Сериалчета за всички, част IV
Re: Сериалчета за всички, част IV
@tigermaster Дааа, звукът е много зле. И на мен оцветяването не ми хареса, не е атмосферично. И това жълто не отива на Средновековие. Ясно е, че бгто е по-слънчево, нооооо не си пасва.
Баян наистина е бюджетен Орландо Блум.
Баян наистина е бюджетен Орландо Блум.
-
- Sorcerer
Наскоро догледах последния епизод на Уилоу и от всички фентъзи сериали, които видях тази зима (поне четири, така като се замисля) този е от по-добрите. За разлика от Dragon Age Абсълюшъна, авторите тук са се постарали да направят нещо уникално и изпъкващо. За малкото епизоди обикаляме с героите различни нови различни фантастични места, които все пак се чувстват като нещо цяло; нещо, което принадлежи на света, познат ни от филма. Героите са интересни, изиграни са и добре. Макар хуморът понякога да е леко офф и в последните епизоди да се прекалява с глупостите от типа на "само трябва да вярваш в себе си", вече чакам с нетърпение следващия сезон.
Тъкмо излезе Lockwood & Co. по съответната поредица книги. Книгата е бонбон, а първите две серии се придържат доста плътно по нея, така че за момента е доста обещаващо.
След 3 еп. За тези, които не са разбрали: в България първо имаше хибридни атаки от тролове и зелени човечета, а в последните месеци се разрази мащабна гражданска културна война с патрЕотичен, т.е. про-руски залог. Въпросът е далеч не е само дали ще успеем да събудим гражданския патриотизъм, а дали войната ще премине в реална.
На този фон филмите и сериалите и пр. имат единствено помощна функция, те са предварителна пропагандно-артилерийска подготовка, показваща, че обществените медии са на страната на агресора и използват наши пари за това. Ниското естетическо качество на тази продукция не е случайно, те по дефиниция трябва да бъдат "за масовия вкус", в неговата вече е манипулирана патрЕотарска форма. Т.е. това е продукция, която е просто в услуга на национал-популизма и неговата русофилска "естетика". Обслужват се краткосрочни и дългосрочни кремълски интереси.
На този фон филмите и сериалите и пр. имат единствено помощна функция, те са предварителна пропагандно-артилерийска подготовка, показваща, че обществените медии са на страната на агресора и използват наши пари за това. Ниското естетическо качество на тази продукция не е случайно, те по дефиниция трябва да бъдат "за масовия вкус", в неговата вече е манипулирана патрЕотарска форма. Т.е. това е продукция, която е просто в услуга на национал-популизма и неговата русофилска "естетика". Обслужват се краткосрочни и дългосрочни кремълски интереси.
Ох гледай трети и втори епизод на Войната на Буквите и е толкова евтино, личи си отново найлоновия материал на дрехите. Не знам защо Петър, който е по-малкия син изглежда с 40 години по-стар от Орландо Блум от аликекспрес, който е големият му брат и много по-стар от Духовникова.
Впрочем, като контраст Вина като паралелен сериал на Войната е вселени над него. Топ кастинг, химия, режисура, Билалов, който е разкошен както винаги Ма Виктор Божинов знае как да прави неща, които се правят с цел някой да ги гледа и да ги хареса. @tigermaster пробвай го ако искаш, щото видях, че харесвах Божинов.
Единственото, което не издразни е това за работните магарета Асен и Кирчо и това как Зомбори казва на двете дебели ченгета, как в Америка нямало как те да бъдат ченгета. Пич ми, идеални са за там
Впрочем, като контраст Вина като паралелен сериал на Войната е вселени над него. Топ кастинг, химия, режисура, Билалов, който е разкошен както винаги Ма Виктор Божинов знае как да прави неща, които се правят с цел някой да ги гледа и да ги хареса. @tigermaster пробвай го ако искаш, щото видях, че харесвах Божинов.
Единственото, което не издразни е това за работните магарета Асен и Кирчо и това как Зомбори казва на двете дебели ченгета, как в Америка нямало как те да бъдат ченгета. Пич ми, идеални са за там

Не съм се хили така от Борат насам на тоя тип дебилен хумор и мокюментъри.
Diane Morgan я заглеждам още от Death to 2020.
Philomena Cunk идиотщините ся и по Нетфликс. Слава богу и краля не е тяхно, а на BBC.
Diane Morgan я заглеждам още от Death to 2020.
Philomena Cunk идиотщините ся и по Нетфликс. Слава богу и краля не е тяхно, а на BBC.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Какво не ви харесва във "Войната на буквите"? 15-хилядна родна армия стига до Константинопол преди мръсните византийци да се усетят, че и завзема куп градове пътьом. Византийският император се панира тотално, все едно не царува в град устоял на куп обсади и напълно непревземаем ако противникът няма флот. Направо за едната бройка да почна да се тупам в гърдите и да викам "Булгар, булгар!", такъв патриотизъм се лее на талази.
Другата весела сценка беше като някакви придворни бяха навиквани от цар Симеон, защото били по-загрижени селяните да имат какво да ядат, а не да ги учат да четат. Единият даже си говореше на ти с царя, все едно са в кръчмата.
Това след петминутно превъртане на два епизода, не е като да съм гледал всичко, сигурно има още куп такива трагикомични моменти.
Но черешката на тортата беше новина от вчера - "Копия от излъчените епизоди са поискани от MGM и Amazon Studios и двата гиганта обмислят предложения към продуцента." Sounds legit.
Другата весела сценка беше като някакви придворни бяха навиквани от цар Симеон, защото били по-загрижени селяните да имат какво да ядат, а не да ги учат да четат. Единият даже си говореше на ти с царя, все едно са в кръчмата.
Това след петминутно превъртане на два епизода, не е като да съм гледал всичко, сигурно има още куп такива трагикомични моменти.
Но черешката на тортата беше новина от вчера - "Копия от излъчените епизоди са поискани от MGM и Amazon Studios и двата гиганта обмислят предложения към продуцента." Sounds legit.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
И двете платформи искат кънтент. Ебе ги реално колко става за нещо. След всите италиански, испански, гръцки и квито там падне исторически сериали, голяма част, от които безпардонна простотия, ама с яко голотии (щото чули, че ГоТ бил популярен), важното е да има историческа екзотична тематика, че алгоритъмът да може да предлага повече заглавия и да не изглежда празна платформата.
Lockwood & Co, не съм го изгледал още цялото, дори и до средата, но ми харесва до тук та да пусна 5 стинки.
YA дет не е типичното училищно клише, или някой си е водил бележки как върви Wednesday.
YA дет не е типичното училищно клише, или някой си е водил бележки как върви Wednesday.

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- tigermaster
- Elder God
Първият епизод е готин, ама вкъщи го гледаме с излизането на фенския превод, че нямам време аз да го подхвана. Дано задържи нивото.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Загледах "Терапия":
https://www.imdb.com/title/tt15677150/
Най-вече защото ми беше странно какво ще е Харисън Форд в ролята на психотерапевт
Форд е великолепен в роля, която е страшно далеч от обичайното му амплоа, но пък е изпълнена с неговия почерк - а и тук май псува повече, отколкото в цялата си актьорска кариера преди това. Джейсън Сегел като баш главния герой е страхотен. И другите са колоритни.
Има драма в обилни количества, но пък в достатъчно моменти разбива от смях. На моменти е върло нереалистично откъм диалог, обаче е приятно за слушане.
https://www.imdb.com/title/tt15677150/
Най-вече защото ми беше странно какво ще е Харисън Форд в ролята на психотерапевт

Форд е великолепен в роля, която е страшно далеч от обичайното му амплоа, но пък е изпълнена с неговия почерк - а и тук май псува повече, отколкото в цялата си актьорска кариера преди това. Джейсън Сегел като баш главния герой е страхотен. И другите са колоритни.
Има драма в обилни количества, но пък в достатъчно моменти разбива от смях. На моменти е върло нереалистично откъм диалог, обаче е приятно за слушане.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Буквално всичко живо около мен се скъса да ми препоръчва "Cunk on Earth" и аз взех, че гледах първия епизод:
https://www.imdb.com/title/tt16867040/
Просто е попиляващ. Не знам откога не се бях хилил толкова. Израженията на експертите, които Филомена интервюира, на моменти са безценни.
https://www.imdb.com/title/tt16867040/
Просто е попиляващ. Не знам откога не се бях хилил толкова. Израженията на експертите, които Филомена интервюира, на моменти са безценни.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Гениална си е, не бях гледал толкова хора die inside от Борат насам, само дето това е интелигентно направено. Трябват си повече такива мокюментари. Има за Острова един сезон.
https://www.imdb.com/title/tt8232636/
"на Шекспир му е било лесно в училище, не му се е налагало да учи Шекспир"

https://www.imdb.com/title/tt8232636/
"на Шекспир му е било лесно в училище, не му се е налагало да учи Шекспир"

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Носи неколко кабеларки на гърба си тоя човек...

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- tigermaster
- Elder God
Гледах първите два епизода на "Мисис Дейвис":
https://www.imdb.com/title/tt14759574/
Харесаха ми, обаче очаквам скоро цялото нещо да се сгромоляса зрелищно. Каквото и да пише в ИМДб, не е комедия. Има лафчета и абсурдни ситуации на корем, обаче поддържа сериозен тон, със сюжетни обрати и други такива. Има я и "любимата" ми тъпотия - някой в прав текст да каже колко е клиширано някакво парче от сюжета - все едно така клишираността намалява. Общо взето - една монахиня, с помощта на бившия си приятел, тръгва на куест, за да намери Свещения Граал и да победи всесилен изкуствен интелект - социална мрежа, възприела ролята на бог, за да държи потребителите си в подчинение.
За щастие обаче Бети Гилпин е доста добра актриса и изнася цялата идиотщина безупречно, поне засега.
В началото има бой с мечове през четиринайсети век във Франция. Както повелява холивудската традиция, броните за нищо ги нямат. Поне е кърваво, та не се оплаквам.
https://www.imdb.com/title/tt14759574/
Харесаха ми, обаче очаквам скоро цялото нещо да се сгромоляса зрелищно. Каквото и да пише в ИМДб, не е комедия. Има лафчета и абсурдни ситуации на корем, обаче поддържа сериозен тон, със сюжетни обрати и други такива. Има я и "любимата" ми тъпотия - някой в прав текст да каже колко е клиширано някакво парче от сюжета - все едно така клишираността намалява. Общо взето - една монахиня, с помощта на бившия си приятел, тръгва на куест, за да намери Свещения Граал и да победи всесилен изкуствен интелект - социална мрежа, възприела ролята на бог, за да държи потребителите си в подчинение.
За щастие обаче Бети Гилпин е доста добра актриса и изнася цялата идиотщина безупречно, поне засега.
В началото има бой с мечове през четиринайсети век във Франция. Както повелява холивудската традиция, броните за нищо ги нямат. Поне е кърваво, та не се оплаквам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог