Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Arvandor
Commoner

Re: Сексистки хроники

Post by Arvandor » Tue Jan 31, 2017 10:20 pm

Roland wrote:Предвид гротеската, която е "свободата на словото" в САЩ, аз бих се радвал, че в Европа има hate speech laws.
Ами аз си имам анекдот за това. Трите боя:

Първия бой е бой със снежни топки. Бих го нарекъл забавен в зависимост от настроението. Защото снежните топки са сравнително безобидни, от тях не боли толкова много. Достатъчно малко нараняват че да са весели.

Втория бой е със думи. Обичам боя с думи, защото е забавен, хитроумен и стопроцентово безобиден.

Третия бой е бой с камъни. Мразя бой с камъни, според мен от камъни боли много и въобще не е забавно. Ако е възможно никога не бих участвал в такъв.

Сега ако сте проследили какво имам предвид знаете заключението:
Моля ако искаш ме наречи тъпанар но не ме замеряй с камъни... Или полицаи...
I bid my people follow and, like all good equations they follow. For full endowment of purpose they do submit. In turn, I am resigned to a role inhuman, impossible and unaccountable....

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jan 31, 2017 10:31 pm

Case in point. На белия хетеромъж в източна Европа това му се струва пълна глупост и му е обидно, че някой го обвинява в нещо, за което той не се смята за отговорен.
Защо да се смята за отговорен като той не е? Да отговорен е за хомофобията в собствената си държава, но аре да е различен расизмът на наследник на колониални сили в Щатите, чиито предци са избивали дивиденти от цветнокожото население и този на източноевропееца, на когото расизмът му е наложен като идеология от запада. И няма как да имаш Critical Theory в България примерно по очевидни исторически причини. В Сърбия примерно можеш.

И ми е странно да слагаме определението бял за район, в който 96 процента от населението е бяло. :roll:

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Tue Jan 31, 2017 10:38 pm

Litz wrote:
Case in point. На белия хетеромъж в източна Европа това му се струва пълна глупост и му е обидно, че някой го обвинява в нещо, за което той не се смята за отговорен.
Защо да се смята за отговорен като той не е? Да отговорен е за хомофобията в собствената си държава, но аре да е различен расизмът на наследник на колониални сили в Щатите, чиито предци са избивали дивиденти от цветнокожото население и този на източноевропееца, на когото расизмът му е наложен като идеология от запада. И няма как да имаш Critical Theory в България примерно по очевидни исторически причини. В Сърбия примерно можеш.

И ми е странно да слагаме определението бял за район, в който 96 процента от населението е бяло. :roll:
Когато един човек може да накара други хора да се сметнат за морално по низши на базата на характеристики с които са родени и не могат да променят.... Е, ще те оставя лично да свържеш точките. Така е най-ефектно да се подчертае липсата на разлики между партиите.
I bid my people follow and, like all good equations they follow. For full endowment of purpose they do submit. In turn, I am resigned to a role inhuman, impossible and unaccountable....

LightOne
Adept

Post by LightOne » Tue Jan 31, 2017 10:54 pm

Ужасен съм. Ужасен съм, че ме е повече страх в настоящия момент от прогресивните либерасти, отколкото от шибаните нео-нацисти.
Да, наясно съм, че звучи абсурдно като поредната дрисня на coldie, ама аз поне си взимам предписаните хапчета, мерси.
Щото шибаните нео-нацисти са ясни - те са зли и тактиките им са различими отдалеч.
Но прогресивните либерасти са от добрите момчета! На тях копче не можеш да им кажеш, щото са добри и прави и истината е с тях и прочие! Нищо, че тактиките им са ни на йота по-различни от тези на злите нео-нацита. Дай им да налагат равноправие чрез bullying, отказ от common sense, ореваване на всяка критика, и заклеймяване, че щом не си с тях, си срещу тях! Просто им трябва и малко власт да получат, за да вземат си строят и концлагерите за privileged people - щото така се бори умният човек за равноправие, със сляпо отмъщение и показване хак ли Ви е сега, аааа?!?! Много продуктивно, прогресивно и либерално, няма що.
И да, това поведение е от хора, видно интелигентни, хора с висше образование, но хора, които изведнъж сдават багажа стане ли дума за "-измите" и "смешният пример" за сравнение с републиканския промит мозък внезапно става абсурдна реалност.
*ей тъй моите пет с'тинки*
If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me
LightOne(2005-?)

Колелото на Времето - Какво липсва в превода?

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Tue Jan 31, 2017 11:05 pm

LightOne wrote:Ужасен съм. Ужасен съм, че ме е повече страх в настоящия момент от прогресивните либерасти, отколкото от шибаните нео-нацисти.
Да, наясно съм, че звучи абсурдно като поредната дрисня на coldie, ама аз поне си взимам предписаните хапчета, мерси.
Щото шибание нео-нацисти са ясни - те са зли и тактиките им са различими отдалеч.
Но прогресивните либерасти са от добрите момчета! На тях копче не можеш да им кажеш, щото са добри и прави и истината е с тях и прочие! Нищо, че тактиките им са ни на йота по-различни от тези на злите нео-нацита. Дай им да налагат равноправие чрез bullying, отказ от common sense, ореваване на всяка критика, и заклеймяване, че щом не си с тях, си срещу тях! Просто им трябва и малко власт да получат, за да вземат си строят и концлагерите за privileged people - щото така се бори умният човек за равноправие, със сляпо отмъщение и показване хак ли Ви е сега, аааа?!?! Много продуктивно, прогресивно и либерално, няма що.
И да, това поведение е от хора, видно интелигентни, хора с висше образование, но хора, които изведнъж сдават багажа стане ли дума за "-измите" и "смешният пример" за сравнение с републиканския промит мозък внезапно става абсурдна реалност.
Отговорът на това е прост: неонацистът също е добро момче което само иска най доброто за всички. Защото така работи омразата, тя трябва първо да се качи на бойния кон на състраданието за да може да се нарече любов. Да не мислиш че Хитлер е бил просто някакъв кретен който е мразел евреите? О, не той не е мразел евреите, а е обичал германците. Защото така се започва. После бавно пропадаш, ако има група на "Наще" това значи че има група на "Другите" които са лоши и искат да затрият нашето добро. Както поясних съществено важните неща са еднакви и от двете страни. Първо се установяваш с морална и интелектулна йерархия така че групата на "Наще" се оказва отгоре над всички други. Това не е нищо ново. Те и двете са почти еднакви

Колкото до образованието. Нека го поставя така, колко ще вярваш на книга за евреите издадена през 1940-та в берлинския университет? И дали случайно ще е толкова доколкото ще вярваш на книга за "Белия Човек" написана от конгломерат прогресивни и убедени в правотата си професори? Унтерменш съществува кано концепция отдавна, сега е само зора кой ще бъде обявен за такъв за да може да бъде унищожен от добрите и честни герои. Някога това са били злите евреи крадящи парите на горкия немски работникк. Сега както казах, принципът просто се прилага наново.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 31, 2017 11:42 pm

Litz wrote:

Неговият коментар беше за сексизма, не расизма. Пак не внимаваш
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 31, 2017 11:53 pm

LightOne wrote:Ужасен съм. Ужасен съм, че ме е повече страх в настоящия момент от прогресивните либерасти, отколкото от шибаните нео-нацисти.
Щото шибаните нео-нацисти са ясни - те са зли и тактиките им са различими отдалеч.
Еми да, факт е че с тия мазни опростени обобщения звучиш като Колди.

Разлика няма. Концлагери.

Нивото на дискурс е ултра високо тук...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Feb 01, 2017 12:05 am

Roland wrote:
Litz wrote:

Неговият коментар беше за сексизма, не расизма. Пак не внимаваш

Аз ли. Ето го коментера. Дори това да беше на база само сексизъм, а то не е, защо ти е на теб да слагаш определението бял? При положение, че в Източна Европа почти всички сме такива? И че не белият източноевропеец е този, който масово изнасилва 12 годишни момиченца и им прави деца и го мисли за "културно наследство"
Demandred wrote: А пък избирателите на демократите са все рационални и умни същества, right? И въобще не са с промити мозъци от "гениалните" прогресивни теории като Critical Race Theory? И не се информират от парцали като Huffington Post, Salon, Slate и т.н.?

Съвременната идеология на американските "proggressives" си е доста успешна в промиването на мозъци и пренебрегването на неудобните факти и си е направо квази-религия към момента. Има си дори своя версия на Original sin - това е привилегията на белите/мъжете/хетеро/cis/т.н. Всички бели още по рождение имат White privilege и трябва да изкупят вината си за това, всички мъже имат Male Privilege и трябва да се покаят за това...

LightOne
Adept

Post by LightOne » Wed Feb 01, 2017 12:14 am

Roland wrote:
Еми да, факт е че с тия мазни опростени обобщения звучиш като Колди.

Разлика няма. Концлагери.

Нивото на дискурс е ултра високо тук...
Учтиво се извинявам, че цитирам и черпя аргументи от живия живот. Можеш спокойно да си стоиш в балона, който си надул около себе си, докато някои други се опитваме да вразумяваме околните интелигентни хора, доколкото можем, за съжаление безуспешно. Примерът даден от Lyanna как залитнала към SJW, но някак успяла да се осъзнае със собствени усилия все още за съжаление е такава рядкост, че се води чудо като "непорочното зачатие".
If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me
LightOne(2005-?)

Колелото на Времето - Какво липсва в превода?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:30 am

Бате какъв балон? От тая група дето дискутира тук, единствено Амелия, АлДим и аз живеем в Северна Америка, и от тримата само аз съм представител на малцинство. Останалите си теоретизирате на спокойствие, хвърляте някакви бесни обобщения и тотално игнорирате живия опит на хора, които това го живеят доректно, а не се случва някъде на другия край на света. Съжалявам, но НИКОЙ, който има минимален опит с живота в САЩ, не може да изцепи безумието, че между републиканци и демократи разлика, разбираш ли, нямало, щото някои хора социалното равенство го кара да се чувстват ужасно застрашени.

Съжалявам, че дискурса за white privilege, расизъм, сексизъм и всякаква друга омраза на различните те кара да очакваш концлагери, но не мога да третирам този ти страх със състраданието, от което очевидно се нуждаеш...

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Wed Feb 01, 2017 12:38 am

Roland wrote:Бате какъв балон? От тая група дето дискутира тук, единствено Амелия, АлДим и аз живеем в Северна Америка, и от тримата само аз съм представител на малцинство. Останалите си теоретизирате на спокойствие, хвърляте някакви бесни обобщения и тотално игнорирате живия опит на хора, които това го живеят доректно, а не се случва някъде на другия край на света. Съжалявам, но НИКОЙ, който има минимален опит с живота в САЩ, не може да изцепи безумието, че между републиканци и демократи разлика, разбираш ли, нямало, щото някои хора социалното равенство го кара да се чувстват ужасно застрашени.

Съжалявам, че дискурса за white privilege, расизъм, сексизъм и всякаква друга омраза на различните те кара да очакваш концлагери, но не мога да третирам този ти страх със състраданието, от което очевидно се нуждаеш...
Това би било адекватно ако имаше концлагери за горепосочените. Но никъде няма концлагери за нито една от страните. Мисля че се стигна до теоритично изхвърляне i.e Oppression Olympics. Ай ся, кой се чувства по потиснат и малтретиран измежду участниците(и съответно кой заслужава най много внимание и състрадание)
Всъщност не мисля че е кой знае колко често явление да те набият заради нещо подобно, та какво остава за концлагер. Хайде всички заедно една стъпка назад и да понамалим малко интензитета на оплакването.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:48 am

Моля? Помниш ли последното масово клане в САЩ къде се случи? Най-голямото в историята на държавата впрочем. Това, че хората като мен все още не са в безопасност в огромна част от територията на страната или че мои познати ги замерят с бутилки от движещи се коли? Наистина ли искаш да ми кажеш, че бедните потиснати бели християни, които не могат да понасят никой друг, са също толкова потиснати, колкото хора, чиито права все още са под въпрос дори на легално ниво, а какво остава за социално? И че трябва да спра да "мрънкам"?

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Wed Feb 01, 2017 12:54 am

Roland wrote:Моля? Помниш ли последното масово клане в САЩ къде се случи? Най-голямото в историята на държавата впрочем. Това, че хората като мен все още не са в безопасност в огромна част от територията на страната или че мои познати ги замерят с бутилки от движещи се коли? Наистина ли искаш да ми кажеш, че бедните потиснати бели християни, които не могат да понасят никой друг, са също толкова потиснати, колкото хора, чиито права все още са под въпрос дори на легално ниво, а какво остава за социално? И че трябва да спра да "мрънкам"?
Вземайки предвид това, не мисля че си помагаш на каузата като държиш речи за аналогията на унтерменш. Отново, защо трябва да уточниш бели или християни и тн? Нищо не пречи един черен мюсюлманин също да те гръмне. Или атеист който просто мрази хомосексуалните. Или хипотетичен човек който просто не харесва теб конкретно и на когото не му пука каква ти е ориентацията но който несъмнено също е някакъв подвид на еретик щом е посмял. Отново въвеждам точка 1А, хората оптимално трябва да бъдат съдени 1 за 1, а не във 'Ние' и 'Те'.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:56 am

Нищо не пречи, но никоя от тези групи не е в основата на опресивната култура, която се бори денонощно да ми отнеме правата на легално ниво. Белите християни Пт друга страна...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Feb 01, 2017 2:46 am

Roland wrote:
Demandred wrote:
Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:

1. @Aravandor - Не искам да говоря от нейно име, но по принцип републиканските избиратели в Америка са с брутално промити мозъци независимо от пол.
А пък избирателите на демократите са все рационални и умни същества, right? И въобще не са с промити мозъци от "гениалните" прогресивни теории като Critical Race Theory? И не се информират от парцали като Huffington Post, Salon, Slate и т.н.?

Съвременната идеология на американските "proggressives" си е доста успешна в промиването на мозъци и пренебрегването на неудобните факти и си е направо квази-религия към момента. Има си дори своя версия на Original sin - това е привилегията на белите/мъжете/хетеро/cis/т.н. Всички бели още по рождение имат White privilege и трябва да изкупят вината си за това, всички мъже имат Male Privilege и трябва да се покаят за това...
Case in point. На белия хетеро мъж в източна Европа това му се струва пълна глупост и му е обидно, че някой го обвинява в нещо, за което той не се смята за отговорен.
Не ми е обидно, смешно ми е. Аз за положението в Америка не съм отговорен по никакъв начин.А и не виждам смисъл да се обиждам от отявлено изсмукани от пръстите "теории".
Но за да ти отговоря конкретно на поста: да, естествено, че и отляво има тонове пропаганда. Но "промиване на мозъци" е ДОСТА по-трудно в среда, доминирана от хора с висше образование (за сравнение, средният "консервативен" гласоподавател ПОНЯКОГА е завършил училище) и тренирани да разсъждават с факти, а не със спусната отгоре псевдо-информация.
Като стана дума за факти, вземи все пак прегледай статистиките за гласувалите в последните години и за образователното ниво на гласувалите преди да заклеймяваш "противниците" като неграмотни идиоти. Положението далеч не е такова, за каквото го представяш. Тръмп беше изключение по обясними причини (Тръмп е тъпо парче и кампанията му беше насочена основно към други групи), но по принцип в изборите в последните 10-15 години републиканците нерядко имат леко предимство при гласуващите с висше образование или изостават най-много с 2-3 процентни пункта. Например в изборите за Комгреса през 2014 г. разпределението при гласувалите с висше образование е 50:48 в полза на републиканците - http://graphics.wsj.com/exit-polls-2014/. През 2010 разликата е още по-голяма в тяхна полза. 2012 Обама печели сред хората с висше, но разликата е само няколко пункта. И т.н.

Да не говорим, че в доста университетски специалности, тотално доминирани от фенове на демократите като социология, Gender Studies и подобните, фактите са тотално пренебрегвани за сметка на идеологията, крайния субективизъм и personal narratives.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!