Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Nov 03, 2009 5:38 pm

* Every new retail box of DA:O contains a promotional code on a promotional code card which when redeemed provides a free download of The Stone Prisoner.

т.е тоя ще си го вземем без пари. Другият обаче е 7 долара кат гледам.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Nov 03, 2009 5:45 pm

Мдам абсолютно, и аз се поразтърсих. Освен Стоун Призънъра получаваме и Блъд Армър бронята също безплатно, също с всяко издание на играта (тази, която ще може да се ползва в МЕ2).

Изгледах ревюто на Кевин ван Орд от Геймспот, 100% бях сигурен, че той ще я ревюира:). Човекът ме надъха още повече, 9.5 от Геймспот и Editor's Choice естествено. 50 часа чисти без всички сайд куестове - ОУНИДЖ:))) БТв версията за 360 била по-слаба и от тази за пс3 :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 03, 2009 6:15 pm

Определено е така. X360 си е чист хак и слаш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Nov 03, 2009 6:24 pm

Я каква стана тя. То комай и PC игрите си имали предимства :roll:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 03, 2009 6:37 pm

Миии те самите си казаха че тази игра е замислена като да иска мишок и клавиатура. Всичко опира до дизайн. Всяка игра се играе най добре с управлението за което е направена.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Nov 03, 2009 7:31 pm

Amikae wrote:Я каква стана тя. То комай и PC игрите си имали предимства :roll:
Оу към он, събраха се две ролеви игри в рамките на последните над 18 месеца, които са по-добри на комп и започнахме с глобалните разсъждения. Компът все още си е точно толкова мъртъв като платформа за сериозен геймър (разбирай такъв, който не играе само стратегии и ММО-та), просто за определени отделни жанрове си има предимства. А и тук самите байоуеър са пооакали нещата с конзолните версии.

И плс нека не започваме този спор в тази тема, хубавата игра просто не го заслужава.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Nov 03, 2009 7:49 pm

Просто се пошегувах де. 8-) Аз никога не съм спорил по тази тема принципно. Обикновено просто конзолните геймъри ми се карат и порицават поради факта, че нямам конзола. Е какво сега нямам ли право и аз да се бъзикна с вас? :mrgreen:

Пък и вече не издържам! Мнооого ми се играе!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 03, 2009 8:11 pm

бтв - coercion check-a спрямо най-високия на парито ли е или на твоя герой?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Nov 03, 2009 11:46 pm

Спрямо нашия е май, на мен не ми се получава нещо, но карам и без този елемент.

Значи ще споделя, че прекарах още небрежни 3 часа с Драгън Ейджа и вече просто не знам как ще си взема оставащите изпити, ако не спра веднага.

В този си пост искам да се спра още веднъж в детайли на солта на геймплея или с други думи - битките. World of Warcraft meets DnD at its best (със силен превес на първото). Байоуеърци са взели абсолютно всичко добро от геймплея на УоУ (баси дори цветовете на имената на по-тежките за убиване гадини са в оранжево и жълто т.е. "елитни" са :)), махнали са някои от ненужните усложнения на ДНД и са прибавили само хубавото от игрите, с които сме отраснали - BG2 + ICewind Dale.
ИМах бая зор с битките (да не кажа, че на зомбитата в замъка Редклиф съм релоудвал едно 20 пъти) докато не разбрах, че всичко си е до правилната тактика и това. Спейс барът е основното ви и най-важно оръжие срещу лошите:). Класическите "тактики" от уоу са си тук също - първо адовете, после шефчето им (това не важи на макс в DA бтв), винаги първо кастърите и темподобни. Геймплеят се прероди за мен поне тотално, когато отидох в кулата на мейджовете и Wynne джойнна партито - няма толкова благ хийлинг, битките станаха многократно по-manageable и лесни, просто фундаменталният последен елемент от триадата tank-dps-heal липсваше досега. За финал искам само да отбележа, че системата за развитие на героите наистина е смачкващо добра - комбинациите са много различни (това май се усеща повече при маговете), а специализациите обогатяват геймплея неимоверно (макар че все още страдам, че не мога да разбера къде се тренира berserker-a).

Btw companion-ите, които съм срещнал и са в парти кампа ми засега:

Алистър - human warrior, shield, templar
Мориган - на тази девойка искам плакат в цял ръст просто - human mage, ranged dps/shapeshifter
Лиляна - human rogue, bard, archer
Кучето - рути много, ама го зарязах почти веднага уви:(
Стен - human warrior, two-handed
Wynne - human mage, healer, spirit healer май й се казва специализацията
Зевран - elf rogue, assassin, dual-wield - яко дмг вкарва но бързо мре - класическият уоу роуг, много е здрав, но за съжаление няма локпик и трябва да го сменям с Лиляна в град/селище, за да изръшкам сандъците

7 броя засега, доколкото знам, трябва да са 10, със сигурност ще има още някакви оригинални попадения и предполагам, че старото куче Дънкан ще джойнне по някое време.

едит: поизън-мейкинга мачка, един добре намазан с отровки двуръчен меч прави е баси сосния демидж.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 04, 2009 7:25 am

След като направих няколко много прилични продажби в Амазон маркетплейса и след като не съм си купувал нищо ново буквално от МЕСЕЦИ (зомг), рекох да рискувам да видя ще ми тръгне ли на лаптопа. Тя не само тръгна, а взе, че литна :)

Съвсем в началото съм още, около половин час съм играл, обаче исках да питам нещо - ква е тая далавера с "благородници" и "граждани", дето я приказвате? Щото аз си направих бързия елф мейдж и определено нямаше такива работи при мен. Да знам аз ли съм тъп, или просто дезинформиран, че гейминг интересите ми са яко ръждясали и за тая игра знам само най-най-основното...
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 04, 2009 7:33 am

За втори път си взех collector's edition на игра. Тоя на Dragon's Age е чудесен. Метална кутийка с жестока обложка, екстри като making of, саундтрак, карта на света и допълнителни предмети. А и цената е екстра - само 68 кинта.

Edit: Само да вметна - картата е тотален боклук. Нищи се като невидяла и едвам може да се прочете нещо от нея. Най-вероятно ще я изхвърля.
Last edited by AlDim on Wed Nov 04, 2009 10:11 am, edited 2 times in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 10:09 am

Симеон: Само маговете са "просто" магове и нямат два варианта за origin story, другите два класа избират от два възможни вида ориджин - noble/commoner (като при елфите е по-спещъл).

АлДим: гратс, бате, сигурен съм, че е смазващ едишъна. Аз искам и ОЩЕ веднъж да отбележа, че колекторсът за ПЦ беше пуснат точно за 2 часа на Озона преди да свърши и в момента единствената ми надежда да го имам е да го пуснат глупаците от пулсар. Защото ако си купя колекторс за бокс/пс3 той просто ще си седи в кутийката и това е.

Бтв някой от пишещите в темата ако е със стандартна версия (не-колекторс) може ли да потвърди дали вътре има кодове за Stone PRisoner и за Blood Armor, специално Симеон ако може да каже ще е мило, за да знам дали да си купувам нормалната версия за ПЦ и да спра да страдам за колекторс, и без това DLC най ме вълнува.

И последно - прекарал съм вече 11 часа и 30 минути с Драгън Ейдж, играта е complete на 13% и съм открил 20% от картата на света. Добре КАК да не се влюбиш в Bioware и "that thing they do"?

Съвсем последно - DA има най-гениалният "dreamworld" experience ever (разбирай биене на гадини и яко куестване докато героят е заспал заради нещо лошо като например във фолаут 3). В кулата на мейджовете ще видите, има дори ВТОРО огре баси и тряа го биеш сам.....

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 04, 2009 10:12 am

Има ги тия и в нормалната версия, да.

Бтв контролът ме дразни с мощ. Що за тъпотия е всичко да се прави с десния бутон на мишката и най-вече - въртенето на камерата да е със задържане на въпросния?? Да, и WASD върши тая работа, но предпочитам да мога да се оглеждам свободно с мишката.

Иначе засега играта кефи много. Пуснах се с човек, направих го на тотален Рутгер Хауер от Blade Runner :lol: Ще пусна скрийн по-късно.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 10:22 am

Ще свикнеш на ротацията с десния бутон. Това е точно като в УоУ и на мен ми дойде повече от добре именно и не само по тази причина.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 04, 2009 10:30 am

Начи се пак що смуче за бокса? Кофти контроли, кофти камера и тъпа графика или има и съществена геймплейна разлика?
This is it. Ground zero.