Doctor Who & Torchwood

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 05, 2013 10:26 pm

Еми аз пък съм 13-годишна фенка. Старият сериал е бил а-сексуален по дефолт. Новият вкара съвсем различен нюанс в отношенията на Доктора и спътничките. Съответно е некво супер неадекватно да вкарат дядо им...
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Aug 05, 2013 11:43 pm

Единствения адекватен нюанс м/у Доктора и компаньонката му соу фар беше тоя с Дона, така че ако кастването на дядката прати нещата в няква различна от will-they-won't-they посока, която мога и гледам на 110 други места, имат пълната ми подкрепа в кастването му.
PS Ако решат да му кастнат нов гей компаньон, и/или го извадят от килера, предполагам няма да имаш нищо против дядката?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Aug 06, 2013 12:40 am

Добре де, човекът е само с една година по-възрастен от Хю Лори, а ако бяха кастнали него, никой нямаше и думичка да каже за възрастта му. Хайде да изчакаме и да видим как ще изглежда и ще играе в сериала, бива ли?

Да не говорим, че колкото и млад да е актьорът, който го играе, Докторът все ще е безсмъртен извънземен на хиляда години... Дали ще изглежда на трийсет и пет или на петдесет поне за мен е все тая. И в двата случая евентуалната мисъл за връзка с момиче на двайсет-двайсет и пет ми е малко...
А и мисля, че един по-възрастен актьор би успял да му предаде онова усещане за древност, което Мат Смит така и не успя да докара.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 06, 2013 7:22 am

armageddon wrote:Единствения адекватен нюанс м/у Доктора и компаньонката му соу фар беше тоя с Дона, така че ако кастването на дядката прати нещата в няква различна от will-they-won't-they посока, която мога и гледам на 110 други места, имат пълната ми подкрепа в кастването му.
PS Ако решат да му кастнат нов гей компаньон, и/или го извадят от килера, предполагам няма да имаш нищо против дядката?
Атаката ти е нефелна. Докторът с "би", както и всички други "прогресивни" индивиди във вселената на сериала, както се споменава неколкократно и се намеква стабилно в интеракцията му с Джак. Съответно бих имал ОГРОМЕН проблем с излизането му от килера, да. С гей-къмпаниън не бих имал. А ти?

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 06, 2013 11:17 am

Доктора малко биеше на би при Тенант, при Смит лекия оттенък ми бие по към хомо. Разлика в актьорската игра, може би. От тая гледна точка, аутването на Десетия би било неприемливо за мен, докато на 11 би било резонно. За 12 ще видим къф нюанс ще докара Капалди и ме питай пак, оъгледна точка че за мен доктора е асексуален, все пак го правят яко кид френдли и всичко в тази насока е на ниво актьор + леко от сценария. Интеракциите с Джак бяха всичко друго, но не и някъф особен намек за Сексуалността на който и да е, освен на Бароуман. Джак стана рейджинг хомо чак след като спиноффнаха в бая не-детския Торчууд.

За открито гей компаньон при всички положения ми се вижда прекалено самоцелно като идея - за справка Вастра и Джени, така че съм принципно против, но ако ме изненадат и го направят като хората, лошо няма.

Т.нар. ми атака беше опит да хипотезирам някви варианти в които кастването на, както се изрази, дядо ти, щеше да е придружено от оргазмиране от твоя страна и форумно изпразване в цифра постове "баси колко яко е тая тва" или нещо от тоя сорт. Извинявай мн, ма аз си мислех че се базикаш с мрънкането как не бил млад и готин. И все още не виждам къф ти е проблема, но подозирам че ако бяха взели някой достъчно известен и/или кефещ и/или дървещ старчок, нямаше така да го дискриминиращ човека, че не ставал още преди да си го видял в ролята.

@tigermaster - за Хю Лори щях да кажа че е прекалено известен за ролята, но да, нищо за възрастта ;)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 06, 2013 11:30 am

Ами аз всъщност пича го знам, щото играе в Skins, така че не го плюя без да съм му дал шанс. Всъщнсот не го плюя изобщо. Може да стане чудесен Доктор. Но не и без сериозен ревамп на сериала, защото в новата версия Доктора винаги е бил млад и привлекателен. Дори Деветият беше макар и по-зрял, определено не "възрастен".

Що се отнася до сексуалния елемент, Доктора в новия сериал НЕ Е асексуален, както в стария. Факт, кид френдли е, но си има известен нюанс. Особено при Тенант. Що се отнася до бисексуалността, тя също е факт, доколкото Доктора говореше за Харкнъс и нравите на 51-ви век като нщео очевидно и правилно, и флиртът си е налице. Ся, хетеронормативаджиите това може да не ги кефи, но Доктора бидейки над-човешки, е и над-сексуален. Мъже, жени, извънземни, неподбирванка. Причината къмпаниъните да са винаги жени и хора, е традиция и структура на сериала, не щото той само това харесва.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Aug 06, 2013 2:05 pm

Е, те вече я промениха динамиката веднъж, когато му направиха постоянни партньори съпружеска двойка. Сигурно и сега ще измислят нещо.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Tue Aug 06, 2013 3:22 pm

Мен ме кефи. Даже доста бих казал. Мисля, че ще даде сериозна и арогантна нотка на Доктора. Ще го върне към корените. Лов ит.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 06, 2013 9:36 pm

Ма корените са безумен камп, който днес е на практика негледаем...

Иначе те промениха динамиката като ги направиха съпружеска двойка, и сериалът танкна :lol:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 06, 2013 11:37 pm

Сериала танкна, щото Мофат почна да прекалява с откровените сюжетни простотии - конкретен пример целия 7 ми сезон, а междувременно английското БНТ оряза бюджета, което се отрази крайно негативно върху визията на сериала. Сравнение с тези два факта, сем. Двойка и произлизащата от това промяна на динамиката бяха най-малкия проблем

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 07, 2013 12:21 am

Абе някой оже лид а резюмира (в спойлер таг) кво става в 6ти и 7ми сезон (в смисъл, най-важните сюжетни врътки), защото мисля да не ги гледам. Едва изтърпях 5ти някога.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 07, 2013 4:15 pm

Не помня :oops: :mrgreen:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Aug 08, 2013 1:35 am

Нещо култово с Капалди. http://www.youtube.com/watch?v=5Blf073f2Lc
Аз имам доверие на шоурънърите, може и да не е млад, но това не значи че ще е лош. И бтв, точно по темата една статия http://io9.com/a-unified-theory-to-expl ... 1054287288

Image
:mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 08, 2013 5:04 am

Fuck the fuck off лафа го осиновявам моментално!!!!!!!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 08, 2013 7:17 am

Amelia wrote:Абе някой оже лид а резюмира (в спойлер таг) кво става в 6ти и 7ми сезон (в смисъл, най-важните сюжетни врътки), защото мисля да не ги гледам. Едва изтърпях 5ти някога.
То и аз не помня много, ама...
Spoiler: show
Най-важното май беше, че Доктора беше изтрит от базата данни на далеците. Това нямаше никакво реално влияние върху сюжета по-натам, но... Освен това партньори му бяха родителите на жена му - раздели се с тях благодарение на ангелите. А в предстоящия епизод ще видим като Доктор и Джон Хърт за малко поне. Точната врътка, която доведе до това, в момента ми е трудно да я опиша, но е свързана със сегашната му партньорка.
Аз, впрочем, започнах отново да гледам епизодите с Екълстън. Някакво странно е, след като човек знае нещо за каноните на сериала...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting