passer-by wrote:В смисъл, че - може би - основната история ще е можела да се разкаже с първия и последния сезон, плюс няколко епизода по средата, без разните сюжетни криволичения, разводнявания и иди ми-дойди ми-та.
Не виждам защо да е необходимо.
Когато един сериал има толкова добри рейтинги и може да си позволи да разкаже историята по-плавно и по-подробно, не виждам защо трябва да бърза и да се спира само на най-основното. Именно постоянните сюжетни обрати и неочакваните завъртания на сюжета правят Lost толкова популярен и харесван.
За мен има слабо място в сериала и това е втори сезон, който наистина е излишно дълъг. Но от първи, трети, четвърти и пети не бих съкратил нито един епизод. Кому е нужно да претупват сюжета, след като могат да си позволят да разкажа всички истории така, както искат? Пък и втори сезон не бих махнал всички епизоди. Там историята на острова до голяма степен тъпчеше на едно място, но имаше доста интересни ретроспекции.
passer-by wrote:
Д-р Хорибъл - Наистина новият стил на разказване не е "скучен и предсказуем". И пак добре.
- Spoiler: show
- It showed more than just what would've happened if the plane didn't crash. Some of their lives changed before they ever got on the plane.
Мисля, че това е свързано с острова.
- Spoiler: show
- Ако островът е гръмнал и потънал с падането на бомбата, то е нормално доста от историите да се променят. Дезмънд никога не би заседнал на него и не би прекарал три години там. Тоест е доста възможно в атернативната линия Дезмънд да е спечелил състезанието с яхтата.
Шанън я нямаше, но за нея не мисля, че е свързано с общия сюжет. Просто актрисата е отказала да се върне на този етап. Може и да го завъртят и да го обяснят някак с острова, ще видим. Това за Сун и за бащата на Джак беше адски странно и определено искам да видя какво ще стане.
Интересно какво ли означава това за останалите персонажи... Бен беше дете, когато гръмна бомбата, тоест сигурно е умрял на острова.
И не ми се мисли какво става с любимата ми Джулиет... След като няма Остров, тя никога не е повикана да спасява майките там, тоест си остава вкъщи жива и здрава. Но на сестра й откриват рак и като го няма Бен да я спаси, умира... И ако ги няма Ричард и другите, то никой не праща автобус да сгази бившият мъж на Джули и той продължава да си я тормози...
Всичко това са само предположения, естествено, но на мен ми се струва невероятно забавен процесът на гадаене