Правописните грешки
Moderator: Moridin
Аз пък сванах горе-долу, и, simple_stupid, сигурно си прав. Само че няма да се опитвам да го проумея сега. Имам още доста време да оглупея и да се върна към началото. Дотогава ще плавам по течението. Някак си. И няма да се потрисам от простията, а ще гледам да служа за пример. Наистина. Но няма да е тази вечер, защото много ми се спи. Без майтап.
This signature is not yet rated
Симпъл,
23. Бъди кратък и ясен, старай се да съсредоточиш идеите си във възможно най-малкия брой думи, като грижливо избягваш дългите фрази - още повече накъсаните с вметнати изречения между тирета, които неизбежно разконцентрират невнимателния читател, - така че да не допринесеш с твоя начин на изказване за онова в крайна степен наситено и зловредно информационно замърсяване, което без съмнение (и най-вече в случаите, когато става въпрос за текстове, натъпкани с ненужни или лесно избежими уточнения) е една от трагедиите на нашето съвремие, робски подчинено на диктата на медиите, били те електронни или не.
2. Избягвай фразеологизмите - откак свят светува, те са бита карта.
За съжаление току-що наруших правило 10, съзнавам го, но просто не бих могла да го кажа по-добре. Та какво искаше да кажеш?20. Прекалено дръзката метафора е безпомощна като дерайлирал лебед.
- simple_stupid
- Sorcerer
Roland, както винаги си хванал същината. Не мога да си представя как ще изглежда твоето "so what?" след някой мой наистина дълъг пост.Roland of Gilead wrote:Боя се, че на тоя дълъг пост мога да отговоря само със "so what?"
Но дори при цялата нелепица да четеш дълги безмислени глупости си за облажване, щото предполагам не правиш само това. И аз кибича зяпам живот дето минава и мога само да кажа "SO WHAT?", за разлика от теб обаче без да мога да правя друго...
Ех, Xellos, твоето за големия труд, който съм положил и отиването му на вятъра ми направи деня. Благодаря ти човече, имах нужда от този здрав смях. Незнам дали си чел ТОРО. Имам едно любимо нещо нещо, той целият ми е любим, но това особено
http://liternet.bg/publish6/dtoro/life/10.htm
Тоя свят е място за труд. Какво само непрекъснато суетене! Почти всяка нощ ме буди пуфтенето на локомотив. Прекъсва сънищата ми. Без почивка. Прекрасно би било поне веднъж да видя човечеството в бездейство. Всичко е работа, работа, работа. С мъка си набавям бележници с бели листове, в които да записвам мислите си - повечето са разчертани за нанасяне на долари и центове. Един ирландец, който ме видял да си отбелязвам нещо насред полето, решил, че си броя парите. Ако някой като дете падне от прозорец и осакатее за цял живот или пък, изплашен от индианци, загуби разсъдъка си, най-често го жалят, защото е станал негоден за... работа! Според мен нищо, та дори и престъплението, не противоречи до такава степен на поезията, на философията, на самия живот, както тоя неспирен труд.
П.П. Далеч по-голям смисъл има човек да се занимава с такива като него, отколкото да си губи времето по форумите с глупаци като мен.
- simple_stupid
- Sorcerer
Аз съм го казал...Marfa wrote:Симпъл,23. Бъди кратък и ясен, старай се да съсредоточиш идеите си във възможно най-малкия брой думи, като грижливо избягваш дългите фрази - още повече накъсаните с вметнати изречения между тирета, които неизбежно разконцентрират невнимателния читател, - така че да не допринесеш с твоя начин на изказване за онова в крайна степен наситено и зловредно информационно замърсяване, което без съмнение (и най-вече в случаите, когато става въпрос за текстове, натъпкани с ненужни или лесно избежими уточнения) е една от трагедиите на нашето съвремие, робски подчинено на диктата на медиите, били те електронни или не.2. Избягвай фразеологизмите - откак свят светува, те са бита карта.За съжаление току-що наруших правило 10, съзнавам го, но просто не бих могла да го кажа по-добре. Та какво искаше да кажеш?20. Прекалено дръзката метафора е безпомощна като дерайлирал лебед.
П.П. извинявай за многоточието, май и то беше забранено

- simple_stupid
- Sorcerer
Marfa,Marfa wrote:Браво ако си го казал, щото наистина ми легна на сърце - това съвсем сериозно. А що не го спазваш? И все пак, какво искаше да кажеш, ако не е тайна?
ако нещо ти е легнало на сърцето, значи го има, съществува, и това вече е достатъчно.
Сенгор казваше тигърът не прогласява своята същност, той я изявява.
Същото е и с глупака...
Да спазваш нещо, означава да разбираш правилата, ако не, те те ограничават. Това което си пуснала като правила за гладко писане е нещо, което може само да ме разсмива. Макар и глупак се чувствам здрав и горното ми напомня на правила на психодиспансер. Стерилност и безсмислена рационалност. Без да съм ги чел се хванах, че по правило напълно съзнателно винаги се опитвам да ги нарушавам, защото това което ми идва като нещо за казване е от полето... а там коловози няма.
а за тайната, тайна е, ама още не мога добре да я разбера и само обикалям около нея...
ДАОДЪДЗИН
1.
Безименното е начало на небето и земята.
Притежаващото име е майка на всички неща.
Ето защо който няма страсти, вижда безпределното,
Който има страсти вижда пределното.
Тези двете имат еднакво начало, но различно име.
И двете се наричат дълбоко.
От една дълбочина към друга по - дълбока -
врата на всяка тайна.
- simple_stupid
- Sorcerer
е те това твое допълнение трябва да мине като изпълнение с резачката...Marfa wrote:По-скоро не е препоръчително:) И мен ме дразни... Когато чета нещо... Което явно е писано по време... На тежък секс...
"Тежък секс" за мен е оксиморон, но хора всякакви, на някой може и да му е тежко, и дори да си мисли по време на секс. Аз не умея да ги съчетавам двете дейности... може би съм твърде глупав.

Е, това вероятно е поради самоизнасилването ти в опитите ти за остроумничене, прикрити в купчинки жизнерадостен спам? Какво ще кажеш? Извинявай, би ли спрял дотук да ме товариш с излишен сарказъм и с прекалено мъдрите за мен писания, щото не ми се ще да си вдигам кръвното от сутринта, че и без друго напоследък нервите ми са доста по-опънати отколкото е здравословно за околните? Ми много проста ме караш да се чувствам, направо разстрелваш детското в мен с тази лавина от остроумие, с която ме засипа:(
А, имам предложение! Що не си отвориш собствена тема, в която да можеш да си говориш щастливо и на спокойствие? Хем ще се разбираш чудесно. Между другото, не се чувствай длъжен обезателно да ми отговориш - приеми, че се признавам за победена в спора (каквато и да беше неговата същност и ако е имало такъв въобще), че аргументите ти (каквито и да бяха те и ако ги е имало) ме съкрушиха напълно и безрезервно и освен това напълно приемам тезите ти (каквито и да са били и ако изобщо ги е имало). Have a nice day. А, да,

А, имам предложение! Що не си отвориш собствена тема, в която да можеш да си говориш щастливо и на спокойствие? Хем ще се разбираш чудесно. Между другото, не се чувствай длъжен обезателно да ми отговориш - приеми, че се признавам за победена в спора (каквато и да беше неговата същност и ако е имало такъв въобще), че аргументите ти (каквито и да бяха те и ако ги е имало) ме съкрушиха напълно и безрезервно и освен това напълно приемам тезите ти (каквито и да са били и ако изобщо ги е имало). Have a nice day. А, да,

Last edited by Marfa on Sat Jan 14, 2006 7:31 pm, edited 1 time in total.
А, мерси за линка, ше го прочета тия дни тва.
правило без номер
- Дългите еднообразни неща трудно задържат вниманието. Обикновено се третират като литературен онанизъм, макар автора кой знае какво е мислил изначално. Факт.
правило без номер
- Дългите еднообразни неща трудно задържат вниманието. Обикновено се третират като литературен онанизъм, макар автора кой знае какво е мислил изначално. Факт.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Invisible Child
- E'lir
Един пресен пример (при това написан на латиница) от чата който се вихри в DC++ хъба на data.bg:

И за да не си помислите случайно, че става въпрос за случайна грешка, малко по-надолу следва:men she ma oredi ba6ta mi
Ставаше въпрос за пътуване до САЩ ... ех, що няма и мен кой да ме ореди ...sq she me oredi lelq mi

This signature is not yet rated
- Fairy Morgan
- Smallfolk
Е, то по хъбовете какви неща се срещат...
-- ei kak da si opravq nicka e
-- шо кфо му е
-- mi dae zma e
-- iskam da e drug
-- от ностройките
-- formati
-- i kak da
-- go napraq ot tez nastroiki
-- formati
-- file--->setings
-- i posle
-- /nick gada222