And Then There Was Spam

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 04, 2007 9:05 am

На мен ми се зави свят от много взиране. :shock: Ама се върти само по часовника.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Oct 04, 2007 9:06 am

Ти даже си си направил и труда да се опиташ :wink: Аз също ще да съм робот явно.
Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 04, 2007 9:09 am

еее лесно е решението ;)
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 04, 2007 9:16 am

Мняф. Веднъж като започне човек да я гледа, вече е много по-трудно да се опита да я убеди да се завърти в другата посока. Най-лесният начин е да затвориш прозореца (или табчето или каквото там), след което да спреш, да си представиш, че още в началото, когато тя е обърната надясно, още с първото движение тя започва да се обръща към теб - или обратно, в зависимост от това, което искаш да видиш - да запазиш този образ, това движение, и тогава да отвориш пак страницата - така е доста по-лесно да бъде убедена да се върти "накъдето трябва" :)

Друг е въпросът, че почвам да се чудя това на какво наистина може да се дължи - и дали не може част от причината да не е пряко свързана с мозъчните полукълба, а по-скоро с впечатления от първите една-две секунди, от момента, в който тя просто гледа надясно и след това започва да се върти - и дали не е по-скоро нещо като "е че може ли такова хубаво момиче просто ей така да тръгне да ми обръща гръб" :plez: А това пък се връзва доста добре и с идеята на Ксел за... ммм... нестандартните начини за убеждаване да се завърти в една или в друга посока :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Thu Oct 04, 2007 10:34 am

А може би картинката е направена на рандом принцип да се сменя посоката и да лъжат хората, че мозъците им така го били виждали :lol:

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Oct 04, 2007 10:47 am

Gallean wrote:А може би картинката е направена на рандом принцип да се сменя посоката и да лъжат хората, че мозъците им така го били виждали :lol:
Дам, честно казано и аз се замислих над този вариант, но с брат ми гледахме едновременно и виждахме различни посоки. Аз успявах да сменя посоката със затваряне на очи за пет-шест секунди и поглеждане пак. Иначе 90% от времето бях по часовниковата...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Oct 04, 2007 10:52 am

Ми, аз пък не се излъгах изобщо :( Никаква интуиция няма у мен през работно време явно. Но пък колежката го виждаше обратно през 60% от времето, че даже и да ме убеждава се опитваше. Мани!
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 04, 2007 10:56 am

Corwin wrote:
Gallean wrote:А може би картинката е направена на рандом принцип да се сменя посоката и да лъжат хората, че мозъците им така го били виждали :lol:
Дам, честно казано и аз се замислих над този вариант, но с брат ми гледахме едновременно и виждахме различни посоки. Аз успявах да сменя посоката със затваряне на очи за пет-шест секунди и поглеждане пак. Иначе 90% от времето бях по часовниковата...
Не не е, разглеждал съм едно време покадрово гифа с imageready-то ;). Ми ненам де, принципа трее да е като гледаш спици на колело или джантите как се въртят и на момент има подобна илюзия за обратно движение.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 04, 2007 11:19 am

Ъъъ... ми... не... в този случай е съвсем друго. При спиците и т.н. въпросът е в това, че окото - така де, всъщност мозъкът, зрителният център - просто пропуска (не обработва) някои междинни положения. Още по-силен е ефектът при гледане на филм, където виждаш само отделни "снимки" на положението на спиците, там изобщо *няма* междинни положения - и ако спиците се въртят със ъглова скорост в определени граници (мррррзи ме да смятам сега), може да се получи така, че при всеки следващ кадър *следващата* спица да е дошла поооочти до там, където е била предната, и понеже не можеш да отличиш една спица от друга, за мозъка е по-лесно да приеме, че предната се е завъртяла в обратна посока.

Тук ситуацията е съвсем друга; тук между въртенето в двете посоки няма никаква визуална разлика! Когато гледаш само силует, а не виждаш чертите на лицето или тила и т.н., не виждаш дори сенки, хвърляни от нос, уши, не виждаш сенки във "вдлъбнатите" части на лицето, врата и т.н., наистина няма начин да определиш в каква посока се върти фигурата - въртене и в двете посоки ще изглежда по един и същи начин, така че възприеманата разлика този път е чисто психологическа.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Thu Oct 04, 2007 11:40 am

А за хората, които обичат приказки, и на които им е омръзнало от political correctness - I give you Vertically Challenged Red Riding Hood! :lol:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Oct 04, 2007 1:05 pm

За тези, на които картинкиата им се върти в една посока или се сменя с мигането.

Всъщност по-голямо значение има не толкова доминантната хемисфера, колкото способността за съсредоточаване и скоростта на умора, т.е. изтощаването на невроните и най-вече синапсите. Така че ако ви се върти дълго време в една и съща посока, означава, че не се изтощавате толкова бързо. Има и статичен такъв тест с гледани под ъгъл кубове/ромбове, разположени по специфичен начин.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 04, 2007 1:11 pm

Ghibli wrote:Едно гифче:

http://www.allmyfaves.com/blog/weekly-f ... maybe-both

Отбележете на коя страна се върти жената - по часовника или обратно.
Spoiler: show
:idea:
Това е оптична илюзия. Ако виждате въртене по часовника, доминира лявата половина на мозъка ви и сте логична личност. Във втория случай доминира дясната половина и сте артистична личност.
При мен е първото :)
@Ghibli, ¿а ако виждаш как се върти ту на една, ту на друга?? Какво значи? Че съм откачалка, сигурно!!! :roll:
:mrgreen:
Ахам, сега дочетох добре обяснението на Алексис. Мерси!
Аз, по-принцип не съм много логична, но откривам че мога да направя така че или да се върти само в една; или да сменя посоката. :lol:
Абе, както си казах вече - ОТКАЧАЛКА! 8-)
Last edited by BaYa on Thu Oct 04, 2007 1:38 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Oct 04, 2007 1:34 pm

Гледам, гледам, и все надясно се върти и не се сменя, явно съм суперлогичен тип. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 04, 2007 2:05 pm

И аз като Дем. Скрийнсейвъра ми се включи, мигах, свят ми се зави, мигах, премигвах, тя се мята като въртящ се дервиш в само надясно и това е.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Oct 04, 2007 2:06 pm

Мхм. А това, че си е поопънала крака и ръката още повече ми затвърждават възприятията за движение на дясно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around