Косово
Moderator: Moridin
До момента - един "за" и 15 "против".
Средните два отговора съзнателно ги броя за "не", защото съдържащите се в тях допускания са неизпълними. Нито някой може да спре косовските албанци да се обединят с Албания ако решат това на следващ етап, нито някой може сериозно да очаква благословия от Сърбия на отцепването на част от територията й.
Тоест "да, ако", обаче "ако"-то не се изпълнява = "не".

Средните два отговора съзнателно ги броя за "не", защото съдържащите се в тях допускания са неизпълними. Нито някой може да спре косовските албанци да се обединят с Албания ако решат това на следващ етап, нито някой може сериозно да очаква благословия от Сърбия на отцепването на част от територията й.
Тоест "да, ако", обаче "ако"-то не се изпълнява = "не".

- RRSunknown
- Elder God
Спокоен съм, що, раздразнено ли звуча?RRSunknown wrote:Само аз съм ЗА така че спокойно, аз си казах причнините по-горе.

Причините ти ги разбирам (без да съм непременно съгласен с тях), а и аз си казах някои неща за демографските процеси - в нашия регион и по принцип.

Аз гласувах "твърдо не" главно защото живея в България.
- RRSunknown
- Elder God
Според мен тепърва се почва.Moridin wrote:Е, свърши се. Да видим сега
Арменците вече успяха да се обадят за тяхното си в Азербайджан..
Южна Осетия и Абхазия - проруски територии на Грузия - поискаха ООН да ги признае за независими...
И баските в Испания вече си казаха, че това е "урок, който да се следва"...
Абе "весело" ще стане. И по света, и под носа ни...

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Хмф. Те разни парчета че ще се обаждат, ще се обаждат, това е ясно, но на мен ми се струва, че повечето от тези, които ще се обадят - а даже и някои от тези, които *вече* са се обадили - не ми се връзват като мащаб. Малко по-явно казано - говоря за това, че според мен ситуацията Сърбия - Косово НЕ е еквивалетна на Грузия - някаква грузинска територия, а е по-скоро еквивалент на СССР - Грузия.
От тази гледна точка всъщност можем да сме малко по-спокойни и по още един-два въпроса, които дори бяха повдигани в тази тема. И аз самият, и thunder споменахме за това, че в Косово ще останат да живеят сърби - е, хубаво де, във *всички* бивши съветски републики останаха да живеят руснаци, къде отделни семейства, къде цели квартали или градчета - и може и да съм малко твърде оптимистичен, но все ми се струва, че те си живеят общо-взето мирно и спокойно (може би с много малки изключения) - и това ми дава надежда, че и в Косово нещата със сърбите полека-лека ще се уталожат.
И пак да си кажа - да, знам, че няма да се уталожат за месец-два-година. Вярвам, че ще се уталожат с годините.
От тази гледна точка всъщност можем да сме малко по-спокойни и по още един-два въпроса, които дори бяха повдигани в тази тема. И аз самият, и thunder споменахме за това, че в Косово ще останат да живеят сърби - е, хубаво де, във *всички* бивши съветски републики останаха да живеят руснаци, къде отделни семейства, къде цели квартали или градчета - и може и да съм малко твърде оптимистичен, но все ми се струва, че те си живеят общо-взето мирно и спокойно (може би с много малки изключения) - и това ми дава надежда, че и в Косово нещата със сърбите полека-лека ще се уталожат.
И пак да си кажа - да, знам, че няма да се уталожат за месец-два-година. Вярвам, че ще се уталожат с годините.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- BaYa
- Forsaken
Да. Само липсват изявите на наши каталанци, които се надявам че скоро също ще се отцепят чисто и безболезнено!
Аз съм остро против, но не по-причините които дават останалите май. А обоснованието на Драгъна, ще му бъде отмъстено!! Още не знам как точно, но смятам да ти натрия носа.
Не съм съгласна с този тип двулично вмешателство в чужда политика и управление, която практикува Е.С. Особено, след като досега хич не й пукаше кой кого трепе, дере или изнасилва на няколко километъра (дето се вика) от сърцети и, мамка й двулична!!!
Тааа, този проблем съществува от поне 2 века, но точно албанокосоварите отрпищиха отново вратата, като м/у 93 и 95 година палиха сръбски училища, църкви и покъщнини и гониха и преследваха сърбите от Косово. Единственият дребен проблем е, че не прецениха че сръбската армия е къде къде над албанската. И плюс това ще хукне да защитава "сънарониците" си. После сърбите взеха та се осраха много миризливо иииии ... дадоха на единствените автентични европейски мюсюлмани, повод да станат мъченици. Тея тъпи сърби ги превърнаха в истинските мъченици на 21 век, които само се вайкаха за "независимост"!
Та, аз съм остро против независимостта. Но съм още по-остро за това албаноскоскварите задължително да изпратят благодарствено писмо до тогавашните сръбски политици и военни!
Които така любезно поиграха на тяхната да стават мъченици.
Ииии, утре искам да видя какво ще рекат македоските албанци?!?!

Аз съм остро против, но не по-причините които дават останалите май. А обоснованието на Драгъна, ще му бъде отмъстено!! Още не знам как точно, но смятам да ти натрия носа.

Не съм съгласна с този тип двулично вмешателство в чужда политика и управление, която практикува Е.С. Особено, след като досега хич не й пукаше кой кого трепе, дере или изнасилва на няколко километъра (дето се вика) от сърцети и, мамка й двулична!!!

Тааа, този проблем съществува от поне 2 века, но точно албанокосоварите отрпищиха отново вратата, като м/у 93 и 95 година палиха сръбски училища, църкви и покъщнини и гониха и преследваха сърбите от Косово. Единственият дребен проблем е, че не прецениха че сръбската армия е къде къде над албанската. И плюс това ще хукне да защитава "сънарониците" си. После сърбите взеха та се осраха много миризливо иииии ... дадоха на единствените автентични европейски мюсюлмани, повод да станат мъченици. Тея тъпи сърби ги превърнаха в истинските мъченици на 21 век, които само се вайкаха за "независимост"!

Та, аз съм остро против независимостта. Но съм още по-остро за това албаноскоскварите задължително да изпратят благодарствено писмо до тогавашните сръбски политици и военни!

Ииии, утре искам да видя какво ще рекат македоските албанци?!?!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Мда, и аз съм твърдо против. Най-вече и преди всичко, защото нашата черга е твърде близо и достатъчно суха, че да се запали лесно. Лично очаквам в скоро време ДПС да поемат още по-голяма част от властовата баница, с такъв светъл пример за възможно отцепване ще имат много възможност за натиск.
Elves dig rocket launchers.
- Interpreter
- Forsaken
Само тях лиMarfa wrote:Викам най-сетне си земем Западните покрайнини и Бесарабия, че ми писна.

http://www.euratlas.com/travel_time/eur ... _0900.html