Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 07, 2014 1:13 pm

passer-by wrote: Морве, ГЕРБ са европейско-финансово ориентирани, а БСП руско-финансово. :idea:
Уф, да бе, дейбиш, и аз бях забравила. Всеки подкуп в името на евросъюза - куршум в сърцето на великоруския национализъм.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Oct 07, 2014 1:48 pm

Бтв, след предишното им управление се убедих, че са си избрали съвсем коректно името - ГЕРБ. :twisted:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Oct 07, 2014 2:39 pm

Отишъл един човечец в магазина и казал:
– Искам 5 яйца, ама аз да си ги избера..!
– Чакай бе - рекъл продавачът – как така ще си избираш?
– Ами така! Искам, като на избори, да си избера и яйцата!
– Така, кажи бе, мой човек! На ти 5 яйца - избирай си!!
Този виц от дир-а горе-долу обобщава ситуацията в България :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

stealth
Scholar

Post by stealth » Tue Oct 07, 2014 5:04 pm

passer-by wrote:... бяха отворени още 50 секции в Турция и станаха общо 136? За какво масово да бият път с автобуси дотук при това положение? В Турция си гласуваха 60 000 души...
ами... чисто теоретично и в сферата на догатките, можем да допуснем, че екскурзиантите за сметка на ДПС са гласували, както служебно в секциите в Турция, така и в секциите в България. 2 гласа са повече от 1. субсидии, по-голямо представителство в парламента. инвестицията си струва.
разбира се, никой няма да тръгне да сравнява имена на гласували и декларации, а и да тръгне де търси, то вече ще имаме парламент, и няма да има смисъл да се рови...

btw хванах репортажи от гласуване в Лондон и опашките там. имаше ли такива подобни и от югоизточната ни съседка? там също напливът, чисто физически, трябва да е бил доста голям...

и 188 хиляди!!! невалидни бюлетнини. сигурно има сгрешени и т.н., но това е огромена бройка, поне според мен.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 07, 2014 5:18 pm

Ако гласуват по два пъти, това може да се хване много лесно и няма причина ЕГН-тата от избирателните списъци в чужбина да не се сравняват.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

stealth
Scholar

Post by stealth » Tue Oct 07, 2014 6:21 pm

някой да ме поправи, ако греша, но изборни списъци в чужбина няма - никой нищо не може да сравнява. а и едва ли някой има желание да сверява...
протоколите се попълват (там няма имена и ЕГН-та) и подписват => данните са верни. обявяват се резултатите и всичко свършва.
изборни списъци, попълнени декларации - всичко това е просто много хартиен отпадък.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 07, 2014 6:59 pm

Списъци няма в чужбина, обаче отиваш, попълваш си името, попълваш си ЕГН-то и те така. Но и аз не виждам някой да седне да сравнява дали Хатидже Мюмюн е гласувала едновременно в Кърджали и в съседната секция отвъд границата, примерно.

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 07, 2014 10:17 pm

90% от селата гласували за ДПС :lol:
Ако се гледат вишистите в парламента щяха да влязат само 2 партии :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 07, 2014 11:32 pm

Григор Лилов с твърдение за масови фалшификации:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/p ... 1700849439

Лукарски: Хората във фейсбук може да искат оставката само на жена си
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4355578

Тоя с две изказвания ми стана фаворит за титлата "Парламентарен Клоун и Гьонсурат". И то при тая конкуренция. :bow:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 07, 2014 11:40 pm

От Варна имам познат, който беше в комисия. Човекът с очите си видял как при четири бюлетини с преференция за движението на Татяна Дончева председателят попълва нула в протоколите. Станало скандал, оказал се сам срещу останалите членове - председателят бил от ГЕРБ впрочем, а моят познат - от РБ, дори го заплашили, че ще извикат полиция, ако не спре да създава проблеми. Накрая полиция не извикали де, но работата била много смрадлива. И то действието се развива насред Варна, в централна избирателна секция, а не в Каменар да речеш.

Смятай кво се случва по други места.

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 07, 2014 11:43 pm

Мдааа, вицът с петте яйца отвсякъде. И то не отсега.

После що някои не им се гласува вече, ама какви са тия теории на конспирацията, това "всички са маскари" омръзна вече и т.н.

Явно трябва само за правилните партийни етикетчета да се пуска глас, а на другите отпускаме шепа процентчета или десети от процентчето в името на съревнованието.
Освен и аз да им нарисувам един кур на кирливата бюлетина следващия път.
The Best of Mozart

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Oct 07, 2014 11:48 pm

Въпросът в спойлера отпада, намерих си номера на секцията и протокола.
Spoiler: show
Някой може ли да ме посъветва как да проверя протокола от секцията, в която съм гласувала? Задачата се усложнява от факта, че не й знам номера. Мога ли да проверя по адрес?
Конкретно аз където гласувах всичките бюлетини бяха с откъснато ъгълче (онзи там номер който уж трябва да откъснат пред теб и да пуснат в специална кутия) и така ги даваха на хората.

Жалко, че не са извикали полиция, поне малко повече шум щеше да се вдигне.
Last edited by Ghibli on Wed Oct 08, 2014 12:01 am, edited 2 times in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Oct 07, 2014 11:55 pm

Marfa wrote:От Варна имам познат, който беше в комисия. Човекът с очите си видял как при четири бюлетини с преференция за движението на Татяна Дончева председателят попълва нула в протоколите. Станало скандал, оказал се сам срещу останалите членове - председателят бил от ГЕРБ впрочем, а моят познат - от РБ, дори го заплашили, че ще извикат полиция, ако не спре да създава проблеми. Накрая полиция не извикали де, но работата била много смрадлива. И то действието се развива насред Варна, в централна избирателна секция, а не в Каменар да речеш.

Смятай кво се случва по други места.
Първата ми мисъл, като го прочетох това, беше нещо от рода на "И после ходи гласувай"...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Oct 08, 2014 12:04 am

Между другото, не ми е ясно защо с такъв интерес се обсъжда кой с кого ще съставя правителство след изборите. Какъвто и да е резултатът, все сме мощно прецакани ние обикновените хора.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 08, 2014 11:11 am

ЦИК си призна за "грешки" в изборните протоколи и незачетени преференции, като в разказания от Марфето случай с Движение 21 във Варна и в блогпоста на Григор Лилов.

http://novanews.bg/news/view/2014/10/08/88679/

Преференциален вот ли? Че и за малки партии?! Ма къде се намират тия, бе, я да си избират утвърдените от нас яйца!

Точно затова текат улични протести в Хонконг в последните седмици впрочем. Защото Пекин им е казал, че могат да си изберат шеф на местната власт, но само след като специална комисия отсее кандидатите. "Изберете си яйце, ама от тия, които ние сме одобрили предварително."

Гибли, коментираме политиците и комбините им както коментираме актьори, спортисти и прочие други известни и богати хора и работата им. Или кой сериал накъде се развива. Пак не променя нищо за нас, ама лаф да става. А някои май все още си мислят, че оказват влияние върху политическите процеси, де, въпреки че форумната ни анкета от години всеки път ясно показва разликата между желано и действително.
"Всеки глас е важен, ТИ решаваш." :rofl: Image
The Best of Mozart