Е, извинявай, че някои хора гледат и други мнения освен твоите.
Айде нов пост, че да не става мешавица в горния.
Пристигнаха ми куп неща от букдепозиторито, най-вече хардкавърът на
Asterios Polyp. Страхотна история и доста оригинални художнически решения. Един от най-силните комикси, които съм чел.
При Марвъл двете Бендисови Екс-Менски чек... творби ги зарязах - Ол Ню Екс-Мена на седми епизод, понеже почти нищо не става и няма да събирам въздух под налягане с елементарно написани персонажи за по 15 евро хардкавъра в името на носталгията по доброто старо време, и Ънкени Екс-Мена му още след първия епизод (мощен бълвоч).
От тоя издател следя основно
Wolverine and the X-Men, който си връща доброто ниво след AvX епизодите. Дано го държат по-далеч от глобални събития занапред.
Също така чакам с нетърпение
X-Men на Брайън Уд и Оливие Коапел (художника на House of M), който тръгва на 17 април. Интересно, че за оцветител са привлекли Лора Мартин, която е една от най-добрите в занаята (правила е например Planetary на Уорън Елис и Astonishing X-Men на Уидън). Адски силен творчески екип.
От минипоредиците препоръчвам
Daredevil: End of Days (5 излезли епизода от 8, има ги в аксела). Тук вече Бендис блести - отлично представяне на съюзници и врагове и чудесно охарактеризиране на Мат Мърдок (lawyer/prize fighter/ninja тирадата на Пънишъра в пети епизод е право в десятката).
Историята почва с убийството на Деърдевъл от Булзай пред свидетели на улицата
след което Бен Юрик тръгва да разнищва една загадка...
Размазващо добро. Ако завърши поне толкова кадърно, колкото върви до момента, може да се окаже най-доброто Марвълско изпълнение на Бендис.
Запознатите с историята на ДД от периодите на Милър, Бендис и Брубейкър ще се изкефят колко умело са вкарани разни персонажи.
И съм в процес на могъщо запалване по Суперманските комикси. Май ще се сдобия с Абсолютно издание за пръв път.
http://www.amazon.com/review/R1XOTIM0GQ ... tore=books
(изгледах го поне 5-6 пъти вече)
Една от единствено две истории на Грант Морисън, които харесвам безусловно (другата е We3, ама тя пък много разстройваща, бе). Квинтесенцията на Суперман в 12 епизода.
Щях да коментирам и заглавията ми от Image плюс Фейбълягите, ама вече много дълго стана, по-нататък.