Social Justice in Speculative Fiction coldie edition

Мръсните страсти – на сапун
Post Reply
User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Social Justice in Speculative Fiction coldie edition

Post by coldie » Sun Feb 09, 2020 5:01 pm

Щом успяват да правят милиарди с боклуците, които вадят на кило - какво друго да ги интересува? Масовката си иска едно и също, по-скоро е и приучена. Нямам нищо против и към такъв тип филми, но дали е нарочно или не, от години холивудските сценарии са безумно "спрели". За моя вкус все повече намаляват хубавите филми, а когато се появят стойностни, обикновено не получават необходимото внимание.
Налагат се определени стереотипи, дори в т.нар. инди филми, преповтарят се едни и същи поразкрасени плотове. Задължително е да има определен брой мексиканци, африканци, азиатци, трябва да има фенимизъм (почти задължително), но рядко ще видиш да има славяни, или ако има ще са лошия герой. Но и това не е основния проблем за мен - проблема е, че се преповтарят и плотовете са абсолютно тъпи... за мен.

Иска ми се да видя нещо като от историята на Старкрафт. Искам във фикцията да има нещо по-реалистично с нашия свят. Дори е експанзията да вземем, която в това отношение е идеи отгоре, и там са основно англосаксонци главните герои.
Вместо големите държави да вземат да направят нещо съвместно, всичко си остава гео и микро политика. Например Салют-7 е изключителен филм, но му липсва малко блясък. Такива като Марвелските истории, повечето са изключително бляскави и изключително тъпи.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests