Amelia
За мангите имаш ли няква идея как са?
Доколкото разбирам Gundam мангите са доста разпокъсани.
За Gundam: The Origin съм чел добри думи, особено че прави canon distillation, но странното е, че по-описание се различава от анимето

. Действието се развива някъде 0082 година от UC? Нещо не разбирам. Може би повечето неща да са обяснени във флешбеци включително всичко от анимето?
Gundam: Thundebolt се пише от автора на Moonlight Mile, когото не уважавам особено, но сигурно ще е по-свързана и смислена от анимето...което обаче аз гледам, най-вече заради визуалната психоделия, не заради историята.
кое ми препоръчваш да гледам от тея всичките?
Предложението ми е от тип case.
Ако те интересува митологията на UC, може да изгледаш компилационните филми (3 на оригинала + 3 на Zeta) и Char's Counterattack филма накрая. В оригинала трябва да изтраеш не само арта, но и други старовремщини - вехти стереотипи, гламави дечица, които правят поразии, раздаване на шамари и юмруци с педагогическа цел, sexual harassment и т.н. Въобще тези три филма трябва да се гледат в ретро настроение. Ако някой ден си точно в такова и се чудиш какво да хванеш...
Ако искаш да видиш единична, добре нарисувана и анимирана история - Gundam Unicorn, но е мощен шоненизъм.
Ако пък те интересува нещо извън UC, но пък със завършени сюжетни линии - Gundam 00.
Може би най-бързият начин ще е, да зачетеш Gundam: The Origin и да хвърлиш едно око на анимето на Gundam Unicorn (има и манги на които е базирано, но не съм чел добри думи за тях). С това да решиш дали те дърпат или не.
Zero kara Hajimeru Mahou no Sho ep. 12 - следенето на това чудо си беше пълна загуба на време. Елементарно, клиширано, семпло нарисувано и почти без анимация. Все пак е малко по-добро от Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records.
Natsume Yuujinchou Go Specials ep. 1 - нищо изключително, но приятна историйка в света на Нацуме.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 13 - прекалено лесните победи никога не са добър знак.
Seikaisuru Kado ep. 12 - това накрая наистина се оказа форма на любовен триъгълник.
Язък им за висшите измерения и фракталните картинки. Освен това авторите тотално не разбират, как работи наследствеността.

Най-голямото разочарование за сезона, защото в началото ме излъга, че ще е нещо относително по-сериозно и sci-fi.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 13 - почна да прилича на оригиналния сериял. Маса събития и екшън. Само не разбрах от кой зор кралят активира берсерк режимът на Нина, защо внезапно реши да се прецака сам?
Biohazard: Degeneration - навремето го дропнах на половината, защото ми се стори адски тъпо и грозно + стандартния японски 3D провал: отвратителни мимики и жестове. Сега някак го изтраях и си е точно толкова зле, колкото го помня. Ако има някакво хубаво качество, то това е засуканата архитектура на изследователския комплекс.
Biohazard: Damnation - в пъти повече полигони, оправени анимации в сравнение с предния филм, но сюжетът е все така невъзможен и несвързан типизъм, особено политическите нотки. Употребата на T вируса и G вируса за военни цели е все по-грозна и по-непрактична.
Горе-долу става за гледане заради бомбастичния и абсурдно нереалистичния си екшън.
Смешно беше и представянето на бившата съветска република - на места точно, на други смехотворно грешно - примерно църквата, която изглеждаше доста бароково и католически.