Само че не гледаме икономическата полза - защото иначе има достатъчно по продуктивни хора по целият свят които Канада да си внесе. Гледаме по уязвимост - нали това е целта. А децата са спасяеми, както и жените. Обикновенно основно мъжете имат такива глупости като религиозна, племенна и каква ли не идентичност и фанатичност като основа в живота си. Жените са доста по прагматични и survival настроени.Amelia wrote: От икономическа гледна точка, тея нискообразовани мъже ще са по-доходоносни за страната в момента от деца, които тепърва трябва да образоваш и отгледаш, за да почнат да бачкат и жени, които почти със сигурност също са зле образовани и ако идват от силно религиозни мюсюлмански общества, вероятно нямат и 1 минута работен стаж. Та ще трябва да образоваш и отглеждаш и тях с нашите данъци. Не че съм толкова против данъците ми да отиват за такива работи - просто реториката за нискообразованите млади мъже е неправилна.
Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Това е едно много сексистко изказване.

- The Dragon
- Elder God
Понякога реалността е със сексистки bias, какво да правишAmelia wrote:Това е едно много сексистко изказване.![]()
![]()

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
И една хубава новина:
http://www.iflscience.com/editors-blog/ ... reationism
Тея еволюират. Мое и да заприличат на човеци в някакъв момент.
И все пак, 21ви век, развита страна, 49% си имат невидимо другарче, което е създало тях и Земята... И тва са младите, дето има няква надежда в тях...
http://www.iflscience.com/editors-blog/ ... reationism
Тея еволюират. Мое и да заприличат на човеци в някакъв момент.
И все пак, 21ви век, развита страна, 49% си имат невидимо другарче, което е създало тях и Земята... И тва са младите, дето има няква надежда в тях...
Ндааааааааа. Когато кафяв човек на име Ахмед или Мохамед избие некви бели, първото, което ни се съобщава за него е, че е мюсюлманин.
А от престрелката в Planned Parenhood в Колорадо минаха над 24 часа и никой не благоволява да нарече нещата с истинското им име: радикален християнски тероризъм. На американска почва.
Нямали достатъчно информация да извадят такава корелация. При жив терорист и живи очевидци. Чудно, за мюсюлманите винаги имат, дори, когато терористът е мъртв.
А от престрелката в Planned Parenhood в Колорадо минаха над 24 часа и никой не благоволява да нарече нещата с истинското им име: радикален християнски тероризъм. На американска почва.
Нямали достатъчно информация да извадят такава корелация. При жив терорист и живи очевидци. Чудно, за мюсюлманите винаги имат, дори, когато терористът е мъртв.
Дълбоката Символика на Голия Портрет на Харпър:
http://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/nu ... -1.3343875

http://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/nu ... -1.3343875

- Lyanna Stark
- Adept
Защо? Защо ми трябваше да отварям този линк?
И по-важното - защо ми трябваше да отварям линка към цялата картина в коментарите?
Но пък този коментар е много верен:

И по-важното - защо ми трябваше да отварям линка към цялата картина в коментарите?

Но пък този коментар е много верен:
I think the artist has done a great job of capturing Harper's cold, dead eyes and Lego-man haircut.
http://www.cnn.com/2015/12/02/us/san-be ... d=19251996
Нда.
Начи, надявам се искрено някой да не дойде да открие огън и в конферентния център в даунтаун ЛА в края на февруари и началото на март, че ще съм там за няква конференция. Сега, това си мяза на чиста проба тероризъм, щото стандартната американска неврастения обикновено се върши от един единствен неврастеник, който накрая си отнася главата с подарения от майка му патлак. Айде да видим са какъв е флейвора - мюсюлмански или християнски.
Нда.
Начи, надявам се искрено някой да не дойде да открие огън и в конферентния център в даунтаун ЛА в края на февруари и началото на март, че ще съм там за няква конференция. Сега, това си мяза на чиста проба тероризъм, щото стандартната американска неврастения обикновено се върши от един единствен неврастеник, който накрая си отнася главата с подарения от майка му патлак. Айде да видим са какъв е флейвора - мюсюлмански или християнски.
И аз го видях.
Щатите в това отношение са няква антиутопия. Шансът да те гръмнат там е сравним със далеч по-неразвити страни.
Щатите в това отношение са няква антиутопия. Шансът да те гръмнат там е сравним със далеч по-неразвити страни.
Ако е така, това не може да се нарече радикално християнство, в книгата на християните няма такива призиви. Докато в книгата на мюсюлманите има. Просто отбелязвам този факт.Amelia wrote:Ндааааааааа. Когато кафяв човек на име Ахмед или Мохамед избие некви бели, първото, което ни се съобщава за него е, че е мюсюлманин.
В САЩ се случва често, май на всяка седмица, просто защото това е малко холивудски отгледана нация. Хора които нямат съмнения, че филмите, кеча и игрите не са истинска реалност. Въобще този тип култура. Спомням си за новините на фенове на УоУ които са се самоубивали, за да тестват дали има резурекшън...
Аз знам, че тук има доста фенове на този тип култура, но може би защото сте растяли все пак в друга среда и при вас това е следствие а не сте закърмени с това все още у нас тези неща не се случват. Но ако с подобни темпове младите поколения се приучават към тази култура, и в България за в бъдеще може да започват да се случват. Разбира се, игрите са само една малка част. Доказателство е, това че в Азия, където всъщност, особено в Корея, Япония и Китай да си геймър е професия такива неща не се случват или ако са се случвали са рядкост. Но какво да кажа, какъв да бъде коментара за възрастни мъже, които горят гледайки кеч мач, и въпреки, че самите федерации се наричат развлекателен бизнес, там гъмжи от възрастни хора, които мислят, че това е реална схватка.
Мюсюлмански се оказа флейвъра. Някво много холивудско такова, верно. 

- Ambartanen
- Arcanist
Не е точно в духа на темата, но напоследък забелязвам много голяма разлика в тона на новините идващи от САЩ и Канада. Докато щатите всеки ден изкарват нова глупост на Тръмп или новини за нападение, от Канада все се чуват някакви доста оптимистични неща. Днес примерно видях тази статия. Не мога да разбера дали правителството на Трудо се е хванало наистина да прави толкова много инициативи, които отдавна са били нужни и не се чувало за тях по международните новини или просто са много добри в PRа.
Канада в момента е това, което Америка се прави, че е. В смисъла на човешки права и свободи. Ей тея неща, дето американците ги тръбят наляво и надясно, правят филми за тях, изписват си ги по паметниците и иначе опровергават с всяко свое действие, канадците ги правят наистина. Онея долу са на ниво държава от втория свят в момента, на места - от третия. Пак в смисъла на човешки права и свободи. Ма и по други неща мязат - инфраструктура, образование... Малоумния им гън контрол... Имам няколко свестни приятеля от там и ги гледам как всеки ден беснеят по Фейсбук и ми е ужасно жал. Като Марфата са, докарани до абсолютно отчаяние и бяс. Това предизвиква тая "най-велика държава в света" у нормалните си граждани в момента.
Наистина Трудо си върши работата, поне засега. Това за indigenous women беше в избирателната му платформа - човекът просто си изпълнява обещанията и няма републикански сенат и конгрес, пълен с олигофрени, който да му пречи. Ако искате да разберете ква е разликата между двете държави, погледайте малко канадска предизборна кампания и я сравнете с клоунадата, която се случва в момента в САЩ. Онея там си имат Бойко Борисовци и Волени- ма всичките им правитеслтвени структури са пълни с такива, а в епичната поредица от клоуни, която се бори за президентското място са цяла камара звезди: Бойковци, Волени, Янета... Ние имаме истински политици. Имахме някви форми на Бойко и ние, ама народът не ги понесе и ги изрина на последните избори поголовно - и от провинциалните правителства и от федералното. Да видим сега Трудо ще продължи ли в същия дух и ако продължи, какъв ще е ефектът от това върху канадската икономика, която в момента е в дълбока рецесия.
Наистина Трудо си върши работата, поне засега. Това за indigenous women беше в избирателната му платформа - човекът просто си изпълнява обещанията и няма републикански сенат и конгрес, пълен с олигофрени, който да му пречи. Ако искате да разберете ква е разликата между двете държави, погледайте малко канадска предизборна кампания и я сравнете с клоунадата, която се случва в момента в САЩ. Онея там си имат Бойко Борисовци и Волени- ма всичките им правитеслтвени структури са пълни с такива, а в епичната поредица от клоуни, която се бори за президентското място са цяла камара звезди: Бойковци, Волени, Янета... Ние имаме истински политици. Имахме някви форми на Бойко и ние, ама народът не ги понесе и ги изрина на последните избори поголовно - и от провинциалните правителства и от федералното. Да видим сега Трудо ще продължи ли в същия дух и ако продължи, какъв ще е ефектът от това върху канадската икономика, която в момента е в дълбока рецесия.
So The Daily Show is dead, huuh?
Последната ебавка на Тревър Ноа, в която обяви Тръмп за "white ISIS" ми беше доста не на място, при все че не мога да го понасям тоя изперкал деди.
Последната ебавка на Тревър Ноа, в която обяви Тръмп за "white ISIS" ми беше доста не на място, при все че не мога да го понасям тоя изперкал деди.