Сподееееляй, народе

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Re: Сподееееляй, народе

Post by tigermaster » Sat Aug 24, 2024 12:47 am

Тъпата песен ме преследва.
Познайте какво пяха някакви пияни тийнейджъри по улицата току-що. (Сега е почти един сутринта.) "Арабската НООООООООООЩ след арабския ДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН!"
Защо бе...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Aug 26, 2024 10:03 am

Ахахаха, не мога, що за късмет имаш :lol:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Aug 26, 2024 1:04 pm

Тъй като песен, влязла в мозъка, се избива най-добре с друга такава - специален поздрав:

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Aug 26, 2024 2:34 pm

А, благодаря. Гумените мечета винаги помагат.
Mushu wrote:
Mon Aug 26, 2024 10:03 am
Ахахаха, не мога, що за късмет имаш :lol:
Такъв ми е късметът, какво да се прави. Пак е по-добре от ретро чалга.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Sep 03, 2024 1:47 pm

А на мен в главата ми за вечни времена е забита песента от новата реклама на джъмбо. :cry: Тези хора защо го правят? Какво имат против човечеството? Какво им е?! :cry:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Sep 08, 2024 9:22 pm

След като четири години някак се опазихме, тоя уикенд се тръшнахме с Ковид :( Тъпа работа.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 21, 2024 12:07 am

Има дни, когато мразя света.

В събота ходихме с майка ми до ринга да пазаруваме и се върнахме болни, кашлящи, кихащи... Пълна отврат. Това ми хвърли всичките работни планове в месомелачката, понеже просто за нищо не ставах следващите дни - и заради кашлянето, и заради главоболие, което преборвах с обезболяващи, от които пък ми ставаше зле, и заради сиропа за кашлица... Обвинявам лекарствата за един особено неприятен осъзнат сън, в който се усещах напълно буден, гледах се отстрани как сънувам и се събудих зверски уморен и недоспал. Обаче вече съм почти здрав.

Като изключим това, че по някаква причина не можах да мигна снощи и от вчера сутринта досега съм на около два часа сън днеска следобед и в момента не съм сигурен къде се намирам. :metal:

На всичко отгоре половин София, включително и моят квартал, няма да има вода до два сутринта. :evil: Егати безобразието, особено като имаш тъпотията да си джермофоб като мен.

Сори. Не съм много адекватен.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jan 02, 2025 12:34 am

Честита Нова година!

За мен изминалата две и двайсет и четвърта беше странна. Имах немалко успехи, но не бях боледувал толкова от две и двайсета насам. Надявам се сега да съм поне малко по-добре.
Последните десетина дни от декември бяха адски напрегнати. Първо сестра ми, мъжът й и детето ни дойдоха на гости и май ми донесоха някакъв вирус. Как да е, за ден-два-три закрепих здравето достатъчно. После ми се повредиха очилата за пореден път и понеже ми писна да ми падат наносниците, при последното посещение в оптиката си направих изследване за нови очила и си поръчах модел без подвижни наносници. Очаквам да ги взема в близките десетина дни - малко ще посменя визията сега, понеже от деветнайсетгодишен ходя все с един модел. Сега ще е различно.
На трийсети претърпяхме леко неприятна неприятност вкъщи. Решихме проблема временно, скоро ще бъде решен и за по-дълго, обаче това пък ми обърка плановете бая сериозно, та днеска вместо да почивам, работих цял ден, понеже утре трябва да замина за провинцията за няколко дни. Забавна работа.

Както и да е, честита да е новата година.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 02, 2025 6:48 pm

ЧНГ!
1_January_-_den_na_nezavisimostta.jpg
1_January_-_den_na_nezavisimostta.jpg (69.82 KiB) Viewed 5422 times
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jan 02, 2025 11:56 pm

ЧНГ! Да сме здрави и щастливи :)
HNY.jpg
HNY.jpg (298.38 KiB) Viewed 5409 times
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 24, 2025 10:23 am

Здравей народе, да се похваля. Напуснах работа януари месец, без да имам нищо сигурно, щото не се издържаше. За сведение 10 от 20те човека, дето напуснаха миналата година: DevOps, Sysadmin, Backend, b2b Sales Account Executives, ментори и кво ли още не също напуснаха без нищо планирано.

Причините бяха много, бърнаут до степен да съм болна през месец и то сериозно. Обикновено съм от хората, които с години не боледуват, преумора, 10 кила отгоре, никакво желание за нищо и лошо заплащане.

Освен това имахме един мениджър, който не преувеличава, беше амеба или нещо по-безполезно. Във всеки митинг тоя идиот, ядеше сандвичи, кпоасани и други тестени изделия, и говореше с пълна уста. Беше освен това егати безгръбначното, щото го беше страх да рапортва проблеми. Уволниха го накрая.

Над него седеше един руснак много неприятен като VP, който единственото нещо което, което правеше е да окупира митинг стаи и да ги ползва за свой офис и да се държи снизходително с всеки, който не припада по него и идеите му да въведе спринтове в оперативен екип. Газлайтинг и други простотии. И освен това, когато много други хора се оплакаха от асоциалното му поведение на диктатор той вика "Аз съм срамежлив и се страхувам да говоря с хора, сори" Баце ти си VP и си на 55, кви са тия оправдания като 15 годишен.

Та понеже напуснах имах много интервюта за работа последното от които беше супер криндж. Пита ме лелята в няква малка фирмичка кога мога, казвам четвъртък, като мисля като всеки нормален човек, че ще е онлайн. Тая ме кани на място. В ден, в който градският транспорт стачкува. И когато помолих да е онлайн, се държеше все едно, че кой знае какво искам. В интервюто освен това имаше и някаква друга леля, представете си Бригите и Хилдегаард примерно. И двете твърде официално облечени, за това с което се занимава фирмата и размерът. Двете патки са супер надменни, искат пробен ден да ходя да им работя безплатно, никъв онбординг, ползват Outlook вместо тикетинг система. Ама самочувствие до небето.

Както и да е получих работа в една голяма компания, която контролира света, но има кофти интерфейс. Това беше най-адекватното интервю от всички впрочем.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Feb 24, 2025 2:26 pm

@Litz welcome back :)
Успехи на новото работно място. Най-вече по-малко нерви и никакъв бърнаут.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Feb 24, 2025 4:46 pm

Litz wrote:
Mon Feb 24, 2025 10:23 am
И когато помолих да е онлайн, се държеше все едно, че кой знае какво искам.
Почувствах се като пенсионер :oops:
Интервю за работа онлайн не съм имал никога. Най-много по телефона или по имейл...
Както и да е получих работа в една голяма компания, която контролира света, но има кофти интерфейс. Това беше най-адекватното интервю от всички впрочем.
Честито! И успехи.

Иначе това за интервютата връзва смисъл. Най-изтощителното интервю за работа, което ми се е случвало, беше за особено престижната позиция на касиер в Макдоналдс - където мениджърът ме държа повече от час време и ме въртя на шиш с всякакви лични въпроси, за да ми бил разберял характера. Пита ме за хобитата ми, а аз имах глупостта да му отговоря с истината - че свиря на китара, а той ме засипа с въпроси за свиренето... Не го знам какво го интересуваше толкова. В един момент ми каза, че гъвкавото работно време от обявата няма да го бъде, а аз реших, че щом е така, работата няма да я взема, дори да се обърка да ми я предложи, и почнах да го дразня нарочно. Пита ме дали съм готов да си отрежа косата, за да започна работа. Отговорих, че ако ми плати достатъчно, може и да се замисля, а той прекрати интервюто и каза, че ще ми се обади до ден два. Не ми се обади :metal:

Като контраст - като се хванах да работя в телевизия, интервюто продължи няма и петнайсет минути. А беше бая отговорна работа, плюс - че разполагах с личните телефонни номера на доста топ журналисти.

Както и да е, успех на новата работа.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 24, 2025 10:52 pm

Yan wrote:
Mon Feb 24, 2025 2:26 pm
@Litz welcome back :)
Успехи на новото работно място. Най-вече по-малко нерви и никакъв бърнаут.
Надявам се. И благодаря. Засега два месеца ще съм без работа, ама наистина имам нужда от почивка. Гледам си снимки от ноември 2022 и Ноември 2024 и хора, все едно съм остаряла с 15 години. Страшно е положението. Аз дори си бях намалила часовете последните 6 месеца. Ма никакъв ефект.

Активната работа на екипът беше 115 процента непрекъснато. Оувъртайм и работене по време на срещи. Като работех две седмици от бг майка ми се хвана за главата.

И в един момент нещо в мен се счупи и почнах да правя нескопосана работа, щото не можех повече. Най-смешното беше, че b2b sales екипът от 5 човека, остана с 2ма (които и те напуснаха и двамата без работа) и стояхме 8 месеца без sales, но ни се обясняваше, че за това е виновна икономическата и политическата обстановка в Германия.

Друг проблем беше, че тоя диктатор руснакът нае една жаба, която се водеше quality & process manager и през цялото време ни натякваха как това, което тя прави ще е светия Граал, business process mining и knowledge база в едно. Не беше нито едното, нито другото, най-малкото защото тая беше неграмотна на майчиния си език, ама някакви очеизвадни неща, дето човек дето е слушал две песни на Рамщайн, ще ги види. Като казах, че това не може да е и двете и че е пълно с грешки от всякакъв тип ми беше обяснено, че съм тъпа и не знам какво професионална фирма и change management :mrgreen:

На все отгоре тая ми вика от нищото "Майка ти е била много проста и не е имала скъп сервиз като мен, да ви позволява със сестра ти да разтоварвате миялната. Аз на моите тъпи, глупави синове, никога не бих им позволила да пипат луксозните ми сервизи." :shock: :shock: :shock:

Счетоводителката па, ми вика на мен и на една колежка лесбийка, ултра мега феминистка "Вие сте на по трийсе, аре да се размърдате и да раждате, че ви е време. За нищо няма да ставате скоро" :shock:

HR: нищо.

Новата работа изглежда да е доста яка, малко по-entry level е де, ама е много добре платена и там хората като почнат си стоят по минимум 10 години
И ще имам акции. Които само растат. И иронията е, че е професионална филма и работата ми ще е свързана с туул за process mining .:mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 13, 2025 11:56 am

Малко некромантия и въпрос на желание от Райстлин ама проработи донякъде сайта отново. Архиви на емоции са това, актуалните неща са от разни по-млади хора за книги игри. :heart: :shock: :yay: И не, нищо не намеквам.

https://sivosten.com/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”