Marvel Cinematic Universe

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Yan » Sun Nov 20, 2022 12:20 am

И аз доста се разочаровах от Thor Love and Thunder . Историята е базирана на един от най-яките рънове на Thor комикса, но Тайка някак е успял да убие цялото очарование и епика. Крисчън Бейл като Гор беше най-читавото нещо във филма, но и на него не му беше дадено кой знае какво пространство да се развива. Поне беше относително кратък като времетраене де.
И аз клоня към 6-6.5 от 10.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Dr. Horrible » Sun Nov 20, 2022 10:03 pm

Абе Thor: Love and Thunder си е тотално провалче, както казах и като излезе - an insult to the great art that inspired it.

Но Wakanda Forever е наистина, наистина невероятен!
Аз го изгледах втори път вчера и продължавам да съм във възторг.

Относно въпроса от миналата страница - да, има сюжет, при това може би най-добре построения сюжет в MCU от доста време насам. Всички ревюта казваха "A great tribute to Chadwick Boseman" и аз се боях, че целият филм ще е постоянно плачене и припомняне на това колко страхотен е бил Тчала... За щастие това наистина не беше така :D Филмът има страхотна история, в него се случват много неща, има няколко сюжетни линии, които хубаво се обединяват с единна цялостна история с послание и смисъл, всички герои са използвани страхотно. Дори тези, които имат сравнително малка роля, като Накиа, М'Баку и Рос, пак бяха страхотни и си бяха много на мястото.
Изобщо - страхотен филм. Наистина страхотен. It's like Hollywood used to make them!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Martix » Wed Dec 07, 2022 12:19 am

Werewolf by Night - става, ама си е подчертано тв спешъл. Нито сам по себе си е особено интересен, нито прави някакъв кадърен хоумидж на ретро хорър филмите, докарали са го до черно белия филтър и това е.
6/10

The Guardians of the Galaxy Holiday Special - тук нещата са доста по-добре - нацелили са точната комбинация от коледен холмаркски чийзинес и хапливия хумор на Гън. И виждаме MCU дебюта на Мария Бакалова в ролята на Космо, космическото куче. Ще се завърне във vol. 3 :P
8.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by трубадур » Mon Feb 13, 2023 10:26 am

църната пантера 2 си е зле.

Некви спойлери надоле :unsure: :dunno:

Хубавото са намор, океанът се чувства голям и не е локва като аватар 2, въобще "злодеите" в тоя филм баха в пъти по-симпатични от добрите, което е добре дошло, тъй като някъв нюанс вкараха в тая вселена. И отново прибягнаха до дебилното "лошковецът има пойнт, но нека му дадем отвратителен минус, че да не викаш за него" - в случая желание да утрепе дете. А взимайки предвид колко е древен пичът и колко разбран го раздава в 90% от времето, желанието да клъцне гръцмуля на рири на всяка цена... (до сцената, га сценарият реши, че няма значение дали ще я убие или не, разбира се... все пак марвъл писане), стоеше супер кухо.

Анджела Басет си има оскаровата сцена. А и всичките т.нар. криндж сцени, дето интернетът ебаваше в контекста на филма всъщност работят.

Но като цяло скучно и квартално беше усещането. А и фактът, че имат 3 перфектни актьора за черната пантера
Spoiler: show
и взеха мънинката е фейспалм решението на века.

Майкъл б Джордан за 2 секунди екранно време извади повече стойност и харизма, отколкото момичето за 3 часа. Присъствието на Лупита Ниянго буквално крещеше, че тя е правилният избор. В страхотна форма е, доказана актриса с тежест, въобще цял филм се надявах тя да се навлече с костюма, ама йок. Уонстън Дюк заради мемето само щеше да е по-кадърно, макар че чупи цялата митология, ама сами се наденаха да нямат избор с тия глупави магически рози. Вместо как беше в цивилната война просто супер добре трениран спесимен с брониран костюм - пак е магия, ама по-лесно си затваряш очите.
не знам и аз за кво продължавам да ги гледам тия филми :neutral:

Почитането на Чадуик беше добре направено и да не повярваш не мязаше да е толкова корпоративно и мазно, колкото очаквах.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Matrim » Mon Feb 13, 2023 2:55 pm

Новината на деня:
Paris' defence minister on Sunday condemned the latest instalment of Marvel's Black Panther franchise, which depicts French troops caught trying to steal resources belonging to the fictional African kingdom of Wakanda.

"I strongly condemn this false and deceptive representation of our armed forces," Sébastien Lecornu wrote on Twitter, responding to a clip from the November movie posted by a journalist.

The scene turns on a group of bound French soldiers being brought into a UN meeting, embarrassing Paris' ambassador to the world body, after they were caught on a secret mission to a Wakandan base in Mali.
Коментар от редит:
Wakanda had all this technology and advanced weapons and yet they haven't lifted a finger when dudes with muskets conquered the continent, who's the real villain?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Shamajotsi » Tue Feb 14, 2023 8:40 pm

Ся, по отношение на редитския цитат, то това си беше донякъде смисълът на първия филм. Накрая Уакандците разбраха, че трябва да шеърват благата, които са имали.

Но напоследък съм все повече съгласен, че посланието на повечето МСУ неща е доста реакционистско. Почти винаги главния лошко иска положителна промяна, но в крайна сметка светът не я получава, щото той например е готов да убие дете ор съмтинг. Накрая добрите в крайна сметка постигат някакъв половинчат псевдо-компромис, който е почти като статуквото от началото.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Martix » Tue Feb 14, 2023 9:22 pm

Хах, как са се изпуснали да кажат че са френски войски. Стандартът за модерен филм е да са generic colonizers.
Това за реакционизма е много true, а практиката въобще не е от скоро, дисни филмите са си консервативни сейв спейсове от самото начало, да не забравяме че колкото и лош и корумпиран да е някой, той винаги може да се окаже че през цялото време е бил агент на хидра.
Същата теза развлачена в 20 минути наскоро гледах тука https://www.youtube.com/watch?v=LpitmEnaYeU

И всичко това е by design, едновременно имат достатъчно интересни non mustache twirling злодеи, но без да плащат чека накрая.
А и таргета на тези филми е да може да се гледа от семейства и деца без да се ядоса половината страна. Има и бонуси че позволява следващите филми да спазват същата формула, без да трябва да се гърчат писателите с твърде сложни сетъпи за светостроене. А и нека си говорим честно, филм за строене на домове за сираци, или за реформи в полицията няма да е и наполовина толкова интересен за гледане на кино, колкото филм за раздаване на космически шамари.
Ефектът е огледало на ситуацията в която някой дясно мислещ бастун признае, че примерно Arcane е яко, нищо че е woke. MCU е Arcane-а на консервите, тъпо е, но го гледам щото е яко и не достатъчно офензив, че да ме тригерва.
There are no rules! I'm gonna get you!

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Shamajotsi » Fri Feb 17, 2023 1:03 am

Martix wrote:
Tue Feb 14, 2023 9:22 pm
Същата теза развлачена в 20 минути наскоро гледах тука https://www.youtube.com/watch?v=LpitmEnaYeU
Тъкмо се чудех откъде ми беше светнало за това, за което писах, та ти ме подсети ;) !

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Martix » Sat Feb 18, 2023 9:32 pm

Ant Man and the Wasp: Quantumania е по-слаб от 2-ката. И както се очакваше, напълно незначителен за общата история на MCU. Уж се води, че Introduce-ва големия злодей от тази арка - Канг, но него вече ни го интродюснаха в Локи, така че реално този филм не прави нищо.
Визуално е готин, доста по шарен и фентъзи-чен от обичайното, с тези извънземни приличащи на желета, кристали, и други такива. Напомня ми на Валериан, или от по-скорошните, на Love and Thunder. Ако има едно нещо, което марвел правят правилно в новите филми, е че вкарват повечко цвят и креативност в сцените и npc-тата.
Историята е съвсем проста и клиширана, така че няма много какво да кажа да нея, освен че служи за ок оправдание да гледаме огромен ант мен който ходи из града като годзила.
Най-слабата брънка обаче е писането. Диалозите и решенията на героите са клиширани и нереалистични, все едно ги е генерирал AI фийднат с другите филми на марвел, а social justice мотивите са толкова in your face, че ми напомняха бисера от сериала за капитан америките - you should do better, mr. politician. То филмчето се оказа писано от writer-а на Jimmy Kimmel live (и няколко епизода на рик и морти), така че не се учудвам от стила, само не знам как се е докопал до този gig, и се плаша, щото същият ще пише и Avengers: The Kang Dynasty.
7/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Totenkopf
E'lir
Posts: 152
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:31 pm

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Totenkopf » Sun Feb 19, 2023 12:07 am

Не искам да се приема, като заяждане или обида( от самото начало всеки мой коментар е следен от почти всички под лупа), но на кое последно да вярвам, на текста ли или на оценката 7/10 реална ли е, ако е това за мен ще е супер филм( много искам да е як и се надявам да е), точно каквото се надявам да бъде? Благодаря за мнението ви, винаги съм ценял компетентните и аргументирани коментари, то особено на фона на платените се вижда кой кой е, лошото е че вече чух и други негативни коментари на хора, които мнения ценя и вече имам лошо предчувствие и искам да се подготвя психически преди да го гледам.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Martix » Sun Feb 19, 2023 2:55 am

Totenkopf wrote:
Sun Feb 19, 2023 12:07 am
Не искам да се приема, като заяждане или обида( от самото начало всеки мой коментар е следен от почти всички под лупа), но на кое последно да вярвам, на текста ли или на оценката 7/10 реална ли е, ако е това за мен ще е супер филм( много искам да е як и се надявам да е), точно каквото се надявам да бъде? Благодаря за мнението ви, винаги съм ценял компетентните и аргументирани коментари, то особено на фона на платените се вижда кой кой е, лошото е че вече чух и други негативни коментари на хора, които мнения ценя и вече имам лошо предчувствие и искам да се подготвя психически преди да го гледам.
No offense taken, избягвам да участвам в шайките от general форума така или иначе, а българската политика я следя, колкото до не се излагам на изборите, така че нямаме много допирни точки.

А на въпроса ти ще отговоря, но се приготви да останеш още по-объркан, защото числовите оценки не са баш това което са - няма стандарт между хората, всеки си оценява както си иска.
По моята скала, най-грубо казано, 7/10 е средата на оценъчната система - стандартен компетентно направен, но без нищо особено интересно в него, т.нар ставащи за едно гледане. 8+ са хубавите филми, а 6- са слабите.
Квантоманията не бих го определил като супер филм, но имай предвид, че аз съм изгледал кажи речи всичко от MCU и са ми омръзнали, на някой който гледа по един такъв филм на година може и да му хареса повече - сравнен с останалите филми на марвел, този ми е малко под средното ниво.
И ще подчертая, сценарно филмът е безинтересен, гледа се за шарени извънземни и битки (които също вече сме виждали по-добре направени на сто места).
И втори дисклеймър, не съм фен на Jonathan Majors като Канг, нито тук нито в Локи, а интернета изглежда доста му се радва и повечето хора го броят за highlight на филма.

Колкото до това на кое да вярваш, какви съм ги плещил в поста зависи от това какви елементи от филма са ми направили впечатление (добро или лошо) и съм решил че имам какво да кажа по темата - не е ревю, както виждаш игнорирам много елементи от филма, като актьорска игра или музика, просто защото нищо правещо впечатление не съм запомнил от тях, че да споделя. В случая по-скоро не ми хареса филма и затова съм писал повече негативи, но със същия успех ако бях примерно в друго настроение като го гледах, можеше сега да съм написал пост пълен със суперлативи за CGI ефектите, който пак да завършва със 7-ца. Поне се опитвам оценката отдолу да е по-обективна, или поне лишена от емоции, а вече в поста си дрънкам квото ми е на душа.

Друго нещо, което човек трябва да сметне, е дали филмът си заслужава да се гледа на кино. Аз го гледах, защото не ми коства нищо, имам и свободно време и възможности да гледам всеки филм, който дори малко ми хваща окото. За човек, който иска да дава пари само за наистина стоностни филми (дори в смисъла на качествени пуканкови забавления), не бих го препоръчал. От друга страна, в момента няма много какво да се гледа на кино ако ти се гледа нещо по-високобюджетно. Може би новия на Гай Ричи, ама ми прилича на правен на самотек,и нямам високи очаквания там.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Delegat » Sun Feb 19, 2023 11:26 am

На мен лично ми хареса Куантуманиата, съвсем приличен беше и аудио и визио.

Totenkopf
E'lir
Posts: 152
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:31 pm

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Totenkopf » Sun Feb 19, 2023 11:36 am

Мерси, а да новия филм на Гай Ричи не ми вдъхна доверие трейлъра, то като цяло и той вече превъртя играта и новите му филми не струват.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Martix » Mon Feb 27, 2023 12:34 pm

Wakanda Forever - поради подмотване го гледах след куантуманията, но по-добре късно отколкото никога. Много е як, лесно е най-добрия филм в тази фаза след No Way Home. Дори само това, че филмът развива някакви вътрешни теми като противопоставянето между технология и традиция в Уаканда, или минусите на изолационизма в модерния глобален свят го изстрелват доста над обичайното за MCU ниво на злодеят иска да прави злини -> punch'im. Е има го и това, но все пак трябва да са он бранд.
Технически също е приличен, хубави ефекти (освен ужасните бойни костюми де), мега здрав саунтрак, актьори, които се раздават, сценарии който горе долу връзва смисъл и не е напълно сглобен от лоши решения и емоционални изблици. What's not to like.
Има разбира се и 101 глупости, реакциите на главните дами се движат по ръба на преиграването през цялото време. Дежурната заигравка в сценария "join me and together we can rule the galaxy" е изпълнена толкова проформа, че въобще никой дори във филма не се връзва, че е възможна. А, и колкото и да ме кефи идеята за token white comic relief character, цялата сюжетна линия на агент забравих му името и жена му беше напълно ненужна. И да, най-неподходящия човек стана новата пантера, но явно някои решения се взимат на по-високо ниво. Можеше и по-зле да го направят.
И tribute-а за Чадуик Боузман някак си беше перфектен. Нито твърде безлично, нито твърде обсебващо филма, да не говорим колко добре беше интегрирана смъртта му in universe в сценария.
8.4/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Ghibli » Wed Mar 15, 2023 1:03 pm

Да си кажа, че бях накарана да гледам Eternals, към който аз нямах интерес, защото ми е писнало от марвелски бози, но то пък се оказа много приличен филм и е много близо до изкуството, така че ми хареса и съм доволна. Поне в частта "нищо не се случва на фона на красива светлина" е направо божествен и ми напомни на нещо, снимано от Терънс Малик. Плюс точки за актьорската игра и за това, че докрая си държи на празнотата и бавното темпо. Минус точки за някои странни сюжетни решения като логиката добрите да искат да унищожат цялата вселена щото нали, и че умряха точно героите, които не исках да умират.
Spoiler: show
При наличието на Анжелина Джоли защо трябваше някой друг да си взима, не разбрах :neutral:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests