Веганско кимчи, което е и по-лесно за правене с нещата дето има на бг пазара. Ся е сезона на китайското зеле поне.
рецепта от моята любимка.
Веган да се наричам..
Moderator: Moridin
Re: Веган да се наричам..
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
- Posts: 6463
- Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am
Re: Веган да се наричам..
От време на време гледам видеата на Рамзи Дюи срещу определени идиотизми, минаващи за самоотбрана за жени, понеже са забавни. Не съм се абонирал за канала му, което обаче не попречи на алгоритмите на Ютуб току-що да ми препоръчат този негов пост, свързан с веганизма, обработваемите земи и прочие:
https://www.youtube.com/post/UgwX_3LRAJyQ7vj-SE14AaABCQ
Копирам го, в случай че изчезне:
https://www.youtube.com/post/UgwX_3LRAJyQ7vj-SE14AaABCQ
Копирам го, в случай че изчезне:
- Spoiler: show
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Re: Веган да се наричам..
@tigermaster бе не ми се вярва съвсем да е така. В някои страни като в САЩ и Германия месо се яде на всяко ядене и то червено, заедно с други животински продукти. В много държави като Индия примерно месото е лукс и масово хората са вегетарианци.
Според мен няма как всички да станем вегани, но всички трябва да се опитаме да намалим малко месото. Смисъл ще има в пъти по голяма разлика за околната среда ако 90 процента от населението намали яденето на месо с 30 процента от това 5 процента да са мега вегани.
Според мен няма как всички да станем вегани, но всички трябва да се опитаме да намалим малко месото. Смисъл ще има в пъти по голяма разлика за околната среда ако 90 процента от населението намали яденето на месо с 30 процента от това 5 процента да са мега вегани.
- tiffany aching
- Misting
- Posts: 254
- Joined: Wed Apr 10, 2019 10:09 pm
Re: Веган да се наричам..
Вече не съм на веган храна. Покрай обездвижването/пандемията и голямото количество въглехидрати качих килограми на най-неприятни места - 10, от които поне 5 са излишни. И не мога да понасям тялото си - имам чувството че е гадно/ подпухнало тесто, особено пръстите си и особено на ръцете. А и по принцип не съм спортен тип - единствено обичам да танцувам, волейбол и тенис (на маса), последните две - ако има с кого. Правех упражнения, чудех се, откачах... но Маркус бе прав - зърнените са аут, а аз точно от тях не исках да се откажа. Така де - с какво ще си мажа филията
Др. Стен Екберг - https://www.youtube.com/user/drekberg
Мога да потвърдя от личен опит всичко, което казва (т.е.от изгледаното). Мога да кажа и че за една седмица на кето-гладуване с интервали, коремът ми е отново плосък, при това без упражнения. Мога да кажа много, но нека всеки си избере видео. Аз месо няма и не искам вече да ям, но всички останали храни, препоръчителни за кето (с изключение на лой и свинска мас плюс непознатите дотогава) са ми били предпочитани, така че това е 'моето'.
И сега съм нещо като пост-кето-веган-омнивор, бивш върл кето-карнивор
п.п.: И разработвам епичен, неструващ майка си и баща си, кето-веган-здравословен хляб !
п.п. 2: козе млечните продукти, освен че са (ми) най-вкусни... по възможност от животни яли зелена храна, са и най-полезни, т.е. невредни. За рибите - търсете в канала на доктора.
п.п.3: много неща имат значение.
Др. Стен Екберг - https://www.youtube.com/user/drekberg
Мога да потвърдя от личен опит всичко, което казва (т.е.от изгледаното). Мога да кажа и че за една седмица на кето-гладуване с интервали, коремът ми е отново плосък, при това без упражнения. Мога да кажа много, но нека всеки си избере видео. Аз месо няма и не искам вече да ям, но всички останали храни, препоръчителни за кето (с изключение на лой и свинска мас плюс непознатите дотогава) са ми били предпочитани, така че това е 'моето'.
И сега съм нещо като пост-кето-веган-омнивор, бивш върл кето-карнивор
п.п.: И разработвам епичен, неструващ майка си и баща си, кето-веган-здравословен хляб !
п.п. 2: козе млечните продукти, освен че са (ми) най-вкусни... по възможност от животни яли зелена храна, са и най-полезни, т.е. невредни. За рибите - търсете в канала на доктора.
п.п.3: много неща имат значение.
Re: Веган да се наричам..
pics or didn't happentiffany aching wrote: ↑Thu Jul 29, 2021 5:03 pm
Мога да кажа и че за една седмица на кето-гладуване с интервали, коремът ми е отново плосък, при това без упражнения.
- tiffany aching
- Misting
- Posts: 254
- Joined: Wed Apr 10, 2019 10:09 pm
Re: Веган да се наричам..
NFW
Никаква част от физическото ми тяло (с изключение на лицето) не се е развявала досега в нета, нямам намерение да започвам тепърва с долния си дантиен и то тука... колкото и да си ми симпатичен
Никой не е длъжен да ми вярва, а така и така - нямам снимки отпреди това.
Не откривам тема за хранене и рецепти, затова споделям тук рецепта за кето-пица:
Вече няколко пъти си правя и е чудесна! Нищо не меря. Една средно голяма глава карфиол + 2 яйца + вместо моцарела ползвам кашкавал и сместа ми стига за две пици. Карфиола го смилам в чопър, за да не ми става мазало в кухнята, освен че не обичам да ползвам ренде. Но за кашкавала няма как. Беля домат и също го врътвам на чопъра. С него и домашно босилеково песто мажа отгоре след като се е позапекло "тестото". Слагам и нарязана зелена чушка и малко кромид лук, ръся останалия кашкавал отгоре и пека. После ям с малко чили сос
Може би във вегански вариант яйцата да се сменят с еквивалента им от ленено семе, а моцарелата/кашкавала с някакви веган такива...
Никаква част от физическото ми тяло (с изключение на лицето) не се е развявала досега в нета, нямам намерение да започвам тепърва с долния си дантиен и то тука... колкото и да си ми симпатичен
Никой не е длъжен да ми вярва, а така и така - нямам снимки отпреди това.
Не откривам тема за хранене и рецепти, затова споделям тук рецепта за кето-пица:
Вече няколко пъти си правя и е чудесна! Нищо не меря. Една средно голяма глава карфиол + 2 яйца + вместо моцарела ползвам кашкавал и сместа ми стига за две пици. Карфиола го смилам в чопър, за да не ми става мазало в кухнята, освен че не обичам да ползвам ренде. Но за кашкавала няма как. Беля домат и също го врътвам на чопъра. С него и домашно босилеково песто мажа отгоре след като се е позапекло "тестото". Слагам и нарязана зелена чушка и малко кромид лук, ръся останалия кашкавал отгоре и пека. После ям с малко чили сос
Може би във вегански вариант яйцата да се сменят с еквивалента им от ленено семе, а моцарелата/кашкавала с някакви веган такива...
Who is online
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests