Аман от Spam (Part X)
Moderator: Moridin
- Maledictus
- Warmage
За това не съм спорил, Ице, обаче никой не започва със 140 от лежанка, кара се полека. А така ще се прокара някакъв закон, който никой няма да спазва, защото няма как да бъде налаган - точно като вечерния час, и народът ще свикне да не го спазва. По тоя начин никога няма да има ефект. Аз поне си мисля,ч е това трябва постепенно да се възпитава - тук нещо дребно, там нещо дребно (лулата, ако се случи да ми е до нея, никога не си я паля във заведение, излизам отвън.... дори в чайната).... А не смехория като заведението, разделено на две половини, на масите на едната от които има пепелници, а на другата не (но ако се усмихнеш на сервитьорката много мило ще ти даде пепелник и на маса за непушачи).
Ще видим де, дано да бъркам и да даде резултат. Така ще се забавляваме, като се спъваме и подритваме пушачите пред входовете на всяка сграда.
Ще видим де, дано да бъркам и да даде резултат. Така ще се забавляваме, като се спъваме и подритваме пушачите пред входовете на всяка сграда.
- Maledictus
- Warmage
Вече казах един - поетапно вдигане на цените. Колкото и върл пушач да си, ако в рамките на две години цените на цигарките ти скочат от 2 на 12 лв ще се замислиш по колко на ден да консумираш. Например.
Само че аз НЕ предлагам нищо. Има една сентенция - каквото можах - направих, който може по-добре да излезе и да направи. И съответно не стреляйте по пианиста, той толкова си може. Само че пианиста в случая е некадърник. Вярваш ли, че това ще даде ефект? Чисто логично погледнато.
Това нещо няма да стане за една година нито за десет. Фейс ит. Ако някой си е мислил, че вечерният час ще повлияе на вечерните детски партита - някъде жестоко е сбъркал - оная вечер бях на индъстриъл парти, на което половината "гости" бяха под 18те. Ами закончетата за намордниците и хвърлените фасове (тук да си призная говоря по памет, защото не помня какво се случи с въпросните закони точно, но мисля че епик фейл най подхожда)? Да си оглеждала улицата наскоро?
Все тая, ще видим.
Само че аз НЕ предлагам нищо. Има една сентенция - каквото можах - направих, който може по-добре да излезе и да направи. И съответно не стреляйте по пианиста, той толкова си може. Само че пианиста в случая е некадърник. Вярваш ли, че това ще даде ефект? Чисто логично погледнато.
Това нещо няма да стане за една година нито за десет. Фейс ит. Ако някой си е мислил, че вечерният час ще повлияе на вечерните детски партита - някъде жестоко е сбъркал - оная вечер бях на индъстриъл парти, на което половината "гости" бяха под 18те. Ами закончетата за намордниците и хвърлените фасове (тук да си призная говоря по памет, защото не помня какво се случи с въпросните закони точно, но мисля че епик фейл най подхожда)? Да си оглеждала улицата наскоро?
Все тая, ще видим.
Естествено, че ще даде ефект. Самото наличие на такъв закон въоръжава обществото (или заинтересованата от ограничението негова част) със силно оръжие - понеже като има закон, аз мога да заведа дело срещу заведението, в което някой ми е пушил на главата, нищо че контролиращите са си затворили очите. И навярно ще го спечеля - в България съдебната система си работи прилично, когато става дума за граждански съдопроизводства.Maledictus wrote:Вярваш ли, че това ще даде ефект? Чисто логично погледнато.
Освен това, дори много заведения/хора да не спазват закона, много други ще го направят, понеже в държавата ни, колкото и учудващо да е, има хора, които уважават правилата

Иначе, не знам къде ходиш, но почти във всички места, които аз посещавам, има проверки за документи. Аз поне от години не съм виждал някой явно непълнолетен в заведение по късните часове или в дискотека

- Maledictus
- Warmage
Ами борисовата градина и заимов например
И други по-крайни места за самотни разходки. Новия вечерен час е за това, бтв, не говорех за дискотеките. А пък за закона - честно, би ли си губил времето да скачаш по съдилища, за да осъдиш някое заведение? На теоия и с лудата ми съседка има как да се справим, ама само на теория....
НЕ ми се джафка безсмислено и безпочвено, така или иначе ще си говорим наизуст и на теория. Time will tell....

НЕ ми се джафка безсмислено и безпочвено, така или иначе ще си говорим наизуст и на теория. Time will tell....
Много ми се иска този закон да е ефективен, но някак не мога да се накарам да повярвам. Ако сработи наистина, аз ще съм
.
Последно като бях преди 3-4 седмици в заведение, два дена след това бях с джазов глас, пък не съм викала или нещо такова, явно по не ми понася от на млади години пасивното тютюнопушене
А с непълнолетни е пълно по заведенията нощем, просто не изглеждат на годините си - девойките са така омазани с грим, че на 15 изглеждат на 35, как да им поискат лична карта?
Миналата година бях много възмутена, че ми искаха лична карта за да вляза в клуб (само на мен!) а единствения непълнолетен в групичката ни го подминаха (ядосвах се преди да се осъзная и да почна да се кефя
)

Последно като бях преди 3-4 седмици в заведение, два дена след това бях с джазов глас, пък не съм викала или нещо такова, явно по не ми понася от на млади години пасивното тютюнопушене

А с непълнолетни е пълно по заведенията нощем, просто не изглеждат на годините си - девойките са така омазани с грим, че на 15 изглеждат на 35, как да им поискат лична карта?
Миналата година бях много възмутена, че ми искаха лична карта за да вляза в клуб (само на мен!) а единствения непълнолетен в групичката ни го подминаха (ядосвах се преди да се осъзная и да почна да се кефя

Ултимативният флайер за концерт:
- Spoiler: show
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Maledictus
- Warmage
Това с вдигането на цените е в пъти по-жестоко от забраната за пушене. Заклетите пушачи ще се лишат от свестно ядене и дрехи, но ще могат легално да опушват останалите на обществени места. Да не говорим, че ще процъфтят нелегалните безфилтрови самоделки.
Освен това толкова пъти вдигаха цените - всяка година пушачите спираха цигарите от 1 януари и през март пак пушеха, но пестяха от кръчмата.
Освен това толкова пъти вдигаха цените - всяка година пушачите спираха цигарите от 1 януари и през март пак пушеха, но пестяха от кръчмата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Това го пуснах току-що в темата за сериала Firefly, ама мисля, че и тук ще се намерят хора, които да харесат кратката историйка в петте изданийца на xkcd за миналата седмица:
"Race 1"
"Race 2"
"Race 3"
"Race 4"
"Race 5"
"Race 1"
"Race 2"
"Race 3"
"Race 4"
"Race 5"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Last edited by passer-by on Sat May 16, 2009 5:31 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
А, о, аха, ОК. 

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Базиле, без закон няма да стане. Това е първото и най-важното и съм сигурна, че и тук с това са почнали.
После са цените. Щото както и Морви каза, пушачът ще спре да яде, ама цигари ще си купи. Не е като да не съм го виждала. Освен това богатите гъзари изобщо няма да ги ебе.
Тук се води няква супер масивна кампания против тютюнопушенето. Клипчета по телевизията, плакати по улицата и т.н. Обществото отдавна не мисли, че пушенето те прави супер пич, както е в Бг. Напротив - тук на пушачите се гледа с леко презрение и следователно хлапетата не се напинят да пропушат още на 12. Те и да искат не могат де - без АйДи нито цигари, нито алкохол се купува тука. И това УЖАСНО ми харесва. Надявам се искрено да стане така и в Бг.
После са цените. Щото както и Морви каза, пушачът ще спре да яде, ама цигари ще си купи. Не е като да не съм го виждала. Освен това богатите гъзари изобщо няма да ги ебе.
Тук се води няква супер масивна кампания против тютюнопушенето. Клипчета по телевизията, плакати по улицата и т.н. Обществото отдавна не мисли, че пушенето те прави супер пич, както е в Бг. Напротив - тук на пушачите се гледа с леко презрение и следователно хлапетата не се напинят да пропушат още на 12. Те и да искат не могат де - без АйДи нито цигари, нито алкохол се купува тука. И това УЖАСНО ми харесва. Надявам се искрено да стане така и в Бг.