Ip Man и други филми с бойни изкуства

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri Feb 18, 2011 11:11 am

Shaolin - по всички трейлъри и допълнителни информации за този филм, имаше нещо, което ме обезпокои - доста звезди на едно място Andy Lau, Xin Xin Xiong, Nicholas Tse, Wu Jing, Xin Yu and Jackie Chan - започнах да се притеснявам какво ще се получи от толкова много тупалков добитък на едно място. Както подсказва заглавието действието се развива за и около манастира Шао Лин в едно от многото му унищожения през годините.

Монасите бяха налице, лошите също, имаше декори, ефекти, но някак си края го бяха едва ли не направили за прослава на Буда и неговото учение, малко прекалено мелодраматично ми дойде, освен това се постараха да има доволно количество трупове от добрите, и за капак бойна сцена на дядо Джеки, която си беше типично в негов стил - малката му роля беше изпълнена подобаващо, но е малка понеже в същото време той се занимава с още три продукции, една от които е "Доспехите на Бога 3", но за жалост под режисурата на Станли Тон - не знам какво ще се получи.

Но да се върна към шаолинците - имаше достатъчно добри сцени да ми напълнят окото, имаше и такива малко ненужни, но със сигурност пак ще го гледам, понеже пълната версия (133 минути) още не е видяла бял свят по нашите торент земи...

Бойните сцени (особено във втората половина) са доста добри и ми напомниха за куп филми от миналото и дори и младия Nicholas Tse показа завидни умения в бойните сцени (впоследствие разбрах, че е прекарал около година в интензивни тренировки за тази роля), за което получава моето одобрение (малеее как го казах все едно съм ебати експерта и критика).

Интересен филм, който бих препоръчал на всички фенове.

8/10

http://www.imdb.com/title/tt1533749/

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 25, 2011 4:22 pm

"Red Wolf" на Юен Уо Пинг се оказа много готин филм, но и леко разочароващ в някои отношения. Това, че в много отношения е лошо копие на "Под обсада" със Стивън Сегал(който пък в много отношения е лошо копие на "Умирай трудно", но това е отделна история) не беше никакъв проблем. Проблемът беше основно в безсмислената смърт. Не си спомням до момента да съм се дразнил на ненужните убийства в хонконгски екшън, но тук наистина ми дойдоха в повече - и нямам предвид убийствата на Зли Терористи. Друг проблем бяха престрелките - неочаквано много и нелоши, но на моменти Юен очевидно копира Джон Ву, само че без да вкара необходимата класа. Имаше и един женски бой, който беше просто абсурден във възможно най-лошия смисъл на думата и изглеждаше като изваден от друг филм. Все пак това, което човек би потърсил в "Red Wolf", е тук и радва. Много бой, ефектен бой, идеен бой и т.н. На кого са му притрябвали сюжет и смисъл тогава? 7.5/10. Приятен филм, но ако трябва да избирате между него и "In the Line of Duty 4", изберете последния.

Гледах и "Miracle Fighters" на същия режисьор. Много забавен и много ефектен филм. Един от доста малкото китайски фентъзи филми от онова време, в които ефектите не дразнят изобщо. Юен е знаел точно какво иска и как да го постигне с минимум разходи и е успял на сто процента. Няма да видите нещо невероятно и зрелищно, но магиите изглеждат красиви, радват окото и всъщност си струват всяка минута. Бойните сцени МАЧКАТ, феноменална хореография, а и са доста добре заснети. Към сюжета имам някакви забележки, но нищо сериозно. 9/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 25, 2011 5:09 pm

Някой да е гледал да даде отзив за това? Chocolate http://www.imdb.com/title/tt1183252/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Mon Feb 28, 2011 4:21 pm

Този тайландски филм е нещо като Ong Bak само, че в женски вариант - бойните сцени са малко по-бавни от филма с Тони Джа, но пък на места са далеч по-ефектни.

Особено последната сцена, където направо ми стана жал за горките каскадьори - няма такова пребиване, падаха като круши и то направо на бетона - откачена работа.

Сюжета не е нещо супер оригинално, но се компенсира от добре поставените бойни сцени - главната роля се изпълнява от Jeeja Yanin, която тренирата около две години за ролята си в този филм и е постигнала доста добри резултати на екран :)

Получило се е нещо като гигантски клип с тупалки - зрелищни и почти без жици :)

Общо взето е добро попадение, особено ако ти е харесал Ong Bak, Tom Yum Goong и други представители на този жанр :)

Аз бих му дал 8/10 :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 03, 2011 7:56 pm

Абе добро си е филмчето да ;)

Като каза пребиванки - списък на травмите на Джеки :(. Сори че е на руски само.

http://www.dtv.ru/rus/projects/movies/1 ... 4390.phtml
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 26, 2011 6:46 pm

"Close Encounters of the Spooky Kind". Много повече комедия/фентъзи, отколкото екшън или ужас, и все пак доста приятен филм със Само Хунг в главната роля. Последната половин минута го съсипва тотално. Напълно сериозно казвам това. Иначе има китайски зомбита и призраци, няколко страхотни бойни сцени, доста забавни моменти и т.н. Само накрая... 7/10. Ако беше свършил половин минута по-рано, щеше да е 9.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Mar 27, 2011 11:29 am

@tigermaster: Мен пък именно последните 30 секунди ме смляха от смях :) Поне си го върна за всичките номера и гаври на жена си - адреналина му дойде в повече :)

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Apr 17, 2011 7:19 pm

Kung Fu Wing Chun

Вчера го изгледах - честно казано се измъчих, ей така пляснати герои (Colin Chou Ngai Sing беше толкова непело набутан в сценария, че нямам думи), една такава никаква история с на места зле хумор и хазяйката и хазяина като някакви там, но в същото амплоа като в Кунг фу Тупалки...

Бойните сцени си бяха лично за мен зле - прекомерна употреба на жици, насечени от безобразен монтаж и гадни ъгли на камерата, но като погледнах кой е правил хореографията се успокоих - ми че той Kong Tao Hoi толкова си може (за справка Twins Mission & Champions - първия ставаше горе долу, втория малко по-добре) - еднотипен и предсказуем, като докато гледах всичките кратички боеве си спомних, че някъде вече съм ги виждал :)

На места беше като театрална постановка, а спец. ефектите направо ме изумиха - няма такива бутафорни пеперуди и пререндерирани фонове...

Явно е, че парите са били малко, но лично аз съм гледал продукции направени със значително по-малко средства, но в пъти по-добре въздействащи (повечето олд скул продукции до '82 са много добър пример за това)...

Повече от 3/10 не бих могъл да му дам, колкото и да ми се искаше да го харесам...

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Wed Apr 20, 2011 1:49 pm

След нескопосания Kung Fu Wing Chun, ми се гледаше нещо не толкова бутафорно и изкуствено, затова се насочих към една тайландска продукция наречена "Bangkok Knockout" - въпреки, че не беше толкова ужасен като "The Force of five", и тук се сблъсках със сиптомите на "хайде да направим нещо като Ong Bak & Chocolate, само че с повече тупалки" синдром, който вече се е превърнал в нещо като традиция сред тайладското martial arts cinema.

От една страна имаме великолепни бойни сцени, изпълнени с динамика и каскади достойни да съжалиш горките изпълнители - ритат се в гърдите, главите, хвърлят се по бетонни подове, по улични знаци - дотук добре, но от друга страна имаме някакъв жалък опит за сюжет, ужасяващи чужди актьори с невъобразим английски акцент (само човека играещ тайландеца говореше разбираема реч), обичайното представяне - две-три фрази и после 5 минути бой...

Нямаше някаква плътност на героите, някакви по-интересни реакции от тях - просто се бухат и толкова...

Останах разочарован...

4/10 (само заради бойните сцени)

http://www.imdb.com/title/tt1770650/

Слеващия филм е от златния период на martial arts movies в Хонконг - първия от известната поредица "In the line of Duty" aka "Royal Warriors", с участието на Мишел Йо, Майкъл Уон и Хироюки Санада (Ninja in the Dragon's den, Rush Hour 3, The Last Samurai).

Отдавна не бях го гледал - преди много години спомените се върнаха, но сега вече с друго око погледнах на този филм - обичайната история за отмъщение е предадена доста добре и без излишни приказки, с много добри екшън и бойни сцени - имаме прекрасна смесица от бой, доброто стар опреследване с автомобили, малко драматизъм, но всичко е поставено доста на място и с определен вкус.

Мишел Йо е в една от ранните си роли и изглежда като веща в martial arts, въпреки че, всъщност е учила танци и балет. Лично аз го препоръчвам на всички фенове, за да си спомнят (или видят) как се правеше martial arts movie Hong Kong style :)

9/10

http://www.imdb.com/title/tt0091229/

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 08, 2011 2:07 pm

И аз гледах "In the Line of Duty". Беше ми за първи път и ми хареса адски много. Само ми се щеше Хироюки Санада да беше участвал малко повече във финалния бой.
А да видя Майкъл Уонг в положителна роля си беше направо странно, бтв. До момента навсякъде, където го бях гледал, е бил или корумпиран полицай, или престъпник, а тук... Доста изненадващо, доколкото в "In the Line of Duty 4" беше в напълно противоположна роля, а и не само там...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri May 13, 2011 10:43 pm

I am really tired.. вълшебният меч, меча на лунна светлина, седемте велики меча, голямичт меч в малките ръце на русокоската..ахм шега, но взеха вече да се повтарят.
Така, че.. се надявам да докопам този филм отнякъде, предпоръчително с бг субс.

http://www.youtube.com/watch?v=fL5s0nNsphU

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun May 15, 2011 3:07 am

Има го в Арена-та, но засега само с английски субтитри :)

http://www.arenabg.com/details.php?id=3 ... dbea24713c

И пълно DVD - www.asiandvdclub.org

А филма е наистина нещо различно :)

На мен ми хареса изключително много - да имаше повече като него. но уви - последните няколко филма на тази тематика се оказаха пълен провал...

Поздрави

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 19, 2011 10:02 am

"The Lost Bladesman". A. k. a. новия филм с Дони Йен. Не беше лош, само че го изтрих веднага, след като го гледах. Актьорската игра и визията са страхотни, а екшънът е точно това, което човек би очаквал от хореографията на Дони Йен, като особено към края просто събира очите.
Въпросът е, че сценарият не беше кой знае какво. Допускам, че това ми впечатление може да се дължи и на не особено качествения превод, с който го гледах, но филмът има още един доста сериозен проблем. Драматизмът. Тежка драма бива набутана в гърлото на зрителя като... И аз не знам като какво, а и не бих го отчел като проблем, ако не беше така в практически всеки китайски филм с приказно-исторически сетинг, който съм гледал напоследък. Имам чувството, че, като зе изключат филмите за Ип Ман, последните забавни - нямам предвид комедии, а именно забавни - такива филми са правени някъде през средата на 90-те. Говоря за филми като "Iron Monkey", "Fist of Legend" или "Twin Warriors", да речем - в които при все драматизма всичко е леко и ненатоварващо, а и темпото е доста по-бързо. Липсват ми тези филми...
Както и да е, 7/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jun 30, 2011 9:57 am

Имах известни очаквания за Choy Lee Fut ама нещо изобщо не ми хареса въпреки каста :(.

Image

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Jul 31, 2011 8:22 pm

"The touch", от 2002 е. Достойнството е във приятния и не изнасилен хумор.