The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Aug 05, 2012 8:22 pm

Roland wrote:Е то последните години не знам да има каквото и да е, което да е "нещо особено", но тия са определено на високо ниво.
Scalped, Sweet Tooth, The Unwritten, Chew, Saga, BPRD, Detective Comics и Swamp Thing на Снайдър, Animal Man, Fantastic Four, FF, S.H.I.E.L.D, X-Force ми идват наум.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Aug 17, 2012 1:34 pm

Сендмен ми звучи доста примамливо и сигурно ще искам някой да ми го купи за рождения ден или може и аз да си го купя, но въпросът е - кое е "правилното" издание? Обикновеното или Absolute Sandman? Гледам че второто е доста по - скъпо.
И мога ли да си купя The Dream Hunters ако не съм чел друго?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2012 7:08 pm

Те преиздадоха нормалните ТПБ-та с ъпдейтнато качество на цветове и хартия, та спокойно можеш тях да си вземеш.

Dream Hunters е кратка илюстрирана книга, която се занимава с някаква древна японска легенда (вероятно измислена от Геймън) и съответно спокойно може да се чете самостоятелно.
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jan 02, 2013 10:52 pm

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Superior_Spider-Man

Не знам как ще е, но Дан Слот не ме кефи. Никак. Иначе Питър в последните години не му върви. Първо Майлс, сега това :lol:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Jan 20, 2013 8:34 pm

Прочетох N. - комиксова адаптация по разказ на Стивън Кинг, която Бард издадоха преди два-три месеца.
Посредствен си е комиксът, дори доста. Артът на Малеев е приличен, но е далеч от най-добрите му неща. Но историята си е зле - четирите броя в tbp-то разказват един и същи сюжет пет-шест пъти и колкото и търпение да има човек, от един момент просто става досадно.
От друга страна сигурно щях да му се изкефя зверски, ако бях на 15. Като цяло адмирирам инициативата да се издават комикси на български точно в този формат и точно по този начин, но все пак можеха нещо по-якичко да подберат.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 02, 2013 5:50 am

Марвелските серии, които чета в момента:

X-Treme X-men - hands down любимата ми поредица засега. Историите не са нищо гениално, но са толкова яко написани, диалозите са толкова естествени... Страшен кеф ми е.

Wolverine and the X-men - все така силна, особено откак свърши тъпанарският AvX tie-in. Лекинко ме издразни Франкенщайн линията, предвид, че беше едно към едно крадена като идеи от Something Wicked This Way Comes на Бредбъри, само дето не беше нищо особено... Последният дейтинг брой беше краят обаче.

X-men Legacy - страшно обещаваща поредица, откак занулиха предната серия. Legion е много готин герой, прескачането между истинския свят и извънземния затвор-лабиринт в главата му кефи, диалозите къртят. Ако продължи в тоя дух, ще стане новият ми фаворит.

Astonishing X-men - много зле откак Liu го подкара. Всички истории са раздути, развлачени и безинтересни. Дори бенчмарк гей-брак броят беше някакъв такъв... никакъв.

All New X-men - общо взето типичен Бендис. Красиво, забавно, интересно и с нищо неоткрояващо се. Радва ме, че Джийн Грей е пак тук, но още не мога да реша дали ще ме кефи, или не. Вече шест броя де факто нищо не се е случило...

Uncanny Avengers - грозен арт, но олд-скуул наративът ме радва. Чакам да видя как ще се развие.

Cable and the X-Force - постничко... Чакам да мине първият арк, за да реша дали ще го продължавам. Но не е нищо особено на тоя етап.

Uncanny X-Force- понеже чета предната версия на хардкавъри, а последният излиза след седмица-две, още не съм почнал да чета новата, че ще ми оспойли последния арк.

Young Avengers - обещаващ първи брой, а алтернативният арт е РАЗКОШЕН (от художника на Скот Пилгрим):
Spoiler: show
Image
Ще видим как ще се развие де. Тая поредица зависи супер много от това как авторът борави с динамиката между тийнейджъри. Хайнберг беше жесток, но това си бяха неговите герои.

X-men - зарязана (твърде тъпа стана, и тотално безсмислена)

Superior Spider-man - трябва да хвана да си изчета на Дан Слот ръна на Amazing. Не съм чел нищо след края на Страчински и One More Day. Чувам противоположни мнения и за финала на #700, и за първия брой на Superior. Ще видим рано или късно.

Чакам с интерес новата версия на Uncanny X-men, артът изглежда ужасен и май ще е анти-геройска история.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 02, 2013 12:14 pm

Симеоне, това в спойлера как по дяволите е разкошен - бога ми нямам си и бегла идея :lol:

Иначе на мен преди 30 минути ми дойде последната пратка от пощата и споделям с какво се сдобих:

Haunt Immortal Edition Vol. 1 Hardcover - първите няколко броя бяха доста добри, а от 6ти натам артът се поема от Грег Капуло, който на мен ми е в топ 3 на художници на комикси евър. Иначе история и герой - good old school Къркман :)

Batman No Man's Land vol. 1 + vol. 2 TPB - доста здрави колекции от по 550 страници всяка на епичния Батман арк от края на 90те:)

Fables 18, Chew 6, Northlanders 6 + 7 - поредните части на страхотни поредици, изключвам Northlanders, която е на приливи и отливи, но поне с тези двете приключва, а и последният арк изглежда ужасно як.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 02, 2013 9:27 pm

Еми според мен е ужасно сладурски. Ма човек трябва да е фен на Скот Пилгрим предполагам.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Feb 03, 2013 12:01 pm

И мен много не ме кефи тая корица, но аз също не съм фен на Пилгрим... Обаче самият брой на Young Avengers беше доста як. Ще ми се страниците да бяха мааалко по-добре оползотворени, да се бяха случили повече неща, но и така съм достатъчно доволен. Гилен е доста кадърен писател, неговите броеве на Journey into Mystery бяха най-добрите евър, дано и тук успее да се разгърне. Артът е малко статичен, но се понася. Любимата ми реплика от броя:
Spoiler: show
I lie in the strange bed and watch this beautiful alien boy dance to the music my parents loved and I think… This is everything I always hoped for. At which point the Skrulls attack.
:D

Иначе мен All New X-men бе кефи брутално много и като арт, и като сюжет. Направо не мога да повярвам, че от ужасно тъпия край на AvX успяха да направят нещо толкова радващо. Някак постига много цялостна картина на х-мен частта от Марвел вселената, добре включва най-важните екипи, диалогът е много готин. С нетърпение чакам втората Х-мен поредица на Бендис - Uncanny X-men макар артът и на мен да не ми харесва.

Uncanny Avengers имаше готин първи брой, но нататък нещо зацикли. Малко дърварски вкарва героите и злодеите, а от Рик Ремендер съм свикнал да очаквам повече. Артът в някои моменти ме кефи зверски, но в други е очевидно претупан. Червеният череп изглежда отвратително навсякъде. Общо взето се радвам, че от шести брой Акуна поема нещата.

Иначе аз чета Avengers и New Avengers на Хикман. Страхотни са и двете заглавия. Хикман ги пише някак с размах и съответно се получава едно страхотно усещане за епичност, което е нужно точно на тези поредици.

Winter Soldier на Брубейкър също ме радваше доста. Жалко, че го махат. Все пак Бъки си е брубейкърски герой и е нормално да е най-интересен в неговите ръце. Но ще видим.

И като цяло се дразня на това, че Марвел редакторите обясняват как Блек Уидоу им е водещия женски персонаж, има я постоянно по кориците на разни заглавия, но реално трудно може да се намери брой, в който тя има повече от две-три балончета. Дано като рестартират скоро Secret Avengers я направят малко от малко по-централна.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 03, 2013 8:11 pm

И аз чувам добри неща за Journey Into Mystery, но на Гилен Uncanny рънът беше бълвоч. От друга страна, той беше половината издирижиран свише заради AvX де...

Не знам кво толкова те кефи в All-New иначе... То е некво... готинко такова...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Feb 13, 2013 11:03 pm

Мен корицата много ми харесва. Ама аз съм най-върлият фен на Пилгрима де и на арта му, така че...

Ultimate Comics: Spider-Man- съм чела адски малко от него, но осъзнавам как огромна част от Спайди е Питър(Питър в ултимът си ми харесваше). Майлс е толкова зле в сравнение с Паркър. Фактът, че е на 13 не помага ;/

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 13, 2013 11:46 pm

Факт е, доста е зле, но все пак евала на Марвел, че поне (в една от вселените си:)) веднъж решиха да затрият някого перманентно:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 14, 2013 3:12 am

Аз пък успях да си наваксам каквото е излязло от Before Watchmen. Доста от тях приключиха, останаха само последните броеве на четири поредици: Dr. Manhattan, Rorschach, Comedian и безспорния фаворит - Ozymandias.

Като излязат и те, мисля да спретна нещо по-обстойно за всичките серии. Те пуснаха и две малки бонусчета - два броя история за Moloch и един брой за Dollar Bill.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Feb 14, 2013 11:18 am

Litz wrote:...(Питър в ултимът си ми харесваше)...
*Sigh*... абсолютно off-topic, но току-що ми докара широка усмивка - много отдавна не бях чувал (или виждал) някой да произнесе (или транскрибира на кирилица) думата "ultimate" с правилното "-ът" накрая, като за прилагателно/наречие (хубаво де, понякога може и да е "-ит"), вместо "-ейт" като за глагол! :)

(към... той/те си знае/знаят кой/кои - да, знам, скучен съм! :plez:)

ПП. Сега ако успея и да изкарам седмица-две, без да видя "ultimate" "преведено" като "ултимативен" и да ми изскочат асоциации в стил "четеш тоя комикс / гледаш тоя филм или ти взривяваме квартала!"... малко му трябва на човек ;)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Feb 14, 2013 3:43 pm

Току - що прочетох Signal to Noise на Геймън и МакКиън. Без думи съм. Само ще кажа, че това ще се купи от Амазон с твърди корици за обстоен препрочит.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata