Как се отглеждат животни при промишлени условия

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Oct 12, 2008 2:28 pm

Nyn wrote:Някога бях чула, че понеже когато прасетата тръгнат да ги колят и те се ужасявали страшно много(що ли) и се отделяли вещества, които влошавали вкусовите качества на месото, можело да им се дава нещо, че да са "щастливи" до края. (Не знам дали наистина се прави, но не бих се учудила.) Е, виж на това му викам вече върховно лицемерие.
Идеята с прасетата не е да им жъкат вещества, а да им се говори - нежно, на ухото. Защото те наистина разбират. Тъй че да припкат щастливи към дръвника и брадвата.
Помня преди време на село, където всички прасета се казваха Гошко, как баща ми и чичо ми се опитаха да заколят един такъв Гошко, добиче 150 кила, а то хукна из махалата с ножа във врата и с много ужасно квичене, и пишман колячите го гонеха три обиколки с псувни и "Мамка му и прасе!"
Но какво да кажем за пчеличките, дето ги омайваме с дим от овча тор, за да им вземем нектареца, плод на цял сезон усърден труд. Честно ли е?
Но не, имаме вегетарианци, моля ви! Готови безжалостно да хрупат същества, които не могат да изквичат от болка дори! Които даром ни дават хлорофил и кислород, при това :? Честно ли е примерно АлДим да къса безмилостно дъхави горски цветенца от коренчетата им, само и само за да ги сбере на китка и да попаднат в алчната, трепетна длан на Амелия, за да повяхнат сиротно там? Не е.
Отдавна съм стигнал до мрачния извод: Жесток е животът на живите твари на Твореца!
Точно затова не искам да повярвам в прераждането - предпочитам да умра окончателно, пиян от бира, нежели да се преродя като дрогирана пуйка :(

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sun Oct 12, 2008 3:54 pm

Някъде да казах нещо за вегетарианство или за честно или нечестно??
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Sun Oct 12, 2008 4:30 pm

Мдаа.. Кофти филмче. :neutral: Тенденциозно, доста 'Ние подбрахме за вас', но въпреки това..кофти.

Аз виждам един изход от ситуацията - фризер, пушка и къща в Тетевенския балкан.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Oct 12, 2008 5:19 pm

Nyn wrote:Някъде да казах нещо за вегетарианство или за честно или нечестно??
Nyn, no offence meant! Не исках да засегна нито теб, нито Амелия :) А положението в нашите по-големи птицеферми и свинеферми е същото, като навсякъде. Но просто тази прекалена жал... Наистина остава да зажалим и клетите безгласни краставици, домати и холандски лалета в оранжериите. Виж, опцията, предложена от Делвиг е добра, но где тоз късмет.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 12, 2008 5:30 pm

Аз пак ще поясня че не става дума за нашите кланици и въобще не става дума за кланици. Половината от жиотните в клипчето не бяха за клане а бяха дойни крави и птици.
И не - не приказвайте глупости как същото било тук- тук не е същото поради елементарната причина че тук не ги зобат със химии както в САЩ , в целия Евросъюз не ги зобат така както там а именно против това бяха авторите на филмчето. Не става дума да бой и клане на животни- ставаше дума за животни дотолкова назобани с химия че сърцето и краката им не издържат на масата им.
Аз лично такива меса не ща да ям защото и те пълни химия (най- общо казано) и на всичкото отгоре не са и вкусни.