Page 9 of 20

Posted: Wed Nov 14, 2012 10:15 am
by Marfa
Имам такоз на Браун. Хубу е. :)

Posted: Wed Nov 14, 2012 10:17 am
by Xellos
Що не съм го виждал а. Криеш го А! Тъй де правилната техника е важна за правилното хранене или как поне веднъж годишно трябва да се сменя олиото във фритюрника. :idea: Балканската кухня и без това не предразполага към лишения и тънка талия.

Posted: Wed Nov 14, 2012 10:39 am
by thunder
Малко за готвенето и техниката:

В нас имаме кухненски робот Moulinex, лудница е :) Най-якото кухненско изобретение след миялната машина!

1) Вадиш моркови и краставица от хладилника. Миеш и белиш. Режеш с робота за секунди. Ако нямаш робот - по дължина на ленти за краставицата и на стъргало за морковите. Добавете малко настъргани орехи и сирене. Експериментирайте докато намерите съотношението моркови/краставица, което ви кефи. Малко повече краставици е препоръчително :) Това е една от най-яките салати, които съм ял. Зелето колко бързо се стърже също не е истина.

2) Вариш зеленчук, пасираш - готова крем супа. Картофи, грах, моркови и други, както и комбинации между двете :) За бебешки храни да не говорим.

3) Всякакви теста стават за 5 мин. Събота вечерта правя тесто за палачинки, оставям в хладилника, неделя ставам и почвам да пека. За протокола - с cottage cheese и кашкавал са най-яки, не ги ядем с пудра захар :)

4) Картофено пюре, от истински картофи, не някакъв химически боклук! Използвам миксера за това, който вкарва яко въздух в системата и става едно такова бухнало, много яко.

5) Домашната каймица както Ники каза е много ftw, нищо общо с купената от магазина

Обмислям машина за хляб. Слънце и Луна ми е близо, но цените ми идват в повече когато купувам почти всеки ден оттам. Не можем да дадем на бебето обаче всеки хляб от магазина така че избор много нямаме - трябва да е по-твърд, пълнозърнест и без ядки и други семена. Даваме и коричка и тя 10-на мин я дъвче с голям кеф.

Posted: Wed Nov 14, 2012 11:04 am
by Trip
Аз пък разбрах за машина за пържене на картофи без олио :shock:

Posted: Wed Nov 14, 2012 11:16 am
by The Dragon
Trip wrote:Аз пък разбрах за машина за пържене на картофи без олио :shock:
Нарича се скара :) Я дай линк.

Posted: Wed Nov 14, 2012 11:17 am
by Trip
Тц, нещо друго, сега ше го издиря и ше едитна.

http://www.productreview.com.au/c/deep-fryers.html

Air-fryer се нарича чудото и Ади го е пробвала в офиса си, щото са им дали промоционални бройки. Казва, че на практика не се усеща разлика.

Posted: Wed Nov 14, 2012 11:49 am
by The Dragon
Това работи с една лъжица олио и използва много ефикасен деливъри метод. Т.е. не е без мазнина а супер ефективно просто.

Posted: Wed Nov 14, 2012 11:56 am
by Trip
Еми, навит съм и така, честно казано :)

Posted: Wed Nov 14, 2012 12:51 pm
by Xellos
Е тва тефала го рекламират от години, ама аз пържените картофки си ги обичам ПЪРЖЕНИ! Да капят! Иначе скарата е много добро нещо, аз слагам няколко пласта фолио отгоре напоследък върху тръбите пак си става райето ама не е тая свинщина.

Зехтина ако не се пържи твърде много също е добър вариант на олиото.

Драгъне тряя се видим се ти върна везната ;)

Иначе Хлебопекарната се оказа най-вредното нещо в къщата... 7-8 кила нагоре, добре че лесно свалям още.

Иначе докато стомаха ми функционира що годе нормално откъм болки ще се експериментира със всякаква "вредна" храна. Така и така гастрита и колита и смъртта от кисело мляко + хляб се носи с бясна сила насреща поне един грях като хората да развия. :mrgreen:


Ей днеска ще уча една приятелка как се прави Суфле, не като Далек надявам се :mrgreen:

Posted: Wed Nov 14, 2012 1:07 pm
by Marfa
Подозирам, че за хлебопекарната вината поне донякъде е моя... :oops:

Posted: Wed Nov 14, 2012 1:39 pm
by Xellos
Отчасти отчасти, макар че напоследък само тестото меся и си правя пици и фокача. Последната е много полезна за здравето с чесън, едра сол, маслинки и зехтин запечени отгоре лекинко.

От друга страна турих бидона със Зелето, две туби с 10 кила кисели краставички българо-руска рецепта и има 30тина кила печени червени чушки на дим, та като градско чедо не се оплаквам от постигнатото ;р


Остава ми евентуално някаква яко сокоизстисквачка отделна и нова кухня в която да я побера и нея... оризарника още е в кашон, просто няма къде... :(

Posted: Wed Nov 14, 2012 7:27 pm
by Amelia
Пичове, не си купувайте машина за хляб - месете си го на ръка. И фитнесът ви е готов! :lol:

У нас добре се намерихме с Александър. Аз не обичам да готвя, той не държи да яде готвено - изобщо, супертъ сме! Вечер хвърлям някво мЕсо на скарата и с това се приключва. Около него ядем сурови зеленчуци (на салата или просто така) и хляб. Когато ни мързи да напазаруваме или да си приготвим дори това, си купуваме пица или минаваме през магазина за малко суши или картофи на фурна и пиле на грил - продават ги готови. Или си поръчваме няква манджа отнякъде. Днес обаче май ще изнасиля себе си и ще приготвя таратор и пресни картофи на фурна с копър. Че Сашко сам си поиска такива, още преди 2 седмици и те оттогава ми залежават в хладилника. А и купих някъв копър миналата седмица и той ще вземе да умре.
Петя ни остави 3 шкафа спагетоподобни азиатски неща и откакто си тръгна нейде през май, не сме ги докоснали. Ще я чакат да дойде пак да ги сготви, усещам. Само някво сухо шиитаке бях слагала във вода, щото Александър обича да си мушне малко от тея гъбки в рамена, ма напоследък предозира с тях и ми е забранил да ги правя. :lol:

А аз се зарибих по един протеинов шейк дето продават в уни-то. С един такъв изкарвам до вечеря без квото и да е чувство на глад. После остава само някак да не преям с гадости на вечеря и килограмите сами си се свалят.

Posted: Wed Nov 14, 2012 8:03 pm
by The Dragon
Пък аз намерих къде в софия продават дивечова луканка ... глиганско и еленско ... ебала си е мамата като цена, но колко вино може да изпие това нещо.

Posted: Wed Nov 14, 2012 8:10 pm
by Amelia
Аууууу, кат се прибера ще ми покажеш откъде да купя да пробваме!
То и тук би трябвало да се намират некви такива неща. И луканка от мечка също!!! Ще взма да се разтърся. Бизонско месо вече ядохме - готино се оказа, някак по-крехко от телешкото. А може просто да съм го била с чука достатъчно. :lol:

Posted: Wed Nov 14, 2012 10:09 pm
by Ordo Malleus
The Dragon wrote:Пък аз намерих къде в софия продават дивечова луканка ... глиганско и еленско ... ебала си е мамата като цена, но колко вино може да изпие това нещо.
Е, кажи от къде де, изверг!

:lol: