За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Fri Mar 20, 2009 1:10 pm

Това със зомбитата е army of the dead и честно казано не знам защо го ползват за пвп. Каста се инеръптва лесно, гори много руни и е малко на принципа "ако стане стане" Базов талант е така че няма значение билда.

За ДК съм напълно съгласен с теб. Близард го направиха за да примамят мързеливи, кежуал играчи, които искат всичко на готово, нямат особен скил или познания за играта и общо взето се шматкат из ВОВ по диагонала...такива като мен 8-)

И да, за да си направиш ДК трябваше да има чудовищна, почти непреодолима куест верига с нормален герой, която да включва инстанси, професии, пвп, групови куестове (и то такива особени, изрудски куестове, който можеш да правиш само всяка трета сряда от месеца в 03.59 СЕТ и то само ако си ексалтед с някаква фракция, чийто баджове имат дроп от 0.05% и падат само от уърлд босове!) Ама не..
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 20, 2009 1:14 pm

Оля се...

Ама то на теб и нормална куест верига ти се вижда със същата трудност :P
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 20, 2009 1:32 pm

Аз искам да направят специален ПвП клас който за да се отключи трябва да си изциклил батълграундите и арените с коефицент на победи девет към една загуба и едновременно с това да има десетина хиляди арена мачове.
Така ще привлекът кежъл комплексарите които влизат да играят само за да дебнат в Гатжетзан или Стренгълторн някой 30-40 левъла под тях.
даже съм му измислил и име на класа
"Noob Pawner"

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 1:55 pm

Elayne wrote:Купих си снежно бял летящ маунт и сега се мотам с него, но е ужааааасно досадно. Бърз е, но изглежда като да е около 100 пъти по-тромав от ходещия по земята и съответно ме изнервя жестоко.
Елейн, това, което си забелязала е точно така - нормалната летяща гарга лети със скорост 60%, докато епичния ти наземен маунт препуска със скорост 100%. Истинската скорост и удобство идва с бързата летяща гарга, за която ти трябват 5200 голд, защото лети с 280% скорост. Съвета ми е да си ползваш коня (при теб слона де) при равнинен терен, а гаргата - в планински местности или ако нещо можеш да го вземеш напряко на по-голяма височина. Но имай предвид, че гаргата е незаменима в територии като БЕМ, Шадоумуун и Нетърсторм.
Elayne wrote:1) Единият пада --> "This item drops from Pandemonius in the Mana-Tombs wing of Auchindoun on Heroic Mode." (Този дънджън не беше сложен, а за хероик май ми трябва репутация с Lower city (въпросната ми е 5999/6000)
няма проблем да отидем, но не е гаранция, че ще падне айтъма, дето искаш, а и репутацията, която тече в този инстанс е за Консорциума, не за Лоуър сити. Предлагам да е събота или неделя по което кажете време. Оппа - няма да стане... току-що проверих в Армъри каква ти е репутацията с Консорциума, а тя е Неутрал... до Онърд бая път те чака... а чак на Онърд можеш да получиш ключ за достъп на хероик мод в Мана Томбс.
Elayne wrote:2) Другият --> This item can be purchased for 20 Badge of Justice from G'eras in Shattrath City. (Аз не можах да разбера, тия значки по 1 ли падат при убиване на бос? Една за един човек или една за всеки?)
освен от Каразан, баджове падат и от всеки хероик - по 1 от убит бос за всеки един от партито. Както изглежда, Каразан ще трябва да го правим по-рано, защото Делвига се замота, а явно си трябва... особено сега, когато и по хероици не можеш да отидеш в повечето инстанси, защото нямаш нужната репутация за ключ... викам всеки да си предложи герой за Кара и да видим какъв рейд да спретнем тези дни.
Elayne wrote:3) Има и един трети тотем, който не е лош и пада --> This item drops from Magmus in Blackrock Depths in Blackrock Mountain.
да си призная, в БРД не ми се ходи и ще трябва с другите да се уговорите за там... на мене с Таис ми трябва ключа за БРД, ама толкова да не го обичам този инстанс, че още не съм стартирала куест-веригата :oops:

бтв, сега като си 70 лвл и с гарга, може всеки един от Нетърсторм-инстансите на хероик да се мине също, но ако влезем в Каразан, може да се окаже и излишно... а и не зная дали имаш ключ за там (репутация Онърд с Ша`тар). Онърд репутация трябва за всеки ключ за влизане на хероик-мод в инстансите в Аутлендс, така че провери и това. (проверих - с Ша`тар си в началото на Френдли, така че забравяме и Нетърсторм-инстансите на хероик мод)
Elayne wrote:Не можах да разбера като нямам експанжъна дали заложените айтъми в АХ от експанжъна са ми авейлъбъл? Защото тази брадва, за тая цена, за която я взех, вероятно е падала в новите земи.
щом си я взела и екуипнала, значи може. Не мисля, че има проблем да имаш айтъми, падащи в новия експанжън - то маса народ от това печели в АХ, когато залага зелени айтъми 8-)
Elayne wrote:(обичам ги тия шокове, ако събера екипировка ще респекна на елементал/ресто).
с превес в елементъл или в ресто? :P щото няма много идея да левълваш като ресто, а ако искаш да видиш що е то хийлващ шаман, е разумно да спекнеш чак на 80 лвл в ресто. Не разбирам много от шамани, но Йенисей - един много добър драеней шаман от нашата гилдия бе минал за седмица на елементъл билд и ... падна с 10 места надолу в дмж-класацията... не мисля, че издържа повече от седмица така и се върна да играе мелее.
Elayne wrote:Помощ, банката и инвентарът ми са пълни с глупости. Не знам какво да махна >.< ... непрекъснато се задръствам.
Първо - правиш си 1 лвл хюмън - банка алт, добутваш го до Стормуинд, купуваш му торби и го оставаш до пощата дежурен. Ако един не ти стига, правиш още един. Така този алт придобива 2 функции - първо го ползваш като банка за съхранение на стока, дето не искаш да продаваш, и второ - като банкер - получава от теб стока за продаване, залага в АХ и ти изпраща чиста пара :P екслоатирай го максимално, роба му с роб! :twisted: така ще си спестяваш пътуване до град, в който има АХ, когато си се впуснала в някоя куест-верига или просто не ти се губи време в разходки към старите земи...

По отношение на соулбаунд боклучетата, дето те задръстват, действаш по следния начин... ако е нещо за репутация или важно за тебе (примерно куест айтъм за куест, на който държиш) - прилежно си го подреждаш в банката. Ако е айтъм със сходни характеристики - ще се наложи да направиш избор и да вендорнеш единия. Ако е айтъм, дето си си харесала за друг спек - подреди си го в отделна торба в банката и не събирай повече от 1 айтъм за слот от екипировката (не е нужно за пазиш 3 броя брейсъри, примерно, за елементъл билд). Ревизирай си айтъмите, дето си оставила в банката периодично - да не се окаже, че пазиш айтъм за 50 лвл, а вече да си 70...

По отношение на боклуци, дето не са зелени/сини или куест-айтъми... ако са в бяло - залагай ги в АХ (представа нямаш за какви неща - дето за тебе са без стойност, народа е готов да брои добри пари), ако са сиви - на вендор.

И в заключение - винаги може да държиш доволно количество стока "на склад" изпращайки я на алта-банка. След като престоят 30 дни в пощата му, те просто ще ти се върнат автоматично на теб и ти можеш отново да му ги изпратиш неограничен брой пъти.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Mar 20, 2009 2:13 pm

Tais wrote:Оппа - няма да стане... току-що проверих в Армъри каква ти е репутацията с Консорциума, а тя е Неутрал... до Онърд бая път те чака... а чак на Онърд можеш да получиш ключ за достъп на хероик мод в Мана Томбс.
Не е хубаво така да се заблуждават хората :P В Мана Томбс - колкото и да е странно - се влиза с ключ от Lower City, ключът важи за всички Аучидон инстанси. Но е верно, че вътре ти тече репутация само с Консорциума :)

мене с Таис ми трябва ключа за БРД, ама толкова да не го обичам този инстанс, че още не съм стартирала куест-веригата

А направо ще се влюбиш в него, като разбереш, че за да получиш ключа, трябва да... умреш :lol: :lol: Иначе Магнус е в началото, до него се стига за 5 минути, освен ако не бъркам боса :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 20, 2009 2:17 pm

Едно важно уточнение към това, което последно написа Таис за изпращането на разни неща между алтове. Следи бройката на мейлите (условно казано). Пощата ти показва само ограничен брой мейли (не зная точно колко е). При това положение е възможно да не видиш купища мейли с малко, повече или много ценни неща в тях, защото биват автоматично изтрити, а ти отдавна си забравила, че ти има. Старай се да не поддържаш прекалено много мейли. Аз по този начин съм затрила голямо количество есенции от дизенчант, както и други подобни материали.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 2:19 pm

Svetlio wrote:В Мана Томбс - колкото и да е странно - се влиза с ключ от Lower City, ключът важи за всички Аучидон инстанси.
брех, това не го знаех :shock: :shock: :shock:
е, тогава бързо можем да убием първите няколко моба от Сетек холс на нормал, че да влезеш в Онърд репутацията и да те изчакаме да си купиш ключа за хероик мода (гаргата тук ще я оцениш, щото ще ти спести маса обикаляне с маунт до Шатра) на Мана Томбс.

и все пак - за уикенда излиза Каразан на дневен ред... все още чакам предложения кога да стане и кой с какъв герой иска да играе. :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 20, 2009 2:24 pm

Аз записах по-горе - Ланис, като спек-а зависи от това Танче с какво ще играе :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 2:43 pm

Танче нещо започнаха да й минават едни еретични идеи да смени скининга на Лийд, защото много няма идея от него на 80 лвл и да й вдигне бижутерството, ама това върви с маса играчка и бая съм се позачудила дали да го правя или да вдигна просто шамана си, обачееее и това иска време и усилия, а вече не остава никакво... и така... опитвам се да отпъждам като досадна муха пустата идея, ама да видим докога...

иначе в Каразан ще дойда с каквото кажете... Таис отдавна е екзалтед там, а Лийд като е 80 лвл - нищо не й трябва от инстанса... та ми е напълно безразлично дали ще правя дмж или ще хийлвам в Кара... дори май е по-удачно да прави дмж, а Ланис да хийлва...

иначе Ланис и Делвига да вдигат бързо паладина и ДК, че да направим един рън после и за тях... то Ланис има и друга задача - да вдигне дпс-алт до 80 лвл, щото да правим хероици с него, ама нейсе...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 20, 2009 3:02 pm

1) За помощта с инстанси и значки и прочие - много благодаря. Когато имате желание и възможност - тогава, аз има какво да правя.

По отношение на системата с ключове за влизане в някои инстанси/дънджъни, да ви кажа, много съм объркана. За всяко място ли се иска ключ? Как да разбера тоя ключ откъде ще ми падне/кой ще ми го даде/продаде? И още нещо - мястото за ключове долу на баровете е много малко. Мисля, че 4-6-9 кутийки (не помня точно) има свободни, а аз сега като видях имам някакви ключове от други места. Вие тези в банка ли ги държите?

2) За билда - ами засега ще си спестя главоболието в такъв случай и ще си остана меле, ако някъде падат айтъми за кастър ще си ги кътам в банката.

3) За банката --> ясно. Аз наистина трябва да се отърва от гиъра, който е за по-нисък левъл. А и съм зарината с куест айтъми, за които не съм убедена, че все още куестовете съществуват в куест лога ми >.<. Разни бележчици, книжки и прочие на разни NPC-та.

4) Сега трябва пак да ровя в ВоВуики, за да проследя откъде тръгва куест веригата за BRD, след като и за там ключ трябва. А и самото място не го знам къде е, ще трябва да си разкрия гарга.

ЕДИТ: Имам още някакъв тотем, който се дава срещу 15 значки от онзи ПвП куест в Хонър холд (май!).

Едит 2: Ха, сървърите са паднали мощно >.<.

Едит 3: Каква репутация да пофармя до Honored за TBC инстансите, които бихме могли да правим заедно на хероик? Аз и сама ще проверя, но вие на прима виста ако можете да кажете ;) да знам къде да наблегна. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Fri Mar 20, 2009 3:18 pm

в Мана Томбс се влиза с ключ от Лоуър Сити репутация, но....дава репутация само към Консорциума, а то на хероик само до ревърд, от там с обсидиум огърлички или с дата карти от Нетерсторм.
Аз казах, Хау

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 20, 2009 3:26 pm

БРД не ти трябва ключ - трябва му на един от групата, а в нашата група все ще се намери някой:) (и няма да съм аз :(). В крайна сметка някой услужлив лок може да умре ритуално пред вратата, за да прекоси от другата страна и да отвори:) (стига да може да се отвори отвътре, но май съм виждала Илия да прави точно това там.. освен ако не ми се омотават спомените)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 20, 2009 3:32 pm

:mrgreen: Хм, да умре? Т.е. аз не мога да си направя куест веригата и да си гепя сама ключ? Мога ли или ми трябва другарче, ако ще умирам непременно някъде?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 3:43 pm

такааа... ще се опитам да обясня... инстансите, които могат да се правят на херок мод от предния експанжън са следните (гледай тези, срещу които има ВС-инициали):
http://www.wowhead.com/?zones=2

- за трите инстанса в Хелфайър цитаделата е нужно да си Онърд с Онърд холд (ти си!) - ако досега нямаш ключ за тях - отиди да си го купиш от крепостта - НПЦ-то е близо до ковачницата, а ключа мисля, че струва 9 голд. Единствено за Шатъред холс ще ти е нужен отделен ключ, за да влизаш, който се получава от куест-верига от 3 стъпки, ако си спомням добре, стартираща от убийството на един ковач в Шадоумуун (на платформите се намираше - СРЕЩУ тези, който са над Блек темпъла).

- за трите инстанса в Зангармарш ти трябва Онърд с Ценарион експедишъна (ти имаш и тази репутация) - иди си вземи ключа от найт-елфа отляво на пощата в началния кемп, когато идваш откъм Хел-файър...

- за инстансите в Аучидон - както се разбра - Онърд с Лоуър сити, а ключа са купува от Лоуър сити в Шатра (близо до пещта, срещу НПЦ-то, дето се поправяш). Бързо ще те направим Онърд - като избием няколко моба в същите инстанси на нормал мод.

- за инстансите в Нетърсторм - нужна ти е репутация с Ша`тар (там си само Френдли и то - в началото). Ключа се купува от един драеней в Централната зала в Шатра. Репутация се вдига от куести, много от тях са в Нетърсторм, както и от минаване на същите инстанси, но на нормал-мод. И тука, както за Шатъред холс има инстанс, дето си иска отделен ключ - Аркатраз, но за да се вземе е нужно по-дълга куест верига да направиш, която май стартираше от куест в Нетърсторм.

- инстансите в Танарис - трябва си Онърд с Кийпърс ъв тайм фракцията. (в момента си Неутрал) Ключа се купува от НПЦ по спиралата към инстансите. Репутация се трупа от куестите за тях + рънове на нормал мод на самите инстанси. Ако си Ревърд с тях, удобството е, че получаваш директен телепорт от Шатра към Танарис, като говориш с една разголена кака в бяла рокля в Кръчмата на края на света в Лоуър сити в Шатра.

Не ги мисли ключовете и мястото за тях - торбата за ключаве се разтяга толкова, колкото да ги побере всичките. :D
Last edited by Tais on Fri Mar 20, 2009 3:49 pm, edited 1 time in total.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Mar 20, 2009 3:44 pm

неее.. да умре, за да отключи. Иначе ключът и аз го нямам. Хич не съм си направила труда да проверя откъде се взема и как.

А ключовете - онази връзка, дето я имаш, само става по-голяма и по-голяма. няма нужда да оставяш ключове в банката.

Ключовете за хероици в TBC са ти от репутация - ставаш honored, отиваш при вендора на фракцията, който продава и разни други полезни благини, и си купуваш ключ. Например за хероик на инстансите в Зангармарш, пазаруваш от един найтелф в лагера на Сенарион - общо взето първото място, където спираш, като напуснеш Хелфайър и влезеш в Зангармарш.

Не навсякъде ти трябва ключ. Новите хероици не искат такъв. Това си беше системата на предния експанжън. Каразан искаше задължително да имаш ключ, за да влезеш. Сега е достатъчно някой от групата да има и да отвори на другите. Един от инстансите в Недърсторм иска също ключ, за да влезеш, но пак стига един да го има.

Добавено: Таис го е дала по-добре подредено. Само дето ковача в Шадоумуун май го убиваш за да почнеш куест веригата, дето ти дава ключ за Недърстормския инстанс. Но може да бъркам.... Тц, тц, тц.. всичко съм забравила.
Last edited by Lannis on Fri Mar 20, 2009 3:48 pm, edited 1 time in total.