Кървави капки земята обагрят
във спомен нещастен за светлия ден,
когато в безгрижие нежно ний бяхме,
на странната кухост в ужасния плен.
Тогава, аз помня как ровех съдбата
с надежда за смисъл и болка дори.
Тогава, аз помня как там в тишината
си мислех, че искам омразни зори.
А днеска, когато пред нас е борбата,
гигантска, надмогнала всички съдби,
а днеска, когато е мит тишината-
аз мисля единствено, само - БОЛИ!
И всичко е някак странно различно
и днес във средата на земния зной
и днес пред съдбата, така безразлична.
Аз минало спомням и търся покой!
Покой
Moderators: Trip, Random, Marfa
- JaimeLannister
- Forsaken
- JaimeLannister
- Forsaken
- Invisible Child
- E'lir
ъъъъъм, знам как ще прозвучи това, но в крайна сметка ще си го кажа:
в четвъртия... куплет (? или както там му се казва, може би по-удачно би било "четиристишие") първият стих е с една сричка по-къс, от колкото би трябвало :oops: знам, знам, знам. но в крайна сметка, заради спазването на формата, струва ми се, на някои места смисълът се е позагубил, така че нека поне тя бъде изцяло достоверна и красива. не че по принцип обичам поезия, написна във форма (пък и с рима на всичкото отгоре), но за съжаление нищо друго не ми остана след прочитането на стихотворението. не знам защо :/
в четвъртия... куплет (? или както там му се казва, може би по-удачно би било "четиристишие") първият стих е с една сричка по-къс, от колкото би трябвало :oops: знам, знам, знам. но в крайна сметка, заради спазването на формата, струва ми се, на някои места смисълът се е позагубил, така че нека поне тя бъде изцяло достоверна и красива. не че по принцип обичам поезия, написна във форма (пък и с рима на всичкото отгоре), но за съжаление нищо друго не ми остана след прочитането на стихотворението. не знам защо :/
I walk through the streets and memorize the city
- JaimeLannister
- Forsaken
Ами...
Смислълът не се е позагубил. Или поне за мен не се е позагубил. Останалите сами да се оправят. Кой както си го разбере.
Никога не съм се стремил да създавам идеални по форма стихотворения... Просто така се е получило.. Добро или лошо? Това съм бил аз...
И все пак благодаря за мнението/критиката ...
Смислълът не се е позагубил. Или поне за мен не се е позагубил. Останалите сами да се оправят. Кой както си го разбере.
Никога не съм се стремил да създавам идеални по форма стихотворения... Просто така се е получило.. Добро или лошо? Това съм бил аз...
И все пак благодаря за мнението/критиката ...