Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Баси мрънкалата са тия мъже.
Не виждам никакъв проблем в това да се организира женски ивент за първия супергеройски комиксов филм с жена в главната роля. Тоя филм е от ключово значение за жените и смятам, че няма нищо лошо в това да се организира такъв ивент. Размънкалите се, да се гръмнат честно.
Не виждам никакъв проблем в това да се организира женски ивент за първия супергеройски комиксов филм с жена в главната роля. Тоя филм е от ключово значение за жените и смятам, че няма нищо лошо в това да се организира такъв ивент. Размънкалите се, да се гръмнат честно.
- tigermaster
- Elder God
"Жената котка" е от преди "Жената чудо", ако ще си говорим за първи супергеройски филм с жена в главната роля. Да не говорим, че най-продължителната екшън поредица в последните двайсет години, ако не се лъжа, е центрирана около Кейт Бекинсейл - и, макар да не е базирана на комикси, следва доста подобни механизми. Нямаме дискриминация при скрийнингите, когато излезе филм от нея. И при ловкините на духове нямаше.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Оф да нека сложим оня боклук с Холи Бери и ония боклуци с Бекинсейл, за да се види, че видиш ли филми с жени има. Тоя тип филми са тотално различни от Жената Чудо като тон и тематика. Тва е първият филм комиксов филм, на който може да заведеш детето си и следващ формулата на класически комиксов филм.
Второ ОМГ и дискриминацията. Горките мъже. Това е един ивент, на който не допускат жени. Всичко останало е достъпно. От киното въобще не са казали, че никой мъж никога няма да гледа Жената Чудо, а че просто този единствен ивент е само за жени. Бахму и дискриминацията.
Второ ОМГ и дискриминацията. Горките мъже. Това е един ивент, на който не допускат жени. Всичко останало е достъпно. От киното въобще не са казали, че никой мъж никога няма да гледа Жената Чудо, а че просто този единствен ивент е само за жени. Бахму и дискриминацията.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Ох, наистина става дума за една единствена прожекция в едно конкретно кино в град, пълен с безброй кина. Какво е това световно мрънкане?
Но иначе е факт, че ако подобно нещо беше направено с Батман филм, примерно, интернетът щеше да е взривен. Още помня колко простотии се изписаха за чудовищното деяние на учен от световна величина, който носел "сексистка" риза по телевизията (just google "scientist wears sexist shirt"). Че и човекът се извиняваше после със сълзи на очи, че с шарената си ризичка изразил такова неуважение към жените учени.
Тоест острата реакция към тая прожекция на Уондър Уомън доказва, че няма статистически значими полови различия в способността на американците да мрънкат за глупости.
А иначе най-честото сравнение, което чувам, е, че филмът много напомнял на Captain America: The First Avenger.
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!

Но иначе е факт, че ако подобно нещо беше направено с Батман филм, примерно, интернетът щеше да е взривен. Още помня колко простотии се изписаха за чудовищното деяние на учен от световна величина, който носел "сексистка" риза по телевизията (just google "scientist wears sexist shirt"). Че и човекът се извиняваше после със сълзи на очи, че с шарената си ризичка изразил такова неуважение към жените учени.
Тоест острата реакция към тая прожекция на Уондър Уомън доказва, че няма статистически значими полови различия в способността на американците да мрънкат за глупости.
А иначе най-честото сравнение, което чувам, е, че филмът много напомнял на Captain America: The First Avenger.
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Че мъжете постоянно пискат за глупости си е така, но наистина не виждам никакъв смисъл от подобни прожекции. Не, сериозно, какъв е смисълът? Обяснете ми, плз. Защо тряя да се прави чисто женско парти за това, че супергероиня най-сетне е успяла да се нареди до мъжете супергерои? Какъв месидж праща и какви нужди обслужва? Как помага за самочувствието ти и усещането ти за значимост в света, това че всички в киното - от готвачите до зрителите са само жени? Защо зрителките на този филм изпитват нужда да го гледат без мъже около себе си? По-добре ли ще го оценят по този начин или мъжете им развалят рахатлъка нещо? И прочее.
- tigermaster
- Elder God
Защо пък да не ги сложим, всъщност? Онова с Холи Бери не ми хареса изобщо, обаче си беше едромащабен високобюджетен филм, базиран на комикси, центриран около жена супергерой и така нататък. Поредицата на Кейт Бекинсейл вече пет филма (единият не е с Бекинсейл, де) подред се представя съвсем прилично спрямо бюджетите на филмите, макар че е с рейтинг R. Поредицата на Мила Йовович също - там филмите даже са повече, а, честно да си призная, не вярвам "Жената чудо" да е много по-добър филм в което и да било отношение - освен дето е с по-скъпи ефекти, нали... (Да не говорим, че и Бекинсейл, и Йовович нямаха нужда да хайджакнат мъжки франчайз, за да покажат, че и жени могат да играят екшън роли.)Litz wrote: ↑Sat May 27, 2017 10:34 pmОф да нека сложим оня боклук с Холи Бери и ония боклуци с Бекинсейл, за да се види, че видиш ли филми с жени има. Тоя тип филми са тотално различни от Жената Чудо като тон и тематика. Тва е първият филм комиксов филм, на който може да заведеш детето си и следващ формулата на класически комиксов филм.
"Жената чудо" е част от франчайз, чието върхово постижение до момента е "Мъж от стомана", егати, това ли ни е голямата победа на жените супергерои? И какво точно се опитваш да ми кажеш? Че в дискриминацията няма лошо, като е само веднъж? (В това число - да откажеш работа на определени хора заради пола им...) Вярно, че от едно ексклузивно женско събитие на никого нищо няма да му стане, но ако ситуацията беше обратната, цял свят щеше да пропищи.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Евтин начин да се направи реклама на киното.
Докато има идиоти по социалните медии да се възмущават бурно от подобни неща и журналисти да пишат статии за това възмущение и така да правят безплатна реклама, ще има и подобни мероприятия.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Dr. Horrible
- Forsaken
Дами, не ви ли се е случвало просто да излезете с няколко приятелки "по женски"? Господа, а на вас не ви ли се е случвало да имате приятелки, които понякога си излизат по женски, без да ви канят? С тази прожекция е същото - "Излезте по женски в петък и елате в нашето кино, където ще си правим парти по женски!!!". Не е най-интелигентният маркетинг евър, но едва ли може да се нарече дискриминация.
А Уондър Уомън е най-иконичният женски комиксов персонаж, изключително разпознаваем образ, символ, икона. И е безумно странно, че до днес не е правен филм за нея. Наистина ли е толкова странно, че едно кино в целия свят е решило да опита да се открои с кампания "Нека тази вечер се съберем да я видим?". Това е.
А Уондър Уомън е най-иконичният женски комиксов персонаж, изключително разпознаваем образ, символ, икона. И е безумно странно, че до днес не е правен филм за нея. Наистина ли е толкова странно, че едно кино в целия свят е решило да опита да се открои с кампания "Нека тази вечер се съберем да я видим?". Това е.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Бях на едно женско парти веднъж и като резултат реших оттам-нататък да излизам само в смесени компании.
Но това няма значение. Поначало намирам делкането на двата пола за идиотско, а това след толкова борба за равенство и достъп до света на мъжете, гордо и самоволно да се изолираме в някви женски кибуци, го намирам за абсолютно алогично. Затова и питам какви екзистенциални нужди се обслужват с ей тая постъпка, щото като жена сериозно не мога си представя кога и по какви причини ще ми трябва цяло кино пълно с жени, за да гледам някъв филм. Но това са личните ми сантименти по темата. За съжаление тук го има и момента с това допустимо ли е бизнес да дискриминира срещу определена група от хора, заради някви малоумни идеологии. Примерно, ако християнски сладкар откаже да направи сватбена торта за гей двойка, сме много възмутени. А това сега следва да го какво? Аплодираме? Критикуваме? Получавам доста смесени сигнали, а двойният стандарт винаги ме е дразнел.
Но това няма значение. Поначало намирам делкането на двата пола за идиотско, а това след толкова борба за равенство и достъп до света на мъжете, гордо и самоволно да се изолираме в някви женски кибуци, го намирам за абсолютно алогично. Затова и питам какви екзистенциални нужди се обслужват с ей тая постъпка, щото като жена сериозно не мога си представя кога и по какви причини ще ми трябва цяло кино пълно с жени, за да гледам някъв филм. Но това са личните ми сантименти по темата. За съжаление тук го има и момента с това допустимо ли е бизнес да дискриминира срещу определена група от хора, заради някви малоумни идеологии. Примерно, ако християнски сладкар откаже да направи сватбена торта за гей двойка, сме много възмутени. А това сега следва да го какво? Аплодираме? Критикуваме? Получавам доста смесени сигнали, а двойният стандарт винаги ме е дразнел.
Това трябва да се сложи някъде на много видно място. И да им се напомня всеки ден, барем се окопитят малко.Dr. Horrible wrote: ↑Sat May 27, 2017 10:48 pm
“Great, let us know when you have guys-only screenings of Thor, Spider-Man, Star Wars, etc,” commented Mike Canales. “Let's see you walk the walk now that you set this precedence.”
Това е като ситуация където съпругата се връща от фризьорския салон, където си е клюкарила с прятелките си и иска да забрани на мъжа си да отиде да гледа мача с неговите.
Мъжете всъщност не са против това разделение просто искат това право и за себе си.
https://youtu.be/Q7kWkyYP8oY?t=1h12m40s
Това е като ситуация където съпругата се връща от фризьорския салон, където си е клюкарила с прятелките си и иска да забрани на мъжа си да отиде да гледа мача с неговите.
Мъжете всъщност не са против това разделение просто искат това право и за себе си.
https://youtu.be/Q7kWkyYP8oY?t=1h12m40s
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
Аз наистина не виждам проблем. Дали бих отишла? Не. Ама сигурно има некви причини да искат да са само жени, като тва да не слушат коментари колко е як задника на Гал Гадот и как биха я сцепили. Знам ли.
Омг, първо жените не ходят заедно на фризьорски салон/маникюр, от чисто практична гледна точка, че само един от фризьорите ги кефи и за чий ще стоят 5 часа да чакат не знам. Второ, коя жена е забранила на мъжа си да отиде да гледа мач? Втф? И кви са тия стереотипи да го таковам, жените клюкарстват във фризьорския, мъжете гледат мач? Но то в главата на Онслот сигурно мъжа плаща за всичко и жената всеки ден ходи на фризьор кафенци с неговите пари, а тя веднъж в годината не го пуска да гледа финала на шампионска лига, а го кара да гледа Тетрадката.
Омг, първо жените не ходят заедно на фризьорски салон/маникюр, от чисто практична гледна точка, че само един от фризьорите ги кефи и за чий ще стоят 5 часа да чакат не знам. Второ, коя жена е забранила на мъжа си да отиде да гледа мач? Втф? И кви са тия стереотипи да го таковам, жените клюкарстват във фризьорския, мъжете гледат мач? Но то в главата на Онслот сигурно мъжа плаща за всичко и жената всеки ден ходи на фризьор кафенци с неговите пари, а тя веднъж в годината не го пуска да гледа финала на шампионска лига, а го кара да гледа Тетрадката.
Тriggered much?
Мого ясно, че ще подбера по-екстремен пример за да илюстрирам по-ярко това което се опитвам да кажа.
В главата на Litz изглежда никога не се е случвало само мъжът да работи в семейството или жена да завлече приятеля си на романтична комедия.

Мого ясно, че ще подбера по-екстремен пример за да илюстрирам по-ярко това което се опитвам да кажа.
В главата на Litz изглежда никога не се е случвало само мъжът да работи в семейството или жена да завлече приятеля си на романтична комедия.
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
Oh, so funny. И като правиш екстремни примери поне ги измисляй като хората плийс. И къде го има тва забраняване да се гледат футболни мачове не знам.
Мога да ти кажа, че не познавам нито едно семейство в което само мъжа да работи. Ма нито едно. За сметка на това дори в собственото ми семейство (ака баща ми) НИКОГА не е плащал издръжка, щото не работи, а майка ми трябваше да ни издържа изцяло.
Още повечето бг студенти мъже в Германия са ОГРОМНИТЕ мамини момченца, които се чуват ВСЕКИ ШИБАН ДЕН с майките си, искат им пари, докато при момичетата няма такова нещо. Почти няма момиче, което да не работи и да е самостоятелно и не се чуваме с майките си всеки ден??? 2017 е, а не 1954 .
Мога да ти кажа, че не познавам нито едно семейство в което само мъжа да работи. Ма нито едно. За сметка на това дори в собственото ми семейство (ака баща ми) НИКОГА не е плащал издръжка, щото не работи, а майка ми трябваше да ни издържа изцяло.
Още повечето бг студенти мъже в Германия са ОГРОМНИТЕ мамини момченца, които се чуват ВСЕКИ ШИБАН ДЕН с майките си, искат им пари, докато при момичетата няма такова нещо. Почти няма момиче, което да не работи и да е самостоятелно и не се чуваме с майките си всеки ден??? 2017 е, а не 1954 .
My bad. Имах предвид негативното отношение към разните "male only spaces" в по-общ план като например бой скаутите в Америка или male only social clubs в Англия.
https://www.youtube.com/watch?v=0B9QKDbvRXI
Нали не намекваш, че мъжете са по-безотговорни от жените, или че съзряват по-късно от тях, защото това би било много сексисткоLitz wrote: ↑Sun May 28, 2017 3:27 pmОще повечето бг студенти мъже в Германия са ОГРОМНИТЕ мамини момченца, които се чуват ВСЕКИ ШИБАН ДЕН с майките си, искат им пари, докато при момичетата няма такова нещо. Почти няма момиче, което да не работи и да е самостоятелно и не се чуваме с майките си всеки ден??? 2017 е, а не 1954 .

Не знам защо си говорим за плащане на издръжки, но не вярвам статистиките да са в твоя полза.