Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 02, 2010 11:51 am

Пак за Халфа ама в спойлер таг че някой може да не е играл :)
Spoiler: show
С 3 часа и 32 минути нямаше за кога да ми стане скучен първия епизод. В началото ти задържат внимнието с изследване на цитаделата (която подло не и разгърнаха потенциала в оригинала) като те подлъгват че ще стане нещо фундаментално (което не става но поне има забавни пъзели и дизайн на нивата), после има едно бързичко зомби нивце което в интерес на истината повдигаше адреналина с новите зомбите които много ги мразя как се засилват с граната и като доволно се завърши сесията с един сървайвър докато чакаме асансьора.
Останалите 2 часа са концентриран градски бой със всичките му елементи от оригинала - имаме си престрелки по улиците, вътре в сградите , разни пространствени пъзели така характерни за най-първия Халф но липсващи във двойката, имаше си бой в сграда при който всеки бие всеки (пак заемка от най-първия Халф), имаме си няколко , да ги наречем боса (Войника на мравките, Гъншипа с битката на покрива при която битка щедро ни показват какво може да се направи с добра физика) и като завършим с финалния сикуенс при имаме динамични престрелки тип затвора от оригинала и при който ни гони Страйдър а нямаме оръжия и като цяло епизода го биваше. А и през цялото време се кефим на Аликс която действаше по един невиждан за екшън игра начин откъм AI.
Епизод 2 от друга страна на книга има повече игрално време но като тегля чертата половината време ми беше прекарано в бъгито и като изключим иначе забавното но адски повторяемо каране същинските престрелки бяха престъпно малко. Толкова малко че дори мога да ги изброя защото за точно три - засадата когато идва хеликоптера, засадата в хижата и накрая в базата. Е те това ме човърка в целия епизод - само три престелки за цяла игра. Ако включа и първата среща с ловците стават четири престрелки. Твърде , твърде малко за шутър. Като при това цялата първа половина на епизода биеш само мравки (което всъщост беше забавно) и зомбита (което не беше забавно защото толкова много ги преекспонираха че омръзнаха да ги гледам а камо ли да ги бия по старите, омръзнали ми начини).

F242
Sorcerer

Post by F242 » Sat Jan 02, 2010 11:57 am

За мен е някаква традиция в последния ден от годината да играя някакъв Tomb Raider. Е, миналата година нямаше нов такъв и поради тази причина започнах да преигравам Anniversary.

Последните три от серията - кристално динамичните са ми любими :D

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 02, 2010 7:48 pm

RRSunknown wrote:Толкова малко че дори мога да ги изброя защото за точно три - засадата когато идва хеликоптера, засадата в хижата и накрая в базата.
Ако под "престрелки" разбираш "те ме стрелят обратно", имаше предостатъчно, като разни други екшен сцени вкарваха прекрасно разнообразие, особено на фона на епизод 1 (примерно защитата в пещерите, която ме кефна много повече от тази в оригинала, и гонитбата с огромното зверче бяха ултимативни). И без това пуцането със стандартите вражески войски вече ми е писнало на макс.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 02, 2010 8:25 pm

Въпрос на вкус - при мене е точно обратното. :wink:

annorion
E'lir

Post by annorion » Sat Jan 02, 2010 10:09 pm

Аз имам един въпрос малко не по темата, но за да не отварям нова ще си го задам тук. Та самият въпрос е "Има ли качествени емулатори на PS3 и XBOX, с които игрите да вървят сносно на PC"

Моя компютър не е лош:

Процесор: Pentium Dual Core E5300 @2.60 GHz
3GB RAM( всъщност е 4GB, но съм с Windows XP)
Видеокартата ми е NDIVIA GeForce - не съм сигурен за моделът, но беше над 1000MB. Признавам си не разбирам от видеокарти. :)

С тази конфигурация има ли шанс нещата да вървят гладко и изобщо заслужава ли си?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 02, 2010 10:21 pm

annorion wrote:Аз имам един въпрос малко не по темата, но за да не отварям нова ще си го задам тук. Та самият въпрос е "Има ли качествени емулатори на PS3 и XBOX, с които игрите да вървят сносно на PC"

Моя компютър не е лош:

Процесор: Pentium Dual Core E5300 @2.60 GHz
3GB RAM( всъщност е 4GB, но съм с Windows XP)
Видеокартата ми е NDIVIA GeForce - не съм сигурен за моделът, но беше над 1000MB. Признавам си не разбирам от видеокарти. :)

С тази конфигурация има ли шанс нещата да вървят гладко и изобщо заслужава ли си?
Ми с две думи - пълен абсурд.
Дори PS2 и първия Xbox не могат да се емулират като хората, а ти искаш новите системи да ги подкараш на в най-добрия случай посредствено PC... Почакай десетина години и питай пак. Или просто си вземи някоя от конзолите.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Jan 05, 2010 12:22 pm

Превъртях
Marc Ecko's Getting up - Contents Under Pressure
(е няма такова име :shock: )
и останах много приятно изненадан. Изобщо не я бях чувал доскоро, а се оказа един от най-добрите Action-Adventure-и които съм играл. Ако преглътнеш сетинга(става дума за графити все пак) може да се сравнява дори с Принца на Персия. Бойната система е много добре направена и много ефектна. Има комбота, блокове, използване на оръжия, специални удари. Графити има бол, кои от кои по шарени. Само стелта е зарязан в много окаяно състояние, но той къде ли не е. Саундът ми харесва, играта даже е спечелила награда на MTV за най-добър OST.
There are no rules! I'm gonna get you!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Wed Jan 06, 2010 6:54 pm

Врътнах Arkham Asylum и останах много доволен.
Изключително добре изпипана и балансирана игра,една от малкото,които не са успявали да ме докарат до бяс в даден момент,което си е особено голям плюс.Геймплея беше адски приятен просто - нито много труден,нито пък прекалено лесен и праволинеен,че да ти доскучее да цъкаш.

Сега се мъча и с последните нива на Сталкера,тоя път с модове.АИ-то на моменти е все така олигофренично,но определено играта като цяло има голямо подобрение :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Jan 07, 2010 1:58 am

Tales of Monkey Island Ех, върна ми стари спомени (въпреки, че съм млад още - до преди няколко години компютърът ми беше пълно дъно и цъках предимно стари игрички). Taletale са герои, със същите пари можеха да направят рандъм стратегийка или екшънче, което щеше да е много по-малък риск за тях. Иначе играта е страхотна, единственото ми оплакване е, че музиката ми се стори много по-еднообразна от тази на тройката, която си припомням в момента.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

F242
Sorcerer

Post by F242 » Thu Jan 07, 2010 10:34 pm

Vash wrote:Taletale са герои, със същите пари можеха да направят рандъм стратегийка или екшънче, което щеше да е много по-малък риск за тях.
Няма по-голям пазарен риск от рандъм/дженирик стратегийка или акшънче. :D

Напоследък единственото дженерик заглавие беше хак-енд-слаш РПГ-то което изби рибата - Torchlight. Но създателите са му трейд марк до трейд марк.
Споменавам само Мат Улман - :D По нататък няма смисъл.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Fri Jan 08, 2010 12:38 am

Telltale
Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jan 11, 2010 3:02 am

Сега играя втория Call of Juarez и си умирам от кеф. Игричката има вманиачаващ уестърнски дух, който не отстъпва на класиките в уестърн филмите. Геймплеят пък може да не е кой знае колко уникален, но много приятно се нагажда към цялостната идея. Персонажите са много яки, особено Рей веднагически ми влезе в списъка с любими персонажи въобще. Прекрасна илюстрация е следният диалог:
Най-малкия брат: "Don't kill this man, God said that thou shall not kill!"
Рей: "Well, it's a little too late for that, look around"
/камерата показва труповете наоколо/
Малкият: "But you can be saved! There were two men, killers, with Jesus Christ when he was crucified and one of them repented for his sins, so he was forgiven!"
Рей: "You mean you can kill and be forgiven...?"
Малкият: "Yes!!"
Рей застрелва молещия се за живота си човек.
Рей: "That's good to know!"

Също визията е нечовешки добра, със сигурност е едно от най-добре изглеждащите конзолни заглавия, които съм виждал и пресъздава перфектно атмосферата на дивия запад, от Джорджия по време на гражданската война до Аризона и Скалистите планини. Особено природните сцени са без аналог - повече впечатляват дори от Crysis и Far Cry. Май само Uncharted 2 е на същото ниво, но пък там няма чак толкоз реализъм. Единствено анимацията е малко поназаднала, но това е дребна работа на фона на цялостното внушение. Музичката също кефи на макс.

Абе, определено е едно от най-кефещите заглавия, които съм хващал последно време.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Jan 11, 2010 10:12 am

Браво, радвам се че ти е харесала, мнението ми за играта е напълно индентично с твоето :lol: И предполагам няма смисъл да те питам с кой брат играеш? :P

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jan 11, 2010 10:26 am

Всъщност и с двамата играх доста. Наблягах на Томас в нивата, където човек може да се развихри с пушката и с Рей във всички останали.

Иначе аз вече я минах играта. Това бяха 8 прекрасно прекарани часа. Ако не броим леката повтаряемост в някои отношения, просто нямаше слабо! Дори след края се върнах към някои от мисиите, защото не ми се излизаше от играта. Сега чакам Red Dead Redemption!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jan 11, 2010 10:31 am

Спонтанно ми се приигра - дано да я пуснат някъде втора ръка :)