Who watches?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 21, 2009 1:04 pm

Amelia wrote: Никъде в речниковите дефиниции на кич не бях виждала, че кичът е съчетание от неща, които буквално си пасват...
Неща, които буквално си пасват = зверски буквализъм --> зверски буквализъм във филм, претендиращ за некво смислено послание, дълбочина енд ол --> ниски естетически качества (или поне неудовлетворителни) = кич
Да бе, ТОЛКОВА я болят 83-те милиона 70-тарски долари (само за САЩ), които са еквивалентни на 250-300 в момента.
Ммм, болят я за много неща, повярвай ми. Легенди се носят по повод загубите, свързани с филма (които са накрали Копола да си хвърли един от Оскарите по мои спомени през прозореца по време на спор с шефовете на студиото), както и вече се е превърнал в нарицателно за продукция, която ще "tank"-ва. ;). Но по въпроса предполагам би било по-удачно да си лафим на тема за Апокалипсис.
И бтв уот дъ фък значение има към каква публика е ориентиран и що за безвкусица от твоя страна е да определяш точно този филм като "предназначен за мъжка публика", а не "филм, предназначен за изстрадалия и засрамен покрай Виетнам американски НАРОД, както и свободна адаптация на една от най-великите книги въобще"?
Има значение -колкото по-стеснена е публиката на даден филм, от толкова по-малко зрители ще е видян. Не знаех, че военните филми не са предназначени за мъжка публика, бяха ми казвали обратното.

Също съжалявам, че се хабиш. Мислех, че просто разговаряме.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 21, 2009 2:03 pm

Девет десети от изписаното в тая тема е за дърти лаундрито.

Харесването или нехаресването на дадено нещо си е нещо твърде субективно. Когато обаче харесването или нехаресването на въпросното нещо се подкрепя с огромен набор от яко звучащи чуждестранни думички, аз лично (лично аз, подчертавам) се сещам как бай Ганьо ръгаше навсякъде модерната думичка "фатално" щото му харесвало как звучи.

Аз лично, когато гледам филм, наистина страдам от редица дребнавости. Склонна съм да се питам "защо тоя постъпва толкова тъпо", "как така не успя да улучи от два метра разстояние", "пак ли тия житни поля", както и "какъв е тоя капак от съвременна канализация в двора на конака насред "Време разделно", мама му стара?!". Затова не съм добра компания за кино, щото постоянно мърморя. Но тук наистина се оплетох.

Не разбрах ничии доводи. Не разбирам казуса с "The Sound of Silence". Мен лично тази песен ме конотира (иха!) с испаноезичната й интерпретация в изпълнение на Хосе Фелисиано. Така се случи, че за пръв път я чух в негово изпълнение, чак после научих историята й. Въпросната песен съм я виждала, по-скоро чувала, като част от бекграунд на редица филми, включително любовни. Това, че тя е била част от сцена във филм, независимо колко добър е филмът, по никакъв начин не я изключва автоматично от участие в някой друг филм, защото вече била резервирана за този.

Изключение би било да е мелодия, написана за съответния филм, която после се появява като бекгрунд в друг, макар това да би имало някакво обяснение. Но нито Валкюрите са запазени за "Апокалипсис", нито "Тишината" е запазена за "Абсолвента", нито "Полегнала е Тудора" е запазена за "Доктор Холивуд".

И между другото, военните филми са предназначени и за мъжка, и за женска публика. Не вървят с етикетче по полов признак. Снощи гледах "Писма от Иво Джима" и после го сънувах. Много ми въздейства тоя филм.

Коментарът ми беше предназначен до всички и се извинявам, че толкова нагло ви се натресох. Просто не се стърпях.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Mar 21, 2009 2:39 pm

Marfa wrote:Не разбирам казуса с "The Sound of Silence". (...) Въпросната песен съм я виждала, по-скоро чувала, като част от бекграунд на редица филми, включително любовни. Това, че тя е била част от сцена във филм, независимо колко добър е филмът, по никакъв начин не я изключва автоматично от участие в някой друг филм, защото вече била резервирана за този.

Изключение би било да е мелодия, написана за съответния филм, която после се появява като бекгрунд в друг, макар това да би имало някакво обяснение. Но нито Валкюрите са запазени за "Апокалипсис", нито "Тишината" е запазена за "Абсолвента", нито "Полегнала е Тудора" е запазена за "Доктор Холивуд".

И между другото, военните филми са предназначени и за мъжка, и за женска публика. Не вървят с етикетче по полов признак. Снощи гледах "Писма от Иво Джима" и после го сънувах. Много ми въздейства тоя филм.

Коментарът ми беше предназначен до всички и се извинявам, че толкова нагло ви се натресох. Просто не се стърпях.
:yay: :yay: :yay: Благодаря ти, че не се стърпя. Формулираш много по-удачно това, което опитах да кажа по едно време.

Иначе частта, която според теб е за прането, според мен пък си е неразривно свързана с обсъждането на този филм. На мен ми е интересно кой как го възприема и с какви доводи се аргументира. В такива дискусии е нормално понякога да се отива от частно към общо. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 21, 2009 4:02 pm

А пък лично аз напоследък с разясненията какви думи използвам, защо ги използвам и трябва ли аджеба да прибягвам до тях (а и въобще знам ли им значението) започвам да се чувствам като в някоя от комедиите на Бен Джонсън (мама му, пак го направих и спуснах ново гъзарско име насред темата!). Лошо няма. При мен “яко звучащите думички” са част от всекидневната ми реч в нормална комуникация и нямам за цел да прибягвам до тях само при аргументация по форуми, когато обичам да се правя на супер-интересна като снобски се себеизтъквам; засега не са ме налегнали такива комплекси. Ако изказванията и коментарите ми докарват някому главоболие, гадене, замаяност, висока температура, комплекс за малоценност – уверявам, че не са били тенденциозно планирани и поднесени така.

Абсолютно никъде не съм писала, че конкретната песен “не трябва” да бъде използвана. Ако двамата пичове са си дали авторски права, очевидно е, че може да бъде. Казах, че за мен е кофти избор и в такъв смисъл “не трябва” (а и не само за мен, всъщност), който подчертава супер-посредствените виждания на Снайдър, поради причините, които изброих. Аз не съм шефа на филмовото студио, който да вземе да дава нареждания кое “трябва” и кое “не трябва”. Изказала съм мнение, че и това допринася за недотам благосклонното ми мнение относно продукцията. В случая не иде реч за това кое парче за кой филм е запазено, иде реч, че се изисква режисьор с големи топки и достатъчен размах, който да вземе нещо така популярно и да го поднесе на така ужасно огромна публика наново, в нова интерпретация. За мен Снайдър е прекалено мижав талант, за да се ангажира с нещо така сложно. За мен.

Колкото и да е учудващо, има такова нещо като делене на филмови жанрове според пол, възраст, дори религиозна принадлежност. Теоретично го има, хората дето учат да се занимават с правене на кино го зубрят от учебници. Военните филми спадат към групата на филми, които са предназначени най-вече за мъжка публика, но това не означава, че не могат и не се гледат от никой друг. Костюмираните любовни драми пък, примерно, са за женска публика. В светлината на това като отворя тема “Full Metal Jacket” , теоретично погледнато шансовете да си лафя с пичове са далеч по-огромни, отколкото ако отворя тема “The Affair of the Necklace”, където би трябвало да се изявяват повече девойки.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 21, 2009 5:09 pm

Ненам за Бен Джонсън и учебниците за правене на филми, но важността на думите би трябвало да е ясна за един филолог...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 21, 2009 5:15 pm

`Псолютно си права. В това отношение съм била оценявана многократно и така и никой не се оплака. :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 21, 2009 5:24 pm

Ми явно ние сме повредени нещо. :roll:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 21, 2009 5:25 pm

ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

...мразя ви :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 21, 2009 5:30 pm

Ние пък те обичаме! :oops: :heart:

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 21, 2009 5:44 pm

Роле, Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Mar 21, 2009 7:26 pm

Не разбрах ничии доводи. Не разбирам казуса с "The Sound of Silence". Мен лично тази песен ме конотира (иха!) с испаноезичната й интерпретация в изпълнение на Хосе Фелисиано. Така се случи, че за пръв път я чух в негово изпълнение, чак после научих историята й. Въпросната песен съм я виждала, по-скоро чувала, като част от бекграунд на редица филми, включително любовни. Това, че тя е била част от сцена във филм, независимо колко добър е филмът, по никакъв начин не я изключва автоматично от участие в някой друг филм, защото вече била резервирана за този.

Мдам, точно. Общо взето казваш това, което вчера нямах време да драсна в подробности :)

Само да вметна, че Тарантино доста успешно съставя музиката на филмите си почти изцяло от подбрани оттук и оттам култови темички. Други режисьори също го правят, в което не виждам нищо лошо. Така или навяват определени спомени за предишните филми, в които са били използвани темите, или се опитват да пресъздадат определено чувство, което темите предизвикват. Конкретно подборът на Снайдър в The Watchmen е доста логичен и на мен ми допада.

Но да се върнем за малко към "танкването" на Apocalypse Now:

"Apocalypse Now performed well at the box office when it opened in August 1979. The film initially opened in one theater in New York City, Toronto, and Hollywood, grossing USD $322,489 in the first five days. It ran exclusively in these three locations for four weeks before opening in an additional 12 theaters on October 3, 1979 and then several hundred the following week. The film grossed over $78 million domestically with a worldwide total of approximately $150 million.

The film was re-released on August 28, 1987 in six cities to capitalize on the success of Platoon, Full Metal Jacket and other Vietnam War movies. New 70mm prints were shown Los Angeles, San Francisco, San Jose, Seattle, St. Louis, and Cincinnati - cities where the film did financially well in 1979. The film was given the same kind of release as the exclusive engagement in 1979 with no logo or credits and audiences were given a printed program."

Вивиан, имам странното чувство, че бъркаш финансовите трудности покрай снимането на филма (които никой не отрича) с последвалия му голям успех в бокс офиса.
При бюджет от 30 милиона, едва ли трябва да си математик, за да сметнеш какви са печалбите при 150 милиона бокс офис.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 21, 2009 8:36 pm

Не, да не се върнем към това. Ако искаме да се върнем към това, да си пуснем тема. Следващия пост за Апокалипсиса, който видя тук, ще го изтрия без предупреждение, както и частта за него от горния, ако скоро не се продължи разговорът другаде.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 21, 2009 9:55 pm

Този път малко за Watchmen най-накрая :lol:
IESB says that Warner Bros. has decided it is in the company's best interests to only make superhero movies that are rated PG and PG-13. The R-rated experiment with Watchmen, while clearly the way to go with that source material, hasn't and won't return enough on the investment to make it worth limiting its potential audience.
Аз го отдавам на секс сцената.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 21, 2009 10:09 pm

Виждал съм по-експлицитни реклами за дънки :lol:

Аз залагам на сатъра на Роршах и врялото олио!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 22, 2009 12:20 am

Отхапаната буза беше единственото нещо, което ме поотврати леко. Отрязаните ръце също бяха доста излишни.

Oui. Je suis garbage.