Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 01, 2009 12:23 pm

Нищо не си разбрал , смешното е че си градиш изказванията на неща които приемаш по подразбиране но които са верни само във паралелната реалност.
Първата ти грешка е предположението че Шутърите са само за мулти и се оценяват само за мултиплеър. Това очевдино не е вярно.
Втората ти грешка идва от представата че кеф от шутър = трудност , демек колкото по трудна е играта толкова по качествена. Това също очевидно не е вярно.
Добавяш и още грешки
Защото целта на компаниите е да направят игри които да се продават добре, а това означава да изглеждат добре и да може и 7 годишно хлапе я превърти.
Грешката в случая произтича от втората ти грешка - че игрите ТРЯБВА да са трудни за забавляват.
От моя опит съм останал с впечатлението ,че за да превъртиш подобна игра на по-висока трудност просто трябва да откриеш слабости в AI-то и да ги експлойтваш максимално. Но така или иначе повечето хора нямат достатъчно мотивация за да ги изиграват на най-високата трудност.
За съжаление вече ни сподели че опит ти липсва (,да припомня : за мене пък да играеш FPS на single player е тъпо и ми омръзна още след първите 5-6 такива игри които изиграх
). След като ти липсва опит подобно изказвания за предизвикателството почиват на въздух. В много случаи игра на висока трудност изисква в много по голяма степен майсторство и познаване на механиката на играта отколкото играта срещу среден клас играчи които не са про геймъри и не са си посветили живота на усъвършенстване.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 12:37 pm

MW2 е продала до момента на дискусията над 5 милиона копия....Франчайзът е спечелил над 3 МИЛИАРДА засега....И това щяло да бъде забравено за изтърканите до болка Q3 и CS? Никога :lol:

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Tue Dec 01, 2009 1:00 pm

Onslaught wrote:Ще си кажа и аз моето субективно и незначително мнение.
RRS понеже предположих ,че може някой да не прочете поста ми до края още в първото си изречение написах ,че това е моето субективно мнение. Да съм влязал някога в тема за sinleplayer игра и да я плюя? НЕ!
Ваша си работа е какви игри ви е кеф да играете. Тъпото е обаче ,че понеже хората които мислят като вас са много повече, почти всички нови игри се стремят да отговарят на вашите изисквания ,а не на хора които споделят моя вкус.

@MuadDib
CS 1.6 се играе от 10 години и вече е надживял доста други шутъри, включително и CS condition zero и CS Source.
Ти лично ще играеш ли MW2 през 2011? Aз определено смятам да продължа да си играя CS още дълго време.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 01, 2009 5:13 pm

Защо хората толкова много обичат да говорят за някакъв продукт без да са го играли? Лично на мен ми става едно такова гузно, като ми се налага да флеймя нещо, което не съм играл.

Onslaught, CS 1.6 отдавна не е най-играния CS. Най-играния CS е Source. Отделно MW2 е в пъти по-добра от тях, ако ги сравняваме така, както са в момента. MW2 лично за мен ще е основоположна за бъдещите шутъри в кибер спорта. Така както CS беше навремето. Да не говорим, че има меко казано впечатляваща сингъл кампания със невероятен саундтрак и ще загубиш страшно много, ако не я изиграеш.

Всички тия милярди печалби не са случайни. Просто говорим за една невероятна игра и на сингъл, и на мулти. Най-вече на мулти! Айде да ви помоля да играете играта и тогава да си говорим. Щото преди време, като играех по-сериозно CS бях един от най-добрите стрелци в България, а сега, като влезна в мултито на MW2 ми се налага доста да се изпотя за да играя сносно.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 01, 2009 5:48 pm

b.t.w Да привърша с офтопика - разликата между Amikae и Onslaught e че докато и двамата са PC геймъри то първия оценява игрите според качествата им а не според платформата и не подхожда с предубеждения и генерализация а освен това е се въздържа да хейти неща които не пробвал за което и го уважаваме и мнението му има стойност когато говори за неща в които има опит , докато втория просто говори разни неща наизуст и в крайна сметка мнението му не може да бъде взето несериозно.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Dec 01, 2009 7:29 pm

Честно, аз се отказах да му отговарям на въпросния неправосубектен господин (нийдъл). В смисъл пичът ползва "рудаментарен" (това сигурно е някакъв хайли софистикейтед минно-геоложки термин), "еденица" и има абсолютната наглост да коментира и прави сравнения с игра, на която дори не е видял началните менюта....
Отказал си се?В минало време ли говориш?Щото аз до тук не съм видял и един напън да направиш за аргументация,ами включваш задна след всеки мой пост и почваш с много тънки лични нападки.
Специално първата беше особено в десетката - задаваш уникално хитър въпрос относно предишния ми аватар,който в членоразделна реч трудно би могъл да бъде произнесен,а преди това ми правиш забележка за правопис.
и има абсолютната наглост да коментира и прави сравнения с игра, на която дори не е видял началните менюта....
Вземи да си изпиеш хапчетата вече или просто спри да пишеш,че болното ти съзнание пак е натворило някви визуални полюции.
Къде ме видя да коментирам конкретно MW2,мили ми смехурко?
MW2 съм го коментирал на точно три места и то не конкретно
1)Казах,че поредицата е зле;2)Споменах,че не съм останал впечетлен от видяните превюта за MW2; 3)Казах,че управлението е конзолно.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 01, 2009 7:43 pm

Защо е зле?

Как знаеш, че управлението е конзолно, като не си играл играта? :shock:

Баси потресен съм...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 01, 2009 8:40 pm

Muad_Dib wrote:MW2 е продала до момента на дискусията над 5 милиона копия....Франчайзът е спечелил над 3 МИЛИАРДА засега....И това щяло да бъде забравено за изтърканите до болка Q3 и CS? Никога :lol:
Коле, объркал си се нещо. Продаде 7 милиона още ПЪРВИЯ ДЕН. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 10:17 pm

Абсолютно си посипвам главата с пепел, как може да не следя сайтовете за игри по цял ден и аз не знам :lol: :lol: :lol:

НИйдъл: Застреляй се, пич, честно. Управлението било конзолно - ОТКЪДЕ ЗНАЕШ, ЧЕ Е КОНЗОЛНО КАТО НЕ СИ ПУСКАЛ И ИГРАЛ ИГРАТА БАСИ? Втръснало ми е от рандъм хора, които идват и серат произволно в теми в геймс форума с напъни за авторитет. Кажи ми една игра, която да си харесал наистина последните 2-3 години и ми покажи, че хейтенето ти не е самоцел и ще спра да ти сипвам. Дотогава си хапвай кротко. :lol:

Beric
Paragon

Post by Beric » Tue Dec 01, 2009 11:47 pm

Поцъквам Саботьор, интересна смесица от Асасина и Мафия. Малко е дървено управлението, а и графиката куца леко, но пък атмосферата засега е супер. Главния герой ми прилича на смес от Джерард Бътлър и Сам Уъртингтън. И базата е в някакво кабаре, дето всички мацки са по цици :P

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 11:51 pm

Аз точно щях да пиша за нея, че гледах едно филмче и бая ме привлече. Пандемик принципно имат горе-долу само една наистина добра игра (първия Mercenaries) та дано тази да се е получила, като история, сетинг и режисура има доста предпоставки. Това, че градът седи черно-бял докато го освободиш част по част много ме размаза. Ако ми хареса на ПЦ ще я пусна на бокса заради управлението, ако наистина е неудобно както казваш.

Beric
Paragon

Post by Beric » Wed Dec 02, 2009 12:03 am

Ми на бокса може и да върви по-добре, че хората се оплакват за проблеми с АТИ-карти.

Иначе катеренето по сградите е едно към едно с крийда, колите са си стандартно мафия-гта, може да се крадат униформи и да се плува. Общо взето прилично изглежда като за след час игра. Може би изкуствения интелект е малко зле, ама ще го видим натам. Иначе това с черно-бялото е много яко.

Има разни забавни моменти. Вървя по улицата, а на кръстовището двама нацисти налагат една бабичка, а тя пищи, че не е от Съпротивата :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 02, 2009 6:25 am

Тествах играта Avatar, но ме покърти от скука и я зарязах на първия половин час. Предполагам, че е много красива иначе, но на моя лаптоп и на минимум детайли се задъхваше като се натрупа много растителност...
And you can't dance with a devil on your back...

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Wed Dec 02, 2009 9:11 am

RRSunknown wrote:b.t.w Да привърша с офтопика - разликата между Amikae и Onslaught e че докато и двамата са PC геймъри то първия оценява игрите според качествата им а не според платформата и не подхожда с предубеждения и генерализация а освен това е се въздържа да хейти неща които не пробвал за което и го уважаваме и мнението му има стойност когато говори за неща в които има опит , докато втория просто говори разни неща наизуст и в крайна сметка мнението му не може да бъде взето несериозно.
lol Баси глупостите!
Къде си видял да споменавам нещо за платформи? От кога пък да не ти хареса нещо е равнозначно на това да го хейтваш? Обвиняваш ме че говоря наизуст, а ти правиш същото.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 02, 2009 9:17 am

Бтв като стана въпрос контроли по-горе, след час Killzone 2 все едно се родих отново, като си доиграх MW2. С 60-те си кадъра в секунда има безбожно нисък лаг и калибрацията на пада е абсолютно перфектна. Честно казано умишлено не ползвах ауто-ейма със зуум бутона, защото не ми трябваше въобще.