Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 23, 2008 5:34 pm

Ватикана призна извънземните , в една и съща категория като граала и кивота са. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 5:36 pm

За мен подредбата си е доброто старо 3>>>>>>>>2>>>>1>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>4
Броят на знаците означава колко повече ме кефи единия от другия. :wink:

По темата за извънземните и религиозните реликви, както и сгромолясването: абсолютно безмислен спор. На който и квалификациите му от страна на Симо (кому беше нужно това бойно тролене с "провали гръмотевично", хем знаеш, че само можеш да я обидиш :roll:) хич не му тичкат. ВЪПРОС НА ЛИЧНО УСЕЩАНЕ. как работи моят мозък: Религия по си пасва с археология, отколкото старият Зератул със същата. Няма да го обяснявам, защото не съм длъжен.

Пак казвам, че просто трябваше да е друг сюжетът за мен, като например Атлaнтида, лично на мен щеше да ми е 5 милиона пъти по-кеф от някакви загубили се пришълци със странно удължени черепоци.....Но ще си съставя окончателно мнение според това, което съм гледал, а не според "какво би могло да бъде". Или поне обещавам. Ще прочетете евентуално.
Last edited by Muad_Dib on Fri May 23, 2008 5:37 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 5:37 pm

Roland wrote:Хмм, при мен са 3, 2, 1, -, -, -, -, -, -, -, -, -, -, 4.

И само аз ли не долових и грам носталгия към старите серии?
Къде в нас или рефърънси във филма?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 5:38 pm

Muad_Dib wrote: Религия по си пасва с археология, отколкото старият Зератул със същата. Няма да го обяснявам, защото не съм длъжен.
Това малко като пистолетното правило за приключенските филми ми звучи. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 23, 2008 5:38 pm

Добре де, Симо и Коле, защо толкова малко ви допада единицата?

За двойката няма да споря - вече казах, въпрос на субективно удоволствие. Самият й сюжет с индийските изпълнения не ме кефеше колкото нацистите в тройката и единицата и дори сталиновите руснаци в четворката.
Last edited by passer-by on Fri May 23, 2008 5:45 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri May 23, 2008 5:38 pm

Roland wrote:Хмм, при мен са 3, 2, 1, -, -, -, -, -, -, -, -, -, -, 4.

И само аз ли не долових и грам носталгия към старите серии?
зависи какво наричаш "носталгия към".
фактът, че грубо сюжетът е копи/пейст от 1 и 3, и цели сцени пак от 1 и 3 са с римейк тук или са реферънснати - тва си е повод за носталгия.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 23, 2008 6:01 pm

DELgado wrote:
Muad_Dib wrote: Религия по си пасва с археология, отколкото старият Зератул със същата. Няма да го обяснявам, защото не съм длъжен.
Това малко като пистолетното правило за приключенските филми ми звучи. :mrgreen:
Ами и на мен Инди не ми се връзва с извънземни. Дето вика Колето, лично усещане. Сравнете артефактите от първите три филма (по-скоро религиозно-мистични) с този в четвъртия (Досиета Х, здравейте! А Ерих фон Деникен как е, добре ли е? :lol: ).
The Best of Mozart

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 6:09 pm

Абе според мен целия този спор отдавна стана излишен, но все се намира някой, който да го отпочне пак.

Според мен щом Спилбърг и Лукас са решили че Инди ще решава ейлънски загадки едва ли някой може да им каже нещо на въпреки. На мен всичко ми изглежда съвсем нормално и в реда на нещата. При други тяхното решение явно предизвиква шок и ужас. :mrgreen: Въпрос на лично усещане както каза Ники.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 23, 2008 6:12 pm

Ами Валка, тук споделяме все лични усещания, струва ми се. :mrgreen:

Ти възприемаш Инди франчайза по един начин, аз - по малко по-друг.

Важното е, че четворката ни хареса и на двамата, макар и на теб явно повече. :wink:

А Спилбърг и Лукас могат много неща да решават да правят, но това не значи, че трябва непременно да ми допаднат. Гласувам с билета си. И вече казах - четворката втори път едва ли ще я гледам, освен може би като я пуснат след време по телевизията. Но втори път на кино - тц.
The Best of Mozart

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 6:20 pm

Ице не съм сигурен, че ми е харесал чак толкова повече. Ако трябва да го оценявам бих му сложил една оценка от порядъка на 8/10. Като филм си има няколко недостатъка (например няколкото персонажа в повече, не много яката сцена с мравките, без която можеше съвсем спокойно да се мине), но като цяло това не ми попречи да му се изкефя на макс. От друга страна имаше толкова много кефещи сцени, които накланят везните в другата посока: с хладилника, летящата чиния, преследването на мотора в града, гонитбата и битките между двете коли в джунглата, сцната в пясъка със змията, страхотните кристални скелети и много, много други култови моменти. 8-) И най-вече самия Инди, който автоматично качва оценката с две единици. :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 7:06 pm

Мравки>>>Извънземни.

Лично мое мнение, поне докато се касае за Инди. Да не говорим, че сцена с някаква напаст си е дежурна запазена марка на франчайза.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 7:22 pm

Съгласен съм че филм за Инди без някаква рандъм подобна гняс не върви. Но въпросните бяха доста зле направени и всъщност нищо съществено не направиха освен да изядат двама произволни руснаци. Можеха малко повече да се постарят с точно този момент от филма според мен. Искаше ми се нещо подобно на бубите от втората част да има. :mrgreen:

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri May 23, 2008 7:25 pm

DELgado wrote:

@ Адриана явно в този форум само Симеончо важи. Предлагам останалите да се обръснем гола глава, да се обречем на мълчание и асексуален живот и да отидем да си построим храм в Хималаите с един компютър, където всяка сутрин да се логваме във форума и да четем Словото на Симо по цял ден за да попиваме мъдроста му и в отчаян опит да достигнем нирваната на неговата божественост. :mrgreen:
Това пък откъде го измисли? :roll:
Питах Симо за мнение, защото ми беше любопитно, а не защото е най-меродавно :D . Освен това знаех, че ще науча мнението на някои от другите, пишещи тук, преди да прочета мнението на Симо :wink:
Меродавно мнение няма, все пак говорим за филми и всичко е въпрос на личен вкус. Аз, бтв, явно съм единствения човек тук, който още не е гледал филма :)

Само за сведение, не намирам нищо лошо в бръсненето гола глава, но тва с асексуалния живот и храма не ми се нрави. Съветвам те сериозно да размислиш :D

И сега по-конструктивно - пуснете тук някоя снимчица от МОЛ-а, а в понеделник ще постна няколко от подготовката на премиерата, включително и моя скромна милост, качена на стълба и връзваща бръшлян :)
VMITW!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 7:39 pm

И на мен нещо вече не ми се нрави цялото начинание. Пък и не срещнах много подкрепа в останалите съфорумници. Всички се скатаха и хубавото начинание пропадна за съжаление. :cry:

Относно снимковия материал мисля че не разполагаме с такъв. Организацията беше горе-долу на ниво, като изключим полуголия чичак с косматия корем и също така полуголата му асистенка (пълничка лелка по груби изчисления прехвърлила четиридесете). Иначе змията беше доста яка. Имаше разни номера с огън който пропуснах защото навалицата беше потресаваща. Разни томболи и други подобни. Някакви ентусиасти скачаха в едно корито пълно със дървени стърготини и търсеха нещо вътре за определено време, заради някакви наградки. После ги гледах горките как се опитват безуспешно да си изчистят дрехите от въпросните гадости. Имаше няколко каки облечени в индийски одежди, които танцуваха. Можеше да се снимаш безплатно с Шапката и Камшика на Инди. Тълпата обаче беше огромна. Именно заради километричните опашки за пуканки останах без такива за прожекцията. :evil: Горе-долу това са ми впечатленията от организацията.
А и безплатните коктейли бяха пълна отврат. Но кой е очаквал нещо друго? Даже и Гаро ги подмина с леко отвращение. :mrgreen:

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Fri May 23, 2008 7:48 pm

Roland wrote: И само аз ли не долових и грам носталгия към старите серии?
за тези който не са внимавали при гледането
Spoiler: show
преследването из университета през библиотеката показа, че онзи Инди от преди 20 години, който казваше на студентите си, че 70% от археологията се провежда в Библиотеката, сега е друг човек, който 'атири студента да се маха от библиотеката и да хваща лопатата...
след което автомобилът на лошите обезглави статуята на покойния Marcus Brody.

И самия Кивот ни показаха към края на сцената в Склад 51.

Не ми хреса, че Мариън се появи чак един час след началото на филма, но така направи и сам Хенри старши в 3ия филм...