Сега играя втория Call of Juarez и си умирам от кеф. Игричката има вманиачаващ уестърнски дух, който не отстъпва на класиките в уестърн филмите. Геймплеят пък може да не е кой знае колко уникален, но много приятно се нагажда към цялостната идея. Персонажите са много яки, особено Рей веднагически ми влезе в списъка с любими персонажи въобще. Прекрасна илюстрация е следният диалог:
Най-малкия брат: "Don't kill this man, God said that thou shall not kill!"
Рей: "Well, it's a little too late for that, look around"
/камерата показва труповете наоколо/
Малкият: "But you can be saved! There were two men, killers, with Jesus Christ when he was crucified and one of them repented for his sins, so he was forgiven!"
Рей: "You mean you can kill and be forgiven...?"
Малкият: "Yes!!"
Рей застрелва молещия се за живота си човек.
Рей: "That's good to know!"
Също визията е нечовешки добра, със сигурност е едно от най-добре изглеждащите конзолни заглавия, които съм виждал и пресъздава перфектно атмосферата на дивия запад, от Джорджия по време на гражданската война до Аризона и Скалистите планини. Особено природните сцени са без аналог - повече впечатляват дори от Crysis и Far Cry. Май само Uncharted 2 е на същото ниво, но пък там няма чак толкоз реализъм. Единствено анимацията е малко поназаднала, но това е дребна работа на фона на цялостното внушение. Музичката също кефи на макс.
Абе, определено е едно от най-кефещите заглавия, които съм хващал последно време.