LOTR&Wheel of time
Еми така е,то се знае,но все пак трябва да има и една средно-аритметична мъничка сметка или изводче,за това кое е добро и кое не става.
Затова и не разбирам тези непрестанни сравнения,обяснява се само с полулярноста им.
И това се ядва но смеши от типа "хари потър" или "властелина и отделно сравения с Пратчет??? и Вот?
Колкото Конан има нещо общо с Предатор Коледата Невъзможна или Терминатор(Терминатор2 ис дъ бест:).
Е всъщност има нещо общо:))
Затова и не разбирам тези непрестанни сравнения,обяснява се само с полулярноста им.
И това се ядва но смеши от типа "хари потър" или "властелина и отделно сравения с Пратчет??? и Вот?
Колкото Конан има нещо общо с Предатор Коледата Невъзможна или Терминатор(Терминатор2 ис дъ бест:).
Е всъщност има нещо общо:))
Хм...не мислите ли, че навсякъде е едно и също? Някой, когато направи нещо първи, то става символ за подражание... навсякъде е така. Толкин е сложил началото, но това не пречи на някой друг да продължи нататък... е, че е крал е силно казано... но все пак... всеки си има идол, на който да иска да подражава... лошо няма. Но при Джордан е наистина много очевадно!
"Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал."
Дж. Ф. Кенеди
"Mоже да вървя бавно,но никога назад!" - Ейбрахам Линкълн
Дж. Ф. Кенеди
Аз лично не харесвам Колелото... чесно казано като го хванах и се насилвах да го чета, докато ми писна. Още от първата книга ми стана ясно, че човекът просто е фен на Толкин... определено не струва... според мен де 

"Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал."
Дж. Ф. Кенеди
Дж. Ф. Кенеди
Аз не съм фентъзи маниак,затова и не съм мн запознат,но "..или дотам и обратно" е издавано след 2та св. война,разни истории за конан след(или преди нея?) нея и идва ред на ВОТ,ако не се лъжа в края на 70те.
Така,че на кого би трябвало да е фен един фентъзи писател ако не на Толкин??
Ама това е наистина глупаво.
Искам да видя един списък кое точно е прекопитано от Властелина?
А отделно от това Билбо Бегинс ми харесва мн. повече от продължението.
Така,че на кого би трябвало да е фен един фентъзи писател ако не на Толкин??
Ама това е наистина глупаво.
Искам да видя един списък кое точно е прекопитано от Властелина?
А отделно от това Билбо Бегинс ми харесва мн. повече от продължението.
Е...чак пък списък!Не може да се каже че има нещо точно определено изкопиарано , но специално идеята на книгата...произхода на главните герои(от някакво си забутано село),магьосницата и воинът които им помагат и още много такива "съвпадения" прекалено се набиват на очи
Дж. Ф. Кенеди
Дж. Ф. Кенеди
Ако приемем, че ВОТ трябва да е WOT, тя е в началото на 90-те.
Конан, оригинала поне, е през 30-те
Списъци, може и да искаш, но никой не е толкова болен, че да тръгне да ти ги прави:) Все пак нали съм добра душица - Закачулена фигура на кон, която Ранд уж вижда, подозрително прилича на Черния конник, който хобитите виждат...
А ако верно си чел и Властелина, и Колелото и сам ще можеш да откриеш приликите особено в Окото на света...
Конан, оригинала поне, е през 30-те

Списъци, може и да искаш, но никой не е толкова болен, че да тръгне да ти ги прави:) Все пак нали съм добра душица - Закачулена фигура на кон, която Ранд уж вижда, подозрително прилича на Черния конник, който хобитите виждат...
А ако верно си чел и Властелина, и Колелото и сам ще можеш да откриеш приликите особено в Окото на света...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.