Пусна го, защото искаше да му спаси живота всъщност. Не от любов или пресметливост, а защото той й спаси живота на два пъти, беше Смел, Силен, Достоен, Многострадален и Красив и й казаха в прав текст, че планират да го разфасоват. Тя си изплати дълга, което е съвсем в тон с Уориър Уомън имиджа й.
Целувката накрая бтв беше колкото от някаква Изгаряща Любов, толкова и от:
1. Пич, ше мреш, земи тая за изпроводяк.
2. Пич, безкрайно съм ти благодарна, че ше спасиш Пророка.
3. Пич, брао, ти си баси пича.
Хрис, няколко неща:
Аниме, филми, книги - това са разказвателни медии и като такива имат много общо. Следователно мога да ги оценявам по разни общи характеристики. Авторитетщината ми в анимето може да ти каже кои са клишетата в него, някои от чисто неговите проблеми и качества. И т.н. Другото е общочовешко и в него съм авторитет толкова, колкото и всеки друг. Общочовешки погледнато, това че сърцето е символът на човещината е изтъркано клише, което в случая е реализирано по тъп, алогичен и патетичен начин. Не, не ми трябва да знам подробности за тва под къв ъгъл е снимала камерата и ква е била обработката на лентата, за да преценя даден сюжет като качество на базата на собствения ми човешки опит с живота. Така че фък оф.
Е, аз пък попрочитам. И като човек попрочитащ, отдавна съм се научил, че изтъркани клишета няма. А дали начинът е тъп, алогичен и патетичен, подлежи на гледна точка и аргументация. Както можах, отговорих на твоята. Не, че някога е имало полза от това де. За мен историята има архетипен регистър на много места. Това прави открития й и неукрасен героизъм не евтин, изтъркан или патетичен, а митопоетичен, ако използвам правилно думата, в което не съм сигурен, но се надявам да е ясно какво имам предвид. Концепцията на
Т4 за мен е колкото апокалипсис, екшън и фантастика, толкова и Беоулф, Ахил и Хектор. Вече колко е успешно това, е друг въпрос, но перспективата я има и си струва да се погледне и от нея.
Няма кво да ми изтъкваш сцената от Т2 с човешките сълзи, щото тя е това, което прави филма за мен по-тъп от Т1. Малоумен евтин патос, макар и само в една сцена, която бтв НЕ е централна в сюжета, така че с нея или без нея е все тая. Докато в Т4 безумиците ОПРЕДЕЛЯТ целия сюжет.
Казах ти горе как дефинирам аз въпросните "безумици". Сериозно и извън всякакво заяждане - тествай да погледнеш на филма от този ъгъл, може да ти хареса повече. Ако изобщо искаш да ти хареса повече де

Що се отнася до
Т1 и
Т2, просто не ми се коментира колко безкрайно по-добър филм е
Т2 по практически всеки въобразим показател, но искам да отбележа, че да, тези сцени, за които говоря, СА централни. Това е една от двете централни идеи на филма - за по-човечната от човека машина - заедно с липсата на предопределеност.
Смекчи, апропо, тона. От култура, ако не от друго. Щото и ти често бълваш големи претенциозни лайна с големия претенциозен лайнолом, но като не се ползва тоя тип речник всякак е по на ниво, мисля
Ицо, плс заеби бойната дружба, че звучиш соц

And you can't dance with a devil on your back...