Са, не споделям страстта ти по фентъзи и сай-фай литературата, но пък съм изчела цялата световна митология (на която нито едно фентъзи не може да се опре просто) и се занимавам професионално с интердисциплинарна наука, съставена от 3 точни науки + математика, за което се иска да имам добри познания в областта и на четирите. Нямам нужда от тези фикции. Нямам интерес към тях. Нямам и време за тях, щото след цял ден ровене в учебници и научни публикации, искам мозъкът и очите ми да си починат с нещо шарено, не чак толкова ангажиращо, в което има мърдащи се и говорещи си човечета.
И изискванията ми са много сходни, независимо от това какво гледам - аниме, филм, игрален сериал, или чета - манга, комикс, книга. Абсолютно всичко може да се оцени ако го разложиш на история, идеи, персонажи, похвати, или там квито гъзарски термини се ползват за тези неща.
Бугипоп-а за мен е зле в много отношения. Не помня много от него, но май за 11 серии сюжетът не показа кой знае кво развитие. Ти каза, че всичко се разбира в последната серия. Е, на мен ми беше достатъчно скучно да не пожелая да разбера. Похватите, с които развиваха анимето не ме отегчиха като сюжета, а ми излазиха по нервите, с което тотално ме отказаха да го догледам. Помня, че като го гледах ми заприлича като усещане на Serial Experiment Lain и това ме подразни, щото за разлика от първото, което харесвам, имаше и "мистичен словесен лайнолом". Помня, че се взимаше прекалено насериозно (всички анимета с многозначителни, но всъщност нищозначещи мистични приказки са така). И т.н. Откровено тъпо ми беше, но пък е доста твой тип, кво.
Кое биткаджийско аниме си гледал? Знам, че харесваш мека, бтв, аз не съм гледала много повече от теб, но тази, която съм гледала е била много по-разнообразна от твоята.
Виж Patlabor. Виж Blue Gender. Или пък Escaflowne. Или Fullmetal Panic. Сложи си ги като приоритет - ей така, от любов към експеримента, ако имаш такава.