За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jan 13, 2009 3:11 pm

Общо взето да ви кажа всичко е до gear. Malygos е един чудесен gear check, а също тъй Phase 3 е един чудесен retards check. Ние по миналата седмица го убихме след доста умирания на Phase 3, но като му свикнахме тази седмица го убихме от първи опит при това с 5-6 triala в райда.

Отделно преди 2 дни убихме Sartharion с 2 дракона живи и... БАТИ ЯКОТО! Това е най-забавния бос в тая игра. Супер яка и динамична битка е. Нямам търпение да го бутнем с 3 дракона живи. :D

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Jan 13, 2009 3:42 pm

иха! честито!
Сартарион е веселба голяма. А за динамика - супер динамично е. като гледах филмчета как се бие с 3 дракона и направо ми спря дъха. И на това ще му дойде времето :D

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jan 13, 2009 3:44 pm

Изобщо не ми се мисли как ще го убиваме. При убиването на всеки от драконите Sartharion получава по 25% бъф на damage и attack speed. При 3 убити дракона това са 75% dmg и attack speed... :?

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jan 13, 2009 4:12 pm

Райо, след вортекса бягаме задължително от центъра - рейд в едната посока, танк в другата. Иначе смърт. Там драмата за хийлърите е да не се залетят прекалено много, защото тогава на танка му се опъват ушите. Последно сменихме с танк ДК, който обясняваше тактика, при която върти дракона наоколо, а ние сме в центъра - това с оглед на спарковете.

Подозирам, че тая вечер ще се гътне - доста по-овладяни изглеждаха на финала нещата.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jan 13, 2009 4:26 pm

Отново ще се намеся със съвети. Ние го правим по друг начин. Няма въртене на боса, това е прекалено трудоемко и не става. Ние боса го танкваме с лице на север. Южно от боса почти плътно зад него е нашата група. Обикновено това е мястото с многото тотеми. Когато ни вдигне във вортекса на всички винаги е ясно, че трябва да отидат на юг при тотемите, където и да стоят. Винаги на юг, винаги към тотемите. Със спарковете правим следното. Отделят се няколко dps-та за тях. Те следят за спаркове и ако спарковете идват от юг просто се убиват на угодно място, а ако идват от където и да било друго място неудобно за използване, то тази група отива и просто убива спарка. Последния път тази работа я вършихме два хънтъра(аз и колегата) и като изключим, че аз се бях заплеснал нещо в началото и на косъм да изпуснем спарк да удари боса мина добре.

Единствения недостатък на тази тактика е, че до някъде се разчита на късмет да ви дойде поне един спарк от юг, че иначе трябва да компенсирате със силно dps, ако не се ползва бъфа. Иначе е много по-удобно и по-лесно. Изискват се минимални движения от райда и всичко е общо взето pew pew. В края на вортекса е важно танка винаги да е на пълен живот. Хийлърите трябва да се погрижат за това, иначе wipe.

Във Фаза 2 действаме простичко. Всички мелета бият по Nexus Lordo-вете(земните гадини) и се качват по падналите дискове чак когато всички Nexus Lordo-ве умрат. Всички останали range dps бият по Scions of Eternity. Трябва да не се подхожда несериозно с хийлването защото понякога един човек го удрят няколко Sciona и трябва да се хийлне бързо. Това е Фаза 2.

Фаза 3 мисля е ясна. Просто целия райд стаква на един маркиран човек и се движи по посока на часовниковата стрелка. Маркирания, ако е опитен в тази Фаза, то не би трябвало да има проблем. Всички хилъри единствената им работа е да перат здравите хийлове, всички dps да си поддържат стаковете. Ако повечко хора направят по 15-20 стака, дебъфа започва да удря боса по 15-20к+ всеки 3 секунди и последните 2 милиона живот падат много бързо. Понякога Fire Shield се бъгва, но дори и да бъгне хийловете би трябвало да са достатъчни да задържат хората живи.

Туй то. Не особено труден веднъж да му хванете цаката.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jan 13, 2009 5:02 pm

тактиката с танка - на север, а останалите в посока юг бе първата ни тактика... но предпочетоха другата за по-оптимално кайтване на спарковете... защото ние ги задържаме по възможност 3 на куп и ги убиваме едновременно за стакнат бъф...

иначе останалото правим като вас - на втора фаза... всеки път минаваме в трета фаза, но проблема според мен е, че в нея влизаме с максимум половината рейд, което вече не е добре - губим дпс по боса... :/

вероятно днес ще отработваме това и евентуално може да имаме кил... аз съм силно заинтересована, защото имам куест да му отмъкна сърцето, че да ме възнаградят с прекрасен амулет :D (куеста от Сафи от Накс 25)... та ще се стараем де...

ето и едно филмче, дето може да е полезно на PrivateRaio... офицерите ни го бяха дали за обучение :)

http://uk.youtube.com/watch?v=BoQwGt6_SAI
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Jan 14, 2009 9:34 am

Вчера с дръвчето Лийд решихме да правим Нексус хероик. И понеже Нексуса е твърде лесен, а Лийд трябва да бъде гърчен :lol: ето какво се получи:
- допълнителни три моба на първия бос
- разконцентрирано ДПС на втория при сплита (всеки бие каквото си хареса, най-вече овцата или фрост трапа)
- пул на мобове докато Лийд е извън дръвчевата си форма и пие/бъфка
- адовете на третия бос са си проблем на хийлъра, той да си ги бие :lol:
- маркиране на най-най-най-далечния драконкин за слийп и веднага пулване на всички останали
- агросване на два протектора едновременно плюс няколко по-дребни цветя
- никакъв диспел на фрост новата на Керастраза

Учудващо за всички нямаше нито един уайп, само горкото дръвче подгъна клонки на два пъти :lol: Така че браво на храста :wink:

Между другото това с протекторите ми е любимия номер, аз си правя залагания кой ще ги агроса, обикновено все се случва на хънтър, който си е забравил за пет-а, ама тоз път май беше лок-а. :roll:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed Jan 14, 2009 9:36 am

мерси за филмчето. ще им го постна да гледат. нищо че офицерите са сложили няколко на саита, това изглежда подробно. Лично аз мисля че след уайпфеста в понеделник нешата ще се нормализират при следващи опити. Хората почнаха да хващат какво става. Ще видим.

Дано днес да е Накс обаче, че там мога да си слаквам колкото искам без да ме забележат, че снощи бях на кръчмичка и нещо ми се дреме от както съм се събудил :D

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jan 14, 2009 12:35 pm

да, филмчето е добро :)

а за снощния Нексус, само на няколко пъти исках да екзекутирам танка си, в останалите случаи - цялото парти :twisted:

честно казано на първия бос много, много не разбрах, че е дотърчала и компания... само дето битката с него ми се стори безкрайна и се чудих дали ни е достатъчно дпс-то на партито... на дамата с разтроената самоличност дмж беше поносим... то за друид-хилър до 3к мас-дмж не е драма, та проблем не срещнах...

пулването, докато кротко си пия беше малко непредвидено, щото не можеш да бъфкаш в дървесна форма, а още нямам навика първо да стана на дръвче, пък тогава да седна да пия и в първия момент скочих, натискайки клавиш 2, а то нищо не става, после затърсих де ми е листото да се трансформирам, щото се паникьосах, че ще ми умре танка и накрая порядъчно му набих канчето, задето е така припрян :)

за това, дето ме оставихте по пътя за 3-тия бос да ме убие цяло голямо дърво барабар с 2 китки, хич няма да го коментирам, щото там всички бяхте за бой!! и си се щурахте неориентирано, вместо кротко да си избирем 2-3 дървета по пътя, а Танче да си ги скинне за хубава билка, ама нейсе...

обаче това със слийпването ме убиваше :) и даже нашия танк възпитано ми вика "триъгълника - слийп, ако може"... ако можело! че то всеки друид го може бре! пък аз съм дисциплиниран друид и като ми се каже "този - слийп" и само козирувам и изпълнявам :roll:
и какво става - селектнала съм си аз танка в дръвчева форма да го лекувам, ама той междувременно ми маркирал дракон за приспиване... че и дракона на майната си, а мойте приспивателни умения хем са на каст, хем имат 30 ярда рейндж... пулват те групата, аз селектвам бързо триъгълника, търча да съм близо до него да го слийпна, самия каст ме вади от дръвче-форма, после влизам пак в нея и селектвам танка, за да започна каст за хийлинг... танка, логично, вече е с преполовен живот... но можеше и по-зле да е.... в това време чета в партито извинения от хънтъра, че ми разбудил дракона... абеее, напразно цялата гимнастика...
няма лошо друидите да слийпват, ама ако са дпс или танкове... танк-друид може така и да пулне, щото и без това ще трябва да държи агрото, а за муункина или котката ще е просто леко закъснение за дпс-ване, което не е драма, ама като е хилър, това може и да ви уайпне...

но като цяло аз съм си доволна от танка си :) ще ме води и в други инстанси :D

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jan 14, 2009 2:24 pm

ще ме извиняват модераторите, че пускам втори пост, вместо да едитна, но иначе няма да се види, а е пост за уговорка...

и така - народа от Зенедар в петък вечер/нощ да е на линия за хероик-маратор... Ланито ще минава на шадоу и й трябват тренировки.. аз ще ви хийлвам с Лийд и също ми трябва пушечно месо :twisted:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 14, 2009 2:35 pm

нема съм 80 до тогава май. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 3:06 pm

Траджеди....... :cry:

Аз само чакам Албената да си дигне шаманката до левела, че да пробвам ДКто. Видяло се е, че няма се зарибя по игрицата, ама поне да се хваля че си имам и аз :Р

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 14, 2009 7:48 pm

Ема вие не играете с нас ;р

То са прелетех през Шатрах, 2/3 Д найтове щъкат :) мене ме мързи моя по-скоро ше разгледам ордата скоро ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jan 15, 2009 10:38 am

амииии... аз не се усетих и току- що се записах за 10-man рейд за петък... макар да не очаквам много много да ме вземат, щото се заявих за шадоу. :?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jan 15, 2009 11:44 am

Мухаха, гътнахме Ерегос (последния бос в Окулус) на хероик!!! :mrgreen: При това с 5 хийлинг дракона, че да е по-интересно :wink: Възползвах се вчера от един неориентиран ПъГ и под предлог, че инстанса го знам наизуст (все пак обяснявах тактиката за всеки бос, минахме ги лесно), подло предложих да пробваме с 5 хийлинг дракона. Другите съвсем лековерно се съгласиха, къде ще ходят :lol: Иначе тактиката е просто, дотиш бос-а и кръжиш в кръг. Най-голямата опасност е да не го резетнеш, ако си твърде ниско или твърде далеч. Ние го резетнахме 4 пъти подред (най-добрия опит ни беше 20%) и останалите се размрънкаха, че искали "по-традиционна тактика" и пробвахме с 1 танк, 2 ДПС и 2 хийлъра. Естествено не стана, щото като ти е за пръв път, трудно се ориентираш. След 4-5 уайпа другите изведнъж се сетиха, че с 5 хийлинг дракона се справяхме къде по-добре и пак я опитахме. На втория опит го гътнахме, макар и малко драматично, някои поумряхме, пък търчахме обратно и пак се включвахме в битката... :lol: Важното е че се тръшна, а тогава заваляха ачийвмънтите :lol: :lol: Аз направих 5 наведнъж - Окулус нормал, Окулус хероик, Дънджънмастера и да убиеш Ерегос без танк и без ДПС :lol: Дроп-а беше за кастери, ама не е болка, вече ще го фармя спокойно :wink:

Мисля дори да пробваме нещо по-екзотично скоро, примерно 2 танка и 3 ДПС-та 8-)