http://anilinkz.com/kokurikozaka-kara-f ... poppy-hill
Съвсем в традициите на Джибли, носи едно такова леко носталгично и много приятно усещане.
 Действието се развива през шейсетте и е интересно и от тази гледна точка да се наблюдават порядките на епохата, подготовката за олимпиадата в Токио през 1964г, животът в училище, в семейството, наскоро приключилата корейска война и нейното влияние и т.н. Харесаха ми много сцените на групово почистване някъде след средата - много бяха весели. Изобщо като повечето неща на Джибли ги имаше онези малки дребни моментчета, които правят филма много истински и които ми носят най-голямо удоволствие от гледането.
 Действието се развива през шейсетте и е интересно и от тази гледна точка да се наблюдават порядките на епохата, подготовката за олимпиадата в Токио през 1964г, животът в училище, в семейството, наскоро приключилата корейска война и нейното влияние и т.н. Харесаха ми много сцените на групово почистване някъде след средата - много бяха весели. Изобщо като повечето неща на Джибли ги имаше онези малки дребни моментчета, които правят филма много истински и които ми носят най-голямо удоволствие от гледането.Няма да ми стане любимо, но определено ми допадна. А и се радвам, че Джибли се завърнаха към slice-of-life жанра - отдавна май не бяха изкарвали нещо подобно.
Всъщност режисьор е синът на Хаяо Миязаки, но на мен лично това филмче ми хареса светлинни години повече от Землемория (наистина, по-скучно нещо на Джибли май не бях гледала).