Favorite Record Producers

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Post Reply
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4053
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Favorite Record Producers

Post by Litz » Tue Mar 27, 2018 9:27 pm

Не знам до каква степен тази тема би събудила интерес във форума или ще ви се стори като тема пусната от легендата колди, но ми стана интересно дали имате любими продуценти (в какъвто и да е било жанр) и дали въобще обръщате внимание на това кой какво продуцира и до каква степен разпознавате стила им.

Дали имате някакви любими колаборации, дали сте захаресвали даден изпълнител/група, след работата с даден продуцент или обратното.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Favorite Record Producers

Post by трубадур » Tue Mar 27, 2018 9:41 pm

На прима виста (освен това ще е яко и ти самата да кажеш кои те кефят и какво е породило наистина темата):

Erik Rutan, човекът е изключително кадърен щом стане дума за запис на дет метъл барабани.

Tue Madsen - почти всичко е минало през него щом опрем до всякакъв вид метъл.

Което не е през него е отишло при Peter Tägtgren (който освен, че е доказан музикант с ебем ти толкова проекти, включително е една от най-важните метъл банди изобщо Hypocrisy) има един от най-разпознаваемите стилове като продуцира и не е истина колко голяма част от ама най-качествените метъл групи му се доверяват отново и отново.

Няма как да не се спомене и Flemming Rasmussen, ама след като си взел участие в трите най-важни албума на Металика, може би най-важният на Morbid Angel и най-популярните, може да се поспори и добрите на Blind Guardian резюмето му говори само за себе си.

Също британецът Andy Sneap, който май няма един слаб албум под шапката си, а говорим за над илядо... вкл. и последният джудъс.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4955
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Favorite Record Producers

Post by Claymore » Tue Mar 27, 2018 9:52 pm

Канье като продуцент, Metro Boomin дори в откровено безинтересните ми иначе трап изпълнения на 21 Savage и подобни успява да вкара някакъв живец, El-P като за Run The Jewels албумите и соло нещата си. Лудвиг Горансон за страхотната работа с Childish Gambino по Awaken My Love. Уилям Хътсън и Джонатан Снайпс от clippng., от най-любимите ми по-достъпни noise(повлияни) проекти. Grimes, която ме изумява как се надмина със песните в Art Angels откъм разнообразно и кохезивно звучене.

НЕ Рик Рубин, чисто заради участието му в loudness wars и защото като ми е на нормален звук телефона или MP3то изведнъж Californication или друг албум продуциран от него ми проглушава ушите.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4053
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Favorite Record Producers

Post by Litz » Tue Mar 27, 2018 10:29 pm

Темата се породи от разговора с един то си говорихме как Деймън Албърн и хилядите му соло и групови проекти, звучат добре тогава и само тогава, когато работи с адекватен продуцент.

В тоя ред на мисли при мен е основно Danger Mouse, щото съм преоткрила маса групи/изпълнители с него и албумите продуцирани от него звучат добре. Аз съм първата, която ще каже, че Brothers е класи над Turn Blue, но Turn Blue просто звучи по-добре. Пък и разликата между Tighten Up и другите песни в албума е чуваема. Demon Days е гениален, а Feel Good Inc е трак шедьовър
При него го има малкият проблем, че ако нямаш подчертан стил, си напълно погълнат от неговия.

James Ford също го харесвам доста, защото надобрява доста с годините.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Favorite Record Producers

Post by трубадур » Tue Mar 27, 2018 10:36 pm

Рик Рубин беше много добър в началните си години, страшно много експеримент и сурово реално звучене. И аз бях на нож за лауднес войните, но от друга страна пичът май си познава публиката по-добре от изпълнителите. Наясно е, че масово хората няма да слушат нещото на грамофон с ебаси системата (да не говорим, че плочите се върнаха на мода едва последните години) и лауднеса се котира доста добре на скапани mp3-ки и ютуб клипове, слушани през слушалки за 10 долара. Тъй че пичът може и да е имал пойнт. Определено не мога с лека ръка да отхвърля постиженията му.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6393
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Favorite Record Producers

Post by tigermaster » Wed Mar 28, 2018 12:58 am

Бра ли му лайката, рядко обръщам внимание на името на продуцента - и, все пак, Анди Снийп мисля, че е една от основните причини да захаресвам сериозно Accept в последните десетина години. Пък и в момента е китарист на Judas Priest, което е хубав бонус.

Рик Рубин го свързвам, грешно или не, най-вече със звука на Metallica, а той хич не ми харесва.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests