Януари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 18, 2008 3:50 pm

http://www.rottentomatoes.com/m/cloverf ... _order=asc
Consensus: Economically paced, stylistically clever, and filled with scares.
Почти 80% дотук на Доматите. :wink: Чудя се дали да отида на предпремиера или все пак да рискувам с второ гледане на Аз съм легенда, за да изчакам до премиерата?

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 18, 2008 3:55 pm

Това си е твое решение за твоя живот, което само ти можеш да вземеш :) Според мен всеки вече е решил за себе си и няма никакъв смисъл някой да се опитва да промени нечие чуждо решение. Стига вече, всички, наистина :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 18, 2008 4:19 pm

Нещо не ме разбра. Ставаше въпрос дали да давам 12лв за Кловърфийлд в пристъп на неовладяно фенбойство или да си изчакам като човек и да не се лишавам от груповото ходене с голяма част от вас другия петък.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jan 18, 2008 11:41 pm

12 лева не ечак толкова много. За нещо което ще те изкефи. :wink:
Аз да попитам - филма не е дигитален нали? :shock:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jan 19, 2008 1:23 am

Кво означава тва? Нема се ходи в Арена скоро пак.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Jan 19, 2008 10:18 am

Ами аз ако ще давам 12 лева на твое място бих отишъл в Арена. :? Там залата за предпремиери е много здрава. :wink:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jan 22, 2008 3:25 pm

А кво ше кажете за Номад?
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 22, 2008 3:36 pm

Едва ли. :? За седем лева не си заслужава според мен. :(

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 5:42 pm

Гледах го за двойка кинти на Киноманията, иначе вкарвах, без да се замислям. Заслужаваше си горе-долу, но едва ли за нормално кино. 5/10, главно заради пейзажите и хореографията на ездата.

Иначе хубаво, че почти всичко, което подбрах тогава, после го пускат. Само дето мен вече не ме грее:

Nomad
Gone Baby Gone
- точно сега излиза
Pan's Labyrinth - по нова година
даже за тъпите Борджии, дето си излязох, видях трейлър в Арената

Дори Землеморията гледах. :? Само Across the Universe явно няма да пуснат.

А за Youth Without Youth страшно ме е яд, че го изпуснах, щото и той едва ли ще ни огрее. Така става, като не се рисърчва. :roll: И корейския The Host съжалявам, че изпуснах, макар че него го бях гледал на компа. И той си е баш за кино.
Last edited by shayhiri on Tue Jan 22, 2008 5:49 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Jan 22, 2008 5:49 pm

А всъщност тук-там човек може и "Across The Universe" да гледа - пък макар и "само" в Дома на киното :) То на Киноманията там си го и гледахме де, и даже ни хареса на всичките май :)
http://www.programata.bg/index.php?page ... &eid=42297
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 22, 2008 7:12 pm

Хм това за Юниверса е супер. 8-) Май все пак ще се вдигна на голям екран да го изгледам. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 25, 2008 3:19 pm

DELgado wrote:Шайхири, как беше филмът. :? Аз може би ще го гледам утре, но нямам търпение да разбера как е? 8-)
:lol:

Значи, Кловърфийлд ("Чудовищно") рути. Определено е за кино, все пак, най-вече заради умопомрачителния звук. Гледай го в Арена, Валка, както направих и аз, няма да сбъркаш. Озвучаването там е несравнимо, дори с Мола.

Тва е най-краткият филм, който съм гледал, но всичко си е точно на мястото - и на макс. Съжалявам само, че нямаше повече ефекти с жувотните, но иначе непрекъснато се възхищавах на професионалния минимализъм на всяко ниво от продукцията.

А най-важното е, че филмът сработва (почти) по всичките си линии. Не си спомням някога да съм настръхвал от подсъзнателна обреченост, а Кловърфийлд почти ме накара. За плашливите американци направо не ми се мисли. Има си и страх, и ужас, и немеене пред апокалиптичната картина, и смях тук-там, и съпреживяване с героите.

Обаче все пак не можа да ме откъсне напълно от реалността (поне не мен, май не биваше да се оспойлвам толкоз злобно :roll: ) - така че 8/10. Заслужава още една десета само заради безупречната си оригиналност, но още ме е яд, че "нямаше повече жувотни", така че няма. Макс 8.5/10. Вижте го, по възможност в кино заради звука. И по двойки, за да се страхувате заедно. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 26, 2008 9:52 am

За мой ужас съм съгласен с ботъмлайна на Алекс - Кловърфийлд е уникален, но за разлика от друг път, точно сега не мога точно да обясня кое му е толкова хубавото... Ше помисля и ше пиша ревю :lol:

Само зерглингите бяха БРУТАЛНО излишни, ма добре, че я събират две минути участие, я не.
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Jan 27, 2008 1:16 am

Филма беше едно от най-страните, интересни и въздействащи усещания който съм преживял отивайки на кино. Сега съм прекалено уморен да пиша повече но само ще кажа че въпреки ужасната камера (даже ме заболя глава :( ) филма просто владее. Евала на хората които са го направили. Просто ми показаха, че все още има неща които могат да ме изненадат, приятно при това, в киноиндустрията. :lol:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 28, 2008 10:54 am

Roland wrote:За мой ужас съм съгласен с ботъмлайна на Алекс - Кловърфийлд е уникален, но за разлика от друг път, точно сега не мога точно да обясня кое му е толкова хубавото... Ше помисля и ше пиша ревю :lol:

Само зерглингите бяха БРУТАЛНО излишни, ма добре, че я събират две минути участие, я не.
За зерглинчетата не съм съгласен.
Spoiler: show
Те все пак ухапаха мацката по която си падаше пича дето снимаше основно с камерата. И после тя експолдира доста яко. :mrgreen:
Почвам да се замислям дали да не отида пак на кино на филма (този път дигитално :wink: ) другата седмица като взема заплата. :mrgreen: Само че ще гледам този път да се понаспя хубаво предната вечер, за да не ми се доповръща от камерата пак. Просто изживяването беше толкова ново и оригинално и яко и разбиващо че не мога да се сдържа. :lol: