Очаквания за 2008

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Feb 05, 2008 2:26 pm

Чисто теоретично това, че не е човешки череп, не значи, че не може да бъде череп на атлант - има толкова купчини теории и съвсем немалко от тях споменават други раси и други биологични видове, почти сродни на Homo sapiens sapiens :) Не бих се учудил твърде много, ако забъркат и извънземни в цялата работа, просто казвам, че още не е ясно, и че не-homo-sapiens-sapiens-ки череп съвсем не е ясно доказателство :) Пък може и да не забъркат извънземни - все пак още преди години "Indiana Jones and the Fate of Atlantis" доказа, че цялата тази работа *може* да бъде измислена и без извънземни... не че вярвам, че филмът ще има твърде много общо с играта де.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 05, 2008 2:42 pm

Бе, аз съм леко скептична... Първо филмите си бяха хубава трилогия, завършена, макар и с леко отворен край. Второ, като сравниш Харисън Форд и Карън Алън от първия филм с тези от четвъртия, разни тъжни изводи за възрастта се натрапват. В смисъл, нищо против възрастта, Харисън Форд ще е готин и на 72 вероятно, но Инди трябваше да си остане млад...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Feb 06, 2008 2:39 pm

shayhiri wrote:Ето и още нещо в тоя дух, но вече от най-добрите - китайска бойна епика, само че не от ефирно летящия Жан, а от дъ грити екшън Джон Уу: http://www.karlhungus.com/2008/02/first ... le-of.html

8-) Мога отсега да му запазвам място в Топ 8 '08, стига да не се помоткват с внасянето повече от година. :roll:

Tigre? :)
Те "The Warlords" не внесоха, че е с Джет Ли, та това ли? Не че няма да съм щастлив да го видя на кино, обаче едва ли ще стане.

"Монгол" излезе преди доста време под формата на DVD-rip из разни тракери, обаче с ужасяващ звук - типичното за пиратските касети от едно време озвучаване само от един човек - и то на руски, което беше странно и ме отказа да го гледам. Някъде четох, че филмът поначало бил произведен така, за внуши нещо определено и разни други подобни простотии, обаче се съмнявам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 2:03 am

Не бери грижа за Монгола.

Ред Клифс е най-скъпият филм правен досега в Китай, има Джон Уу, оригинален подход и подсигурен старт в Щатите. Тва е много повече от Джет Ли в некъв си филм .

Освен тва, и да дойде на кино, ти пак ще си го гледаш на компа, така че кво се кОсиш? :)

едит: Още пък освен тва, кво за Бога значи, че не били внесли Tau ming chong?!! Та той току що е излязъл!! Тва значи, че у нас може да дойде и след година. Ти си го гледай където искаш, аз ще си чакам на кино.

ХУБАВА НОВИНА!!! Видях на екраните в Синеплекса (преди Рамбо) трейлъра на 3:10 до Юма!! Тандемци, на които дължим ужасяващия боклук с Кейдж и други такива, тоя път измиват срама! Дано не се разсъхне нещо, де, но си знаех, че трябва да чакам. :D 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Feb 07, 2008 9:19 am

shayhiri wrote:едит: Още пък освен тва, кво за Бога значи, че не били внесли Tau ming chong?!! Та той току що е излязъл!! Тва значи, че у нас може да дойде и след година. Ти си го гледай където искаш, аз ще си чакам на кино.
Излезе още преди месеци. Имам го от месец на DVD-rip с доста добри субтитри. И в България на кино изобщо няма да се появи, хващам се на бас. "Безстрашен" не излезе, а е страшно култов филм, знаеш, освен това щеше да разбие класациите дори тук.

В актьорския състав на "Red Cliff" обаче няма нито едно известно у нас име, което според разпространителите вероятно ще означава, че няма смисъл да го внасят, а и, ако не се лъжа, легално тук не е излязъл нито един от източните филми на Джон Ву. Освен това през изминалата 2007-ма година изгледах адски много биткаджийски филми, които не помирисаха голям екран у нас. Отдавна съм се примирил, че азиатски филми тук на практика не се внасят. Или поне не от тези, които ми харесват.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 11:51 am

Знаеш колко ми се иска в такива случаи да основем една "ШАОЛИН" дистрибуторска компания за внос, специализираща точно в такива филми - и ше ги изметем другите! :twisted: Или поне ше си гледаме по двайсе пъти хубавите филми безплатно - че и на кяр. Баси, не е като да нямат билт-ин-одиънс. :roll: ОЧЕВИДНА пазарна ниша, да не говорим за другите хубави филми.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 07, 2008 12:02 pm

Като обективен трети наблюдател на тази изключително важна дискусия ще кажа, че аз за такъв филм пари на кино не бих дал както и около 75% от приятелите ми...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 12:23 pm

Мога да се пробвам да те убедя още тук, но ще го оставя за евентуалния момент, в който наистина се осъществи идеята. :)

Иначе - отчетено, тенкс. Въпросът е, че и 10 000 билета да продаде общо, пак е на кяр - а толкова има само от хардкор феновете, които ше го и гледат по няколко пъти. А с подходящ маркетинг... 8-)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Feb 07, 2008 12:33 pm

Ред Клифс е най-скъпият филм правен досега в Китай, има Джон Уу, оригинален подход и подсигурен старт в Щатите. Тва е много повече от Джет Ли в некъв си филм .
Има и Tony Leung в едн от главните роли, а той е поне според мен един от най-добрите актьори в света в момента. Така че дори само затова се надявам да го пуснат тук.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 07, 2008 12:55 pm

shayhiri wrote:Иначе - отчетено, тенкс. Въпросът е, че и 10 000 билета да продаде общо, пак е на кяр - а толкова има само от хардкор феновете, които ше го и гледат по няколко пъти. А с подходящ маркетинг... 8-)
Странно, "Герой", който гледа куцо и сакато и беше харесан в много широки среди е събрал около 40 000 зрители, а "Проклятието на златното цвете", което ти хареса толкова - около 10 000, няма да говоря за останалите по-неизвестни. Не знам откъде извади тези сигурни 10 000 за рандъм азиатски боен филм...
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 1:02 pm

Цветето е снобска трагедия за хора като мен и Дем. Един тъп екшън тва го изкарва още първия уикенд.

Всичко е в информирания подбор на филми. И вайъръл маркетинга.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 07, 2008 1:44 pm

Говорим за азиатски екшън, не за Умирай трудно 4. Кажи ми три такива(освен Герой), изкарали над 10 000 зрители. Дори Летящите кинжали (следващият най-известен) е предкочил тази граница с не повече от 3 000. Това не прилича на 10 000-на сигурна аудитория. Не се опитвам да се заяждам, просто мисля, че е крайно време да престанеш да се изхвърляш (и това е един добър пример), за всички ни ще е по-хубаво.
Last edited by Morwen on Thu Feb 07, 2008 1:58 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 1:57 pm

Е точно тва, че няма такива, нали? Ако имаше, щях ли да искам да внасям? Нали затва е "пазарна ниша" (празна сиреч) - за да може да се запълни (мощно)?

Мога да ти кажа (но няма, щото засега е фирмена тайна) три азиатски екшъна които ЩЕ изкарат сигурни 10 000 билета, макар че не знам откъде се вкопчи в тая цифра. И под нея пак са пари - а в краен случай ще връзваме бюджета с умело пласиран американски Б-оклук, а въпросните ше си ги гледаме за кеф. :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 07, 2008 1:59 pm

Айде стига йезуитщини. Азиатски екшъни има. Просто няма толкова печеливши. И затова и напоследък се отказаха да ги внасят.
А твоите експертни, но подкрепени само с надъхване оценки някак не могат да служат за аргумент, още повече, че са тайна (!). (А в цифрата 10 000 се "вкопчих", защото ти я спомена като сигурна, макар да е почти непостигната от такива филми.)
Хайде веднъж просто признай, че говориш наизуст и по вдъхновение, а не възоснова на факти. Ще ми се издигнеш в очите, честно.
Last edited by Morwen on Thu Feb 07, 2008 2:04 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Feb 07, 2008 2:03 pm

shayhiri wrote: ХУБАВА НОВИНА!!! Видях на екраните в Синеплекса (преди Рамбо) трейлъра на 3:10 до Юма!! Тандемци, на които дължим ужасяващия боклук с Кейдж и други такива, тоя път измиват срама! Дано не се разсъхне нещо, де, но си знаех, че трябва да чакам. :D 8-)
Филмът ме разочарова. Просто края ми беше доста нелогичен и неразбран. :( Иначе без последните 15-тина минути беше доста корав. 8-)
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!