Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Някой знае ли дали в България ще дават по кината филма по "Пътят" на Маккарти?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Eгати. Нали уж книгата е страшно продавана, че я издадоха и у нас...
От както я прочетох го чакам този филм за кино, а сега даже и по торентите не знам дали ще го има...
От както я прочетох го чакам този филм за кино, а сега даже и по торентите не знам дали ще го има...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Поправих един от големите пропуски в кинокултурата си по отношение на класиките, като най-накрая изгледах Gone with the wind. Досега все не му идваше реда донякъде от снобизъм (все пак е най-касовия филм ever, отчитайки инфлацията), донякъде заради чудовишната му дължина от почти 4 часа. Днес го подхванах с намерението да погледам малко и да продължа утре и дори в петък, обаче толкова ме увлече, че набързо го изгледах целия. Страхотен е, въпреки че сюжетно е тотална сапунка. Вивиан Лий играе толкова добре, че дори и най-захаросаните или досадни сюжетно сцени с нея са интересни. Диалогът е изненадващо добър и далеч по-смислен и забавен от този в повечето холивудски епоси от която и да е епоха. А чисто визуално е направо изумително какво са успели да постигнат множеството режисьори, участвали в проекта, толкова рано в развитието на цветното кино и технологиите, свързани с него. Някои сцени спокойно могат да съперничат на най-добрите съвременни такива по отношение на красота и цветова композиция.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Еми той доста лошо флопна в бокс-офиса, което се и очакваше при всичките проблеми и забавяния, затова не го пуснаха навсякъде. Мен ме е яд, щото все пак исках да го видя, ама това е положението :/
На нас тоя петък ни пускат самo Brothers с Тоби Магуайър и Джейк Джиленхол, и просто нямам търпение да не го гледам
На нас тоя петък ни пускат самo Brothers с Тоби Магуайър и Джейк Джиленхол, и просто нямам търпение да не го гледам

And you can't dance with a devil on your back...
това е в голяма степен резултат от свойствата на трилентовия техниколор. всеки от трите основни цвята се регистрира на отделна лента (по същество, с някои уговорки, светлинен интензитет върху черно-бяла лента) и това дава няколко предимства пред по-късните технологии (основно ийстман кодак). в частност - стабилни цветове (цветът не е върху негатива, както при цветните кодак негативи), възможност за силно наситени такива, контраст и дълбоко черно. а тъй като черно-белият негатив остарява много по-добре от цветния, друго следствие е, че ресторации на цветни филми от 30-те и 40-те да изглеждат по-добре в сравнение с цветни филми от следващите деситилетия.Demandred wrote: А чисто визуално е направо изумително какво са успели да постигнат множеството режисьори, участвали в проекта, толкова рано в развитието на цветното кино и технологиите, свързани с него. Някои сцени спокойно могат да съперничат на най-добрите съвременни такива по отношение на красота и цветова композиция.
Техническите подробности са ми пълна мъгла, но отдавна съм забелязал, че Тechnicolor филмите изглеждат по-принцип доста по-добре от тези от 70-те примерно, които в общия случай изглеждат много по-остарели визуално, сега донякъде ми се изясни и защо.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- tigermaster
- Elder God
"Воден свят". Все така си ме кефи много. Много яко корабче! Прочее, целият хейт ми е направо непонятен. Филмът не е ОМГ и невероятният шедьовър, обаче това за най-големия провал в историята на киното и т.н. ми се вижда доста пресилено.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Тая сцена за малко да ме откаже първия път, когато го гледах. Но пък не е чак такъв проблем, де...Muad_Dib wrote:.КЪм он, Кевин Костнър си пиеше пикнята
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог