Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jan 11, 2013 2:19 pm

3 месеца ми изглеждат малко...сигурно става дума за някой от етапите (може би сторибордиране и планиране)...Доколкото съм чел при готови сторибордове и всички версии на сценария, анимирането отнема от 6 до 9 месеца (все пак качествена анимация, а не stick figures)...без забавянията и неуредиците, които неизбежно възникват...
Изключение са разните безкрайни сапунки като Наруто и т.н., но там знаете как подхождат
Не, и тамошната анимация трябва да мине през същия дълъг процес. Сцените и целите епизоди с лошо качество идват от объркване при планирането или от промени наложени на много късен етап.

Мисля някъде в темата "Нови, но златни анимации" бях дал връзка към описание как се организира и през какви етапи минава една западна анимация (в случая Young Justice).
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jan 11, 2013 9:01 pm

Така е за Наруто, с разликата че имат около 7-10 минути реално съдържание на епизод вместо 20 като при повечето сериали с по 13-26 епизода. Иначе няма как да го пускат 50 седмици в годината.

За GitS: SAC не помня къде точно го четох това (май в заминалите преди години форуми на Production IG), но ставаше въпрос чисто и просто за production-а, не pre-production-а (което са разните сторибордове, сценарии и т.н.).
Как да е, важното е, че за да направиш епизод на рандъм американска сапунка (която не е правена в стил HBO) ти трябва много по-малко време, отколото аниме.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 12, 2013 3:08 am

По-скоро Роланд = confused as well, щото "пилот" остро си се използва и просто за първи епизод, вкл. по разни медии. Визирам първи епизоди, които са си част от сериала, а не пробни като примера ти с ТНГ. Което явно е неправилно де.

Как да е, няма да офтопиквам повече.
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 12, 2013 4:23 am

Еми просто при американската система първите епизоди на много сериали са пилотните, с които проектите са продадени на телевизиите.

"Pilots usually run as the first episode of the series, and more often than not are used to introduce the characters and their world to the viewer. However, the post-pilot series may become so different that it would not make sense for the pilot to be aired. In this case, the pilot (or portions of it) is often re-shot, recast, or rewritten to fit the rest of the series."

Но как да е. Японците като цяло не работят по този начин, така че вярно да приключим с офтопика. :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jan 14, 2013 11:16 am

Няколко среднисти боклука:

Kotoura-san - опита се да вкара драма по толкова тъп начин, че ми беше чак комично...хуморът след драмата пък не беше толкова смешен...ъъъ...ще го следя с тенденция към drop.

Sasami-san Ganbaranai - това ме разочарова. Визуално е типична шафтщина. Нещо, като смесица между Arakawa и Nisemonogatari, но сюжетът клони повече към Nisemonogatari...аман от тези японски харемщини и инцестщини...ако не друго са скучни.

Vividred Operation - хубави картинки...обаче и порой от педофилски фенсървис.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - това ще го следя, защото гледах първи сезон, но е общо взето скука (ъъъ...харем).

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo - това е някаква тъпня, която се различава от Dog Days по това, че артът не е толкова кавайски...и понеже последното го следях само заради арта - drop.

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru - втората сери на тази училищна комедия (...познайте...и харем...или поне триъгълник) ми се видя дори по-тъпа от първата - drop.

Приключих rewatch-а на Cobra и установих, че междувременно съм го разлюбил...дори понижих оценката в MAL.
Сега пукам "Шчи-хъта"-ра 8-) .

Интересна новина - най-накрая излезе превод на последния спешъл за Lupin III-ти от декември месец миналата година.
Довечера ще му хвърля едно око.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jan 15, 2013 1:06 pm

Изгледах Lupin III: Touhou Kenbunroku - Another Page.
Керъктър дизайнът беше като от най-старите серии, но анимацията и сюжетът бяха по-добри от тези в Lupin III: Chi no Kokuin - Eien no Mermaid.
Много от гласовете бяха различни от оригиналните - примерно Фуджико и Зенигата бяха играни за трети път съответно от Miyuki Sawashiro и Kouichi Yamadera.
Не знам как да го опиша, но имаше нещо много Detective Conan-ско в заглавието - донякъде в анимирането на диалозите, донякъде в игрите на думи с японски термини, които и бяха част от загадките.
Апропо, преводът който гледах беше отвратителен и ще чакам нов.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jan 21, 2013 10:14 am

The Unlimited: Hyoubu Kyousuke - както не ми хареса първи, този пък епизод взе че ме изкефи. Темата беше интересна, а и тук ги нямаше безумно дървените екшън сцени от преди. Всичко си се беше анимирано плавно и елегантно.

Vividred Operation - вторият епизод зациментира формулата loli + yuri + ecchi + super sentai + action. Като добавим и наситените ярки цветове = ще се следи :twisted: .

Sasami-san@Ganbaranai - неочаквано дори за мен, вторият епизод ми хареса (защото ги нямаше стандартните масови ecchi/incest простотии).
Обяснението за божествените alteration-ни ми се стори, като пародия гавра с Haruhi.
Феновете на Bodacious Space Pirates сигурно са забеляли камеото на Marika, но пък аз засякох Yayoi от Natsu no Arashi :lol: .
Всъщност фрашкано е с референции, но не си давам зор да разпозная и 90% от тях.

Maoyuu Maou Yuusha - втори и трети епизод ми харесаха. Не знам защо. Нищо особено не е - урок по история за икономиката на средновековието + харем...ама ме кефи.

Kotoura-san - нещо драмата тук не ми идва на място.
Да взема да го дропна що ли? Още един епизод и клъц.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - втора серия ми хареса. Новият сезонът върви добре спрямо OVA-то, което ме издразни.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 23, 2013 12:55 am

Начи, по Коледа бакабт бяха позволили свободния лийч (т.е. теглиш без да има ефект върху ъплоуд/даунлоуд рейшото ти) и аз засмуках над 200 ГБ антични аниме сериали. Сред тях са Tenshi na Konamaiki, Maison Ikkoku, Urusei Yatsura, Legend of the Galactic Heroes, Paranoia Agent, Future Boy Conan, Lupin III (3 сезона) Ghost Hound и прочее. Има и някои филми - Memories, Mind Game, Wings of Honneamise.
Някои от тея неща съм и гледала вече, ма исках да ги видя пак с по-добро качество. Конан и Хонеамиз, примерно, са някви БДрипове, които изглеждаха много добре като ги попрецъках.

Та Теншито го изгледах (за втори път всъщност) по инерция след всичкото шоджо, с което се облъчих в края на миналата година. Не е лошо, ама краят по някакви причини се отклонява от мангата и е много тъп. Ама главния и главната са много готини и се чудя що никой не ги прави така вече.

Сега гледам ен-та седмица поред Мезон Иккоку и съм му едва до средата (то е 96 епизода). Обикновено инхалирам сериалите доста по-бързо, ама в момента съм безумно заета, а и това аниме не позволява пребозаване с него. Представлява лежерен сапунен сериал с пораснали хора и всъщност е ДОСТА сносно. По манга на Румико Такахаши е (тая дето е правила Ранма, ИнуЯша и Урусей Яцура), но избива на някакъв битов сейнен/джосей с нелоши персонажи. Не съм влюбена в нито един от тях, ама всичките са ми симпатични и ги намирам за глътка свеж въздух в ужасяващото море от плоски клишета, в което се опитва да ме удави анимето през последните 10 години. В днешно време НИКОЙ няма да даде пари за сериал като тоя и това ме натъжава. Мисля като го свърша, някой път, след още ен на брой седмици, да хвана Галактическите герои, че е крайно време да сменя тематиката.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 30, 2013 7:21 am

Довърших Мезон Иккоку. Прекалено е дълго - имаше бая циклеж, без който можехме да минем. Накрая вече ми беше писнало. Иначе не е драматично зле и успя да ме задържи до края. Ранма е пъти по-яко обаче.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jan 30, 2013 10:19 am

Прекалено е дълго - имаше бая циклеж
Все едно не си знаеш триковете на леля ти Румико :lol: - нахвърля интересни идеи и персонажи, слага ги в любопитен сетинг...и после почва едно безкрайно теглене на локуми...

Аз пък нямам какво толкова да рипортвам.
Поредните серии на всичко, което следя си бяха още от същото.
Kotoura-san ме издразни окончателно та го дропнах.
Вече седмици не мога да събера морални сили за 13-ти епизод на Zetsuen no Tempest, та го дропнах и него.

City Hunter май ме кефи повече при този преглед...сигурно защото знам къде да се смея :lol: :lol: :lol: .

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Feb 04, 2013 9:54 am

А гледа ли въвеждащият филм (My Conquest is the Sea of Stars)? Там по мои древни спомени бяха употребили музиката правилно, а и май беше интересен...ако не се заглеждаш в графиката.

Но нямаше да навреди ако си бяха ползвали оригинална музика.

Подхванах анимето Fate/Zero въпреки, че не съм гледал (или пък играл) нищо друго от поредицата. Нямам и такова желание.
То май е най-добре да нямаш много предварителна информация, защото обясняват всичко в големи детайли.
Засега е интересно, но може би малко мудно. Не ми харесва формулата по която се развиват битките - личи си грубата намеса на сценаристите...само и само да се подредят нещата "правилно" за бъдещето сюжетно развитие.
OK, ясно е че трябва да се наредят, ама не може ли да измислят малко по-естествен начин? Типичен подход, който ме дразни и се среща доста често в шоненските тупалки.

Графиката и играта на сеютата са убийствени.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 06, 2013 9:48 am

Доизгледах си овата на хелсинга со зор ама така и така на пакет я имаше цялата. Баси колко яко можеше да бъде ако се бяха придържали към стария куулнес . Само гласовете и 2-3 кадъра си заслужават баси ;(. Дългите крайници, безумните очи и никаквата музика просто са отвъд... :(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Feb 13, 2013 9:39 am

Малко обобщение какво ми е относително интересно за следене през този сезон.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - защото е шарена комедийка и защото ми пука за героите от първия сезон. Иначе нищо особено.

Cuticle Tantei Inaba - това май е най-добрата комедия с нормално времетраене за сезона.
Порой от гегове и кавайски арт. В последната серия която гледах, към екипа от сеюта се добави и Tomokazu Sugita.

Mangirl - кратко и сладурско...нищо повече.

Maoyuu Maou Yuusha - не блести, но някак има интрига и ме кефи в пъти повече от предшественика му Spice and Wolf.

Sasami-san@Ganbaranai - едно от най-скучните неща на Shaft, ама има бъзици с разни популярни trope-ове и почти става за гледане.

Senyuu - най-забавното нещо от сезона. За съжаление дозата по 3 минути на седмица е адски оскъдна.

Vividred Operation - шарено и loli-plotational, обаче ме кефи заради шаренията, лигните, убийствените background-и и sci-fi джаджите.

Zettai Karen Children: The Unlimited Hyoubu Kyousuke - артът е прекалено хомоеротичен за моя вкус, но историята е интересна. Особено сложната политическа среда в която се развиват събитията (маса официални и тайни организации, които се боричкат една с друга и си правят мръсно).
Като махнем грозните екшън сцени в първия епизод, нататък авторите много хитро прикриват тънкия бюджет и шоуто изглежда динамично и красиво.
Единственото, което ме дразни - главният "лошковец" е типичното клише в жанра, всесилен и всезнаещ. Аман.
Бележка: Може спокойно да се гледа и от хора незапознати с оригинала Zettai Karen Children. Повечето връзки с него са self explanatory.

Bakumatsu Gijinden Roman - ме разочарова с последните си серии. Някак ще го бутам защото принципно има и интересни елементи, но нещата отиват надолу.
Last edited by alshu on Wed Feb 13, 2013 1:09 pm, edited 1 time in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Feb 13, 2013 10:09 am

От изброените от теб в нас се гледат:
Cuticle Tantei Inaba - това го гледаме с децата, малката харесва момиченцата, баткото харесва Хироши и брат му :lol: Аз обожавам всички, най-вече заради гласовете :) Суги-тан направи просто уникално появяване, съсипах се да се смея миналия път :)
Maoyuu Maou Yuusha - това също ме кефи, интересно ми е :)
Bakumatsu Gijinden Roman - това го гледам от немай къде май, ама пак ми е забавно през повечето време. А и Накай-сама да ми говори си струва :)
Още гледам Amnesia, Hakkenden: Touhou Hakken Ibun, карам си с Bakuman и Psycho Pass, а от 2-3 дни зяпаме Towa no Quon филмите - яки са :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 13, 2013 6:54 pm

Дам Zettai Karen Children THE UNLIMITED е доста гледаемо. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”