"Името на розата"
"Името на розата"
Пък днеска мойта мама в пристъп на добра воля излезе рано от къщи и ми взе книгата:) Мноу съм щастлива, това ми е една от любимите книги, пък я нямах и се точех да си я купувам. А сега си я имам съвсем сносна, с твърди корици и изобщо! Хех, честито ми:)
А мойта мама без добра воля ми каза сама да си купувам книгата, нищо, че сутрин излиза преди мен
.
В 7.00 сутринта вече никъде я нямаше и аз се принудих да обикалям като луда от сергия на сергия, да закъснея за упражнения, че и накрая да платя цял 1 лев за вестника, като го намерих
. Е но пък вече съм горд собственик на книга, която така или иначе имах в библиотеката си. Какво да се прави, като е подарък
.

В 7.00 сутринта вече никъде я нямаше и аз се принудих да обикалям като луда от сергия на сергия, да закъснея за упражнения, че и накрая да платя цял 1 лев за вестника, като го намерих

Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Честно ви казвам иде ми да се застрелям, цялата минала седмица си повтарям "Димо, да не забравиш за "Името на розата" във вторник! Димо, да не се успиш!", а то какво стана? Говорил хръбел на щърбел, не стига че забравих, ами се и успах! Гр гр гр...
.
Всъщност съм много разстроена
...

Всъщност съм много разстроена

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Ако е само за книгата, тя може да се намери - той кой ли в България не се вреди да я издаде/преиздаде - май "Бард" бяха последни. Ясно, че няма да е безплатна, но светът не е идеален. Освен това, всеки лев си заслужава. Това което ми е интересно, обаче, всички тия дето се изсипаха да си купят "Труд" или "24 часа" тази сутрин, дали все пак ще прочетат "Името на розата"? На мен ми се струва най-вероятно около 80-90% да я захвърлят след първите десетина страници, защото просто няма да разберат нищо ... Знам че звучи надменно, но според мен, всеки който го е интересувала тази книга, вече я е прочел - ако не се лъжа първото издание беше преди 7-8 години (поне). Иначе нещо ми се струва нереално "Името на розата" да се хареса на болшинството на читателите точно на тези два вестника.
This signature is not yet rated
А като си говорим за двайсетте класики на 20-ти век, що ли повечето от тея, дето сега ще ви ги постна, изглеждат така, сякаш са попаднали в списъка след зловеща злоупотреба с алкохол от страна на ... кажи ги де... класификаторите?
Умберто Еко - "Името на розата"
Борис Пастернак - "Доктор Живаго"
Вл. Набоков - "Лолита"
Н. Хайтов - "Диви разкази"
Уилям Фокнър - "Врява и безумство"
Дж. Стайнбек - "На изток от Рая"
Юкио Мишима - "Златният храм"
Чарлз Буковски - "Пощенска служба"
Ивайло Петров - "Хайка за вълци"
Пърл С. Бък - "Източен вятър, западен вятър"
Фр. Форсайт - "Денят на чакала"
Томас Ман - "Йосиф в Египет"
Жозе Сарамаго - "Взъпоминание за манастира"
Маргьорит Дюра - "Любовникът"
Джак Керуак - "По пътя"
Джеймс Елрой - "Черната далия"
Уилям Бъроуз - "Голият обяд"
Дейвид Хърбърт Лоурънс - "Любовникът на лейди Чатърли"
Виктор Пасков - "Алилуя"
Уилям Голдинг - "Повелителят на мухите"
Рей Бредбъри - "451 градуса по Фаренхайт"
Марсел Пруст - "Една любов на Суан"
Блага Димитрова - "Лавина"
Майкъл Ондатджи - "Английският пациент"
Хенри Милър - "Тропикът на Рака"
Джоузеф Конрад - "Линията на сянката"
Жан Пол Сартр - "Погнусата"
Джон Дос Пасос - "Манхатън трансфер"
Херман Хесе - "Сидхарта"
Антон Дончев - "Време разделно"
Умберто Еко - "Името на розата"
Борис Пастернак - "Доктор Живаго"
Вл. Набоков - "Лолита"
Н. Хайтов - "Диви разкази"
Уилям Фокнър - "Врява и безумство"
Дж. Стайнбек - "На изток от Рая"
Юкио Мишима - "Златният храм"
Чарлз Буковски - "Пощенска служба"
Ивайло Петров - "Хайка за вълци"
Пърл С. Бък - "Източен вятър, западен вятър"
Томас Ман - "Йосиф в Египет"
Жозе Сарамаго - "Взъпоминание за манастира"
Маргьорит Дюра - "Любовникът"
Джак Керуак - "По пътя"
Джеймс Елрой - "Черната далия"
Уилям Бъроуз - "Голият обяд"
Дейвид Хърбърт Лоурънс - "Любовникът на лейди Чатърли"
Виктор Пасков - "Алилуя"
Уилям Голдинг - "Повелителят на мухите"
Рей Бредбъри - "451 градуса по Фаренхайт"
Марсел Пруст - "Една любов на Суан"
Блага Димитрова - "Лавина"
Майкъл Ондатджи - "Английският пациент"
Хенри Милър - "Тропикът на Рака"
Джоузеф Конрад - "Линията на сянката"
Жан Пол Сартр - "Погнусата"
Джон Дос Пасос - "Манхатън трансфер"
Херман Хесе - "Сидхарта"
Антон Дончев - "Време разделно"
Да, на мен ми беше неприятна тази рекламна кампания, която направиха. Ок, книгата е хубава. И си заслужава да се пише за нея. Но последната седмица й отделиха толкова място, колкото не са отделяли за литература за тримесечие. Най-дългата статия беше за това как се снимала секс сцената във филма. Имам предвид, дойдохме си на думата и намерихме с какво да зарибим масите. Да не говорим, че заради това днес беше напълно невъзможно да си купиш вестник.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
Мноу е гаменско да няма Параграфа все пак 
И изобщо половината от тия никак не ме влекат, а другите ги имам доста.... и няма да си имам сега хубава поредичка, щото са само някви бози!
За "Името на розата" съм съгласен, че средният читател на 24/Труд ще мине 50 страници от нея, ама не днеска...

И изобщо половината от тия никак не ме влекат, а другите ги имам доста.... и няма да си имам сега хубава поредичка, щото са само някви бози!
За "Името на розата" съм съгласен, че средният читател на 24/Труд ще мине 50 страници от нея, ама не днеска...
This is it. Ground zero.
Morwen wrote: Да не говорим, че заради това днес беше напълно невъзможно да си купиш вестник.
Това лошо ли е? Вестниците са толкова зле, все пак.
И тази книга ли се нарежда сред книгите на 20-ти век? Макар, че като се има предвид, че е около десет пъти по-добра от Властелина, който уж е шампиона сред книгите от миналия век, защо не.

А каква по-точно е далаверата с тези книги и вестници, защото аз нали съм си задръстен, вестници не чета и български медии почти не следя, та не съм много наясно.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Аз цинично бих предположил, че половината от тези книги са избрани заради популярните филми направени по тях - например "Английският Пациент", която не че съм чел, но не знам да е някаква невероятна класика.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Имаш резон. Все пак аз наистина доста книги чета, обаче на тоя Ондатджи не бях попадала:( И как може Керуак да е там?! За класик ли го водят вече?:( И аз ще се оплача кaто Мор, че няма да си имам хубава колекция, щото повечето не ги ща и туй-то:(
Моите уважения към Блага Димитрова, царство й небесно, ама тая "Лавина" повече ли заслужава да е там от "Осъдени души"?
Що е туй "класика" не мога да не се запитам:////
Моите уважения към Блага Димитрова, царство й небесно, ама тая "Лавина" повече ли заслужава да е там от "Осъдени души"?
Що е туй "класика" не мога да не се запитам:////