Elayne wrote:Купих си снежно бял летящ маунт и сега се мотам с него, но е ужааааасно досадно. Бърз е, но изглежда като да е около 100 пъти по-тромав от ходещия по земята и съответно ме изнервя жестоко.
Елейн, това, което си забелязала е точно така - нормалната летяща гарга лети със скорост 60%, докато епичния ти наземен маунт препуска със скорост 100%. Истинската скорост и удобство идва с бързата летяща гарга, за която ти трябват 5200 голд, защото лети с 280% скорост. Съвета ми е да си ползваш коня (при теб слона де) при равнинен терен, а гаргата - в планински местности или ако нещо можеш да го вземеш напряко на по-голяма височина. Но имай предвид, че гаргата е незаменима в територии като БЕМ, Шадоумуун и Нетърсторм.
Elayne wrote:1) Единият пада --> "This item drops from Pandemonius in the Mana-Tombs wing of Auchindoun on Heroic Mode." (Този дънджън не беше сложен, а за хероик май ми трябва репутация с Lower city (въпросната ми е 5999/6000)
няма проблем да отидем, но не е гаранция, че ще падне айтъма, дето искаш, а и репутацията, която тече в този инстанс е за Консорциума, не за Лоуър сити. Предлагам да е събота или неделя по което кажете време. Оппа - няма да стане... току-що проверих в Армъри каква ти е репутацията с Консорциума, а тя е Неутрал... до Онърд бая път те чака... а чак на Онърд можеш да получиш ключ за достъп на хероик мод в Мана Томбс.
Elayne wrote:2) Другият --> This item can be purchased for 20 Badge of Justice from G'eras in Shattrath City. (Аз не можах да разбера, тия значки по 1 ли падат при убиване на бос? Една за един човек или една за всеки?)
освен от Каразан, баджове падат и от всеки хероик - по 1 от убит бос за всеки един от партито. Както изглежда, Каразан ще трябва да го правим по-рано, защото Делвига се замота, а явно си трябва... особено сега, когато и по хероици не можеш да отидеш в повечето инстанси, защото нямаш нужната репутация за ключ... викам всеки да си предложи герой за Кара и да видим какъв рейд да спретнем тези дни.
Elayne wrote:3) Има и един трети тотем, който не е лош и пада --> This item drops from Magmus in Blackrock Depths in Blackrock Mountain.
да си призная, в БРД не ми се ходи и ще трябва с другите да се уговорите за там... на мене с Таис ми трябва ключа за БРД, ама толкова да не го обичам този инстанс, че още не съм стартирала куест-веригата
бтв, сега като си 70 лвл и с гарга, може всеки един от Нетърсторм-инстансите на хероик да се мине също, но ако влезем в Каразан, може да се окаже и излишно... а и не зная дали имаш ключ за там (репутация Онърд с Ша`тар). Онърд репутация трябва за всеки ключ за влизане на хероик-мод в инстансите в Аутлендс, така че провери и това. (проверих - с Ша`тар си в началото на Френдли, така че забравяме и Нетърсторм-инстансите на хероик мод)
Elayne wrote:Не можах да разбера като нямам експанжъна дали заложените айтъми в АХ от експанжъна са ми авейлъбъл? Защото тази брадва, за тая цена, за която я взех, вероятно е падала в новите земи.
щом си я взела и екуипнала, значи може. Не мисля, че има проблем да имаш айтъми, падащи в новия експанжън - то маса народ от това печели в АХ, когато залага зелени айтъми
Elayne wrote:(обичам ги тия шокове, ако събера екипировка ще респекна на елементал/ресто).
с превес в елементъл или в ресто?

щото няма много идея да левълваш като ресто, а ако искаш да видиш що е то хийлващ шаман, е разумно да спекнеш чак на 80 лвл в ресто. Не разбирам много от шамани, но Йенисей - един много добър драеней шаман от нашата гилдия бе минал за седмица на елементъл билд и ... падна с 10 места надолу в дмж-класацията... не мисля, че издържа повече от седмица така и се върна да играе мелее.
Elayne wrote:Помощ, банката и инвентарът ми са пълни с глупости. Не знам какво да махна >.< ... непрекъснато се задръствам.
Първо - правиш си 1 лвл хюмън - банка алт, добутваш го до Стормуинд, купуваш му торби и го оставаш до пощата дежурен. Ако един не ти стига, правиш още един. Така този алт придобива 2 функции - първо го ползваш като банка за съхранение на стока, дето не искаш да продаваш, и второ - като банкер - получава от теб стока за продаване, залага в АХ и ти изпраща чиста пара

екслоатирай го максимално, роба му с роб!

така ще си спестяваш пътуване до град, в който има АХ, когато си се впуснала в някоя куест-верига или просто не ти се губи време в разходки към старите земи...
По отношение на соулбаунд боклучетата, дето те задръстват, действаш по следния начин... ако е нещо за репутация или важно за тебе (примерно куест айтъм за куест, на който държиш) - прилежно си го подреждаш в банката. Ако е айтъм със сходни характеристики - ще се наложи да направиш избор и да вендорнеш единия. Ако е айтъм, дето си си харесала за друг спек - подреди си го в отделна торба в банката и не събирай повече от 1 айтъм за слот от екипировката (не е нужно за пазиш 3 броя брейсъри, примерно, за елементъл билд). Ревизирай си айтъмите, дето си оставила в банката периодично - да не се окаже, че пазиш айтъм за 50 лвл, а вече да си 70...
По отношение на боклуци, дето не са зелени/сини или куест-айтъми... ако са в бяло - залагай ги в АХ (представа нямаш за какви неща - дето за тебе са без стойност, народа е готов да брои добри пари), ако са сиви - на вендор.
И в заключение - винаги може да държиш доволно количество стока "на склад" изпращайки я на алта-банка. След като престоят 30 дни в пощата му, те просто ще ти се върнат автоматично на теб и ти можеш отново да му ги изпратиш неограничен брой пъти.