And Then There Was Spam
Moderator: Moridin
еее лесно е решението 

Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мняф. Веднъж като започне човек да я гледа, вече е много по-трудно да се опита да я убеди да се завърти в другата посока. Най-лесният начин е да затвориш прозореца (или табчето или каквото там), след което да спреш, да си представиш, че още в началото, когато тя е обърната надясно, още с първото движение тя започва да се обръща към теб - или обратно, в зависимост от това, което искаш да видиш - да запазиш този образ, това движение, и тогава да отвориш пак страницата - така е доста по-лесно да бъде убедена да се върти "накъдето трябва" 
Друг е въпросът, че почвам да се чудя това на какво наистина може да се дължи - и дали не може част от причината да не е пряко свързана с мозъчните полукълба, а по-скоро с впечатления от първите една-две секунди, от момента, в който тя просто гледа надясно и след това започва да се върти - и дали не е по-скоро нещо като "е че може ли такова хубаво момиче просто ей така да тръгне да ми обръща гръб"
А това пък се връзва доста добре и с идеята на Ксел за... ммм... нестандартните начини за убеждаване да се завърти в една или в друга посока 

Друг е въпросът, че почвам да се чудя това на какво наистина може да се дължи - и дали не може част от причината да не е пряко свързана с мозъчните полукълба, а по-скоро с впечатления от първите една-две секунди, от момента, в който тя просто гледа надясно и след това започва да се върти - и дали не е по-скоро нещо като "е че може ли такова хубаво момиче просто ей така да тръгне да ми обръща гръб"

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Дам, честно казано и аз се замислих над този вариант, но с брат ми гледахме едновременно и виждахме различни посоки. Аз успявах да сменя посоката със затваряне на очи за пет-шест секунди и поглеждане пак. Иначе 90% от времето бях по часовниковата...Gallean wrote:А може би картинката е направена на рандом принцип да се сменя посоката и да лъжат хората, че мозъците им така го били виждали
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
Не не е, разглеждал съм едно време покадрово гифа с imageready-тоCorwin wrote:Дам, честно казано и аз се замислих над този вариант, но с брат ми гледахме едновременно и виждахме различни посоки. Аз успявах да сменя посоката със затваряне на очи за пет-шест секунди и поглеждане пак. Иначе 90% от времето бях по часовниковата...Gallean wrote:А може би картинката е направена на рандом принцип да се сменя посоката и да лъжат хората, че мозъците им така го били виждали

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ъъъ... ми... не... в този случай е съвсем друго. При спиците и т.н. въпросът е в това, че окото - така де, всъщност мозъкът, зрителният център - просто пропуска (не обработва) някои междинни положения. Още по-силен е ефектът при гледане на филм, където виждаш само отделни "снимки" на положението на спиците, там изобщо *няма* междинни положения - и ако спиците се въртят със ъглова скорост в определени граници (мррррзи ме да смятам сега), може да се получи така, че при всеки следващ кадър *следващата* спица да е дошла поооочти до там, където е била предната, и понеже не можеш да отличиш една спица от друга, за мозъка е по-лесно да приеме, че предната се е завъртяла в обратна посока.
Тук ситуацията е съвсем друга; тук между въртенето в двете посоки няма никаква визуална разлика! Когато гледаш само силует, а не виждаш чертите на лицето или тила и т.н., не виждаш дори сенки, хвърляни от нос, уши, не виждаш сенки във "вдлъбнатите" части на лицето, врата и т.н., наистина няма начин да определиш в каква посока се върти фигурата - въртене и в двете посоки ще изглежда по един и същи начин, така че възприеманата разлика този път е чисто психологическа.
Тук ситуацията е съвсем друга; тук между въртенето в двете посоки няма никаква визуална разлика! Когато гледаш само силует, а не виждаш чертите на лицето или тила и т.н., не виждаш дори сенки, хвърляни от нос, уши, не виждаш сенки във "вдлъбнатите" части на лицето, врата и т.н., наистина няма начин да определиш в каква посока се върти фигурата - въртене и в двете посоки ще изглежда по един и същи начин, така че възприеманата разлика този път е чисто психологическа.
- Roamer
- Ascendent
А за хората, които обичат приказки, и на които им е омръзнало от political correctness - I give you Vertically Challenged Red Riding Hood! 

За тези, на които картинкиата им се върти в една посока или се сменя с мигането.
Всъщност по-голямо значение има не толкова доминантната хемисфера, колкото способността за съсредоточаване и скоростта на умора, т.е. изтощаването на невроните и най-вече синапсите. Така че ако ви се върти дълго време в една и съща посока, означава, че не се изтощавате толкова бързо. Има и статичен такъв тест с гледани под ъгъл кубове/ромбове, разположени по специфичен начин.
Всъщност по-голямо значение има не толкова доминантната хемисфера, колкото способността за съсредоточаване и скоростта на умора, т.е. изтощаването на невроните и най-вече синапсите. Така че ако ви се върти дълго време в една и съща посока, означава, че не се изтощавате толкова бързо. Има и статичен такъв тест с гледани под ъгъл кубове/ромбове, разположени по специфичен начин.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- BaYa
- Forsaken
@Ghibli, ¿а ако виждаш как се върти ту на една, ту на друга?? Какво значи? Че съм откачалка, сигурно!!!Ghibli wrote:Едно гифче:
http://www.allmyfaves.com/blog/weekly-f ... maybe-both
Отбележете на коя страна се върти жената - по часовника или обратно.
- Spoiler: show

Ахам, сега дочетох добре обяснението на Алексис. Мерси!
Аз, по-принцип не съм много логична, но откривам че мога да направя така че или да се върти само в една; или да сменя посоката.

Абе, както си казах вече - ОТКАЧАЛКА!

Last edited by BaYa on Thu Oct 04, 2007 1:38 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!