Гледано напоследък, Part 2
Moderator: Moridin
Изгледах Psycho-Pass, който живее с илюзията, че е по-добър отколкото всъщност е. Щото отчаяно иска да бъде GitS:SAC, обаче вместо това го избива на Darker than Black. Имаме стандартните за ГитС дълбокомудрени цитатчета от философи, писатели и прочее мъдра сволач, дето се е изказвала през вековете и ни се водят съответните дълбокомудрени диалози с тях. Наоколо се шматкат някви R2-D2-та, които в случай на нужда биват скрити с някъв кавай камуфлаж, който писука като тачикоми. А концепцията за системата Сибил е безумна и нелепа на толкова много нива, че накрая вече ми беше почти смешно.
Обаче. Анимето всъщност се старае да направи нещо смислено и интересно в безумния си сетинг и даже го постига (голяма част от него се занимава с философски разсъждения над това колко му е безумен сетингът всъщност). В смисъл, не ми беше скучно и не ми беше трудно за понасяне. Изглежда и звучи добре (Продъкшън АйДжи очевидно са хвърлили бая кинтаж там). Персонажите са малко лабава работа като мотивация и взаимоотношения, ма се търпят, даже развих дребни симпатии към някои от тях. Ненам Мушу какво толкова я е впечатлило и разплаквало - имаше драма на талази на моменти, ама мен не ме трогна особено.
Или вократце - не е второто пришествие в аниме индустрията, но като цяло заслужава там няква осмичка. Очертава се като приличен сай-фай - от най-приличните за последните няколко години.
алшу, съветът ми към теб е да му дадеш шанс.
Изгледах и Кокоро Конект и алтруизмът и драмите в него ми дойдоха в повече, но една от персонажките, Инаба, имаше ценни моменти.
Обаче. Анимето всъщност се старае да направи нещо смислено и интересно в безумния си сетинг и даже го постига (голяма част от него се занимава с философски разсъждения над това колко му е безумен сетингът всъщност). В смисъл, не ми беше скучно и не ми беше трудно за понасяне. Изглежда и звучи добре (Продъкшън АйДжи очевидно са хвърлили бая кинтаж там). Персонажите са малко лабава работа като мотивация и взаимоотношения, ма се търпят, даже развих дребни симпатии към някои от тях. Ненам Мушу какво толкова я е впечатлило и разплаквало - имаше драма на талази на моменти, ама мен не ме трогна особено.
Или вократце - не е второто пришествие в аниме индустрията, но като цяло заслужава там няква осмичка. Очертава се като приличен сай-фай - от най-приличните за последните няколко години.
алшу, съветът ми към теб е да му дадеш шанс.
Изгледах и Кокоро Конект и алтруизмът и драмите в него ми дойдоха в повече, но една от персонажките, Инаба, имаше ценни моменти.
Нещо ми подсказваше, че всъщност това е формулата на шоуто...въпреки суперлативите дето му сипеха в АнимеС...Щото отчаяно иска да бъде GitS:SAC, обаче вместо това го избива на Darker than Black.
С тази малка разлика, че екшънът и персонажите в DTB ми бяха симпатични (особено котаракът и частният детектив), а тези тук нещо са ми никакви.
Ok.да му дадеш шанс
Още не съм го изтрил и ако до края на седмицата не открия нищо друго (в момента rewatch-вам трите сезона Avatar: The Last Airbender щото ми изпаднаха с по-добро качество и после имам да опуквам отново само Legend Of Korra дето 12 серии) ще взема да го изгледам.
Тя е единствената причина да го изгледам това.Инаба, имаше ценни моменти
Иначе си пукам on-going-ите.
Приключи и преводът на едно kodomo дето беше отвисял от доста време - Kuromajo-san ga Tooru.
Кефят ме такива инфантилни неща.

The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Че кво му е толкоз creepy-то...на "Дръж, това е което остана от сина ти!" се скъсах от смях...и в края на серията дропнах Kyojin-а.
Всички герои в това заглавие са пълни идиоти и сами си търсят смъртта, а на мен трябва да ми пука за тях и да съпреживявам избушените им на 11 емоции....дааа бе.
Между другото - бахти тъпия превод на заглавието.
Кви титанти, ква гръцка митология, кви пет лева?
Не успяха ли да ги преведат поне "великани" или в краен случай "гиганти".
Всички герои в това заглавие са пълни идиоти и сами си търсят смъртта, а на мен трябва да ми пука за тях и да съпреживявам избушените им на 11 емоции....дааа бе.
Между другото - бахти тъпия превод на заглавието.
Кви титанти, ква гръцка митология, кви пет лева?
Не успяха ли да ги преведат поне "великани" или в краен случай "гиганти".
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
С наближаването на края на пролетния сезон, мога да кажа, че след по 10-тина епизода от сериалите, които гледам Valvrave the Liberator е абсолютната изненада на сезона. Очаквах много нещо от доста по-претенциозния Suisei no Gargantia, но Vlavrave има смeлостта да задълбае в теми, които рядко са елемент на анимето и да го прави с неочакван усет за мярка и стил. И това от over-ther-top сериал, който изглеждаше като поизлъсканото копеле на Gundam SEED и Code GEASS.
От своя страна Gargantia взе да става досаден и прекалено поучителен, ако и да е с все така високо визуално качество.
Hataraku Maou-sama си остана неангажиращо и приятно аниме, което е добър начин да се загубят 20-тина минути седмично.
Karneval е също приятно аниме, ако и да не е нищо кой-знае какво.
От своя страна Gargantia взе да става досаден и прекалено поучителен, ако и да е с все така високо визуално качество.
Hataraku Maou-sama си остана неангажиращо и приятно аниме, което е добър начин да се загубят 20-тина минути седмично.
Karneval е също приятно аниме, ако и да не е нищо кой-знае какво.
Last edited by Alexis on Sun Jun 16, 2013 6:39 am, edited 1 time in total.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Няма човек, който го е гледал и да му стигнат епизодите! Кофтито е, че мангата се превежда със скоростта на сакат охлюв.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Между другото 9-11 серия на Gargantia си бяха интересни - върнаха ни в sci-fi и социалната тематика, показаха нови места и герои и се завърнаха няколко забравени от преди
.
Ако просто изрежат някои от епизодите и сцените, ще се получи доста по-сносно шоу.

Ако просто изрежат някои от епизодите и сцените, ще се получи доста по-сносно шоу.
Правилно пише. Обявени са 13 серии. Остават няма и 2 седмици до края му.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Миии...ако приема, че дотук интересното може да се побере в 5-6 серии и ако евентуално следващите две са сравнително поносими и не свърши по невъзможно тъп начин...
7 от 13 серии относително смислен sci-fi си е направо постижение за аниме.
Може да се каже, че подобни неща се броят на пръсти, но за жалост тук ги имаме червенобузите лолита дето хвърчат нагоре-надолу с делтапланери (които могат да се трансформират в уиндсърфове).
Идеята не е лоша, но шматчетата са отблъскващи.
Има и едно-две други дразнещи неща.
Цялото шоуто не е хубаво, но има страхотни бекграунди, добри анимации и пуска някои интересни сюжетни нишки и разсъждения:
Еволюция, деволюция, проблеми при предаване на знания и умения между хора от различни общества, традиция + умереност срещу мечта за бърза и лесна печалба, доминиране над общество с по-ниски техническо ниво и т.н.
Не мисля, че това са често срещани теми.
Не го препоръчвам за гледане, но държа да отбележа, че не е просто поредният MOE боклук.
Тук-таме има проблясъци.
Valvrave, където по чисто сапунджийски се хвърлят хаотично всякакви възможни идеи от репертоара на Sunrise (не само от Seed и Geass), а после се гледа какво ще залепне, ме кефи в пъти по-малко
.
(Това е впечатление от коментарите в MAL, аз съм гледал само първите две серии.)
7 от 13 серии относително смислен sci-fi си е направо постижение за аниме.
Може да се каже, че подобни неща се броят на пръсти, но за жалост тук ги имаме червенобузите лолита дето хвърчат нагоре-надолу с делтапланери (които могат да се трансформират в уиндсърфове).
Идеята не е лоша, но шматчетата са отблъскващи.
Има и едно-две други дразнещи неща.
Цялото шоуто не е хубаво, но има страхотни бекграунди, добри анимации и пуска някои интересни сюжетни нишки и разсъждения:
Еволюция, деволюция, проблеми при предаване на знания и умения между хора от различни общества, традиция + умереност срещу мечта за бърза и лесна печалба, доминиране над общество с по-ниски техническо ниво и т.н.
Не мисля, че това са често срещани теми.
Точно това е трикът - нямат време да го изпортят кой знае колко.То за кога...

Не го препоръчвам за гледане, но държа да отбележа, че не е просто поредният MOE боклук.
Тук-таме има проблясъци.
Valvrave, където по чисто сапунджийски се хвърлят хаотично всякакви възможни идеи от репертоара на Sunrise (не само от Seed и Geass), а после се гледа какво ще залепне, ме кефи в пъти по-малко

(Това е впечатление от коментарите в MAL, аз съм гледал само първите две серии.)
Изумява те позитивно или негативно? Аз лично смятам че деликатната ситуация в 10-ти еп беше поднесена много стилно и изчистено, без от това да страда силата на удара върху героите и зрителите. Потенциалът оттук нататък е доста обширен.Mushu wrote:Valvrave направо ме изумява последните епизодиДа не говорим народа как пропищя след последния епизод, боже, понякога се чудя аз ли не съм в ред или всички останали
За мен това определено се превърна в много по-добър сериал от Gargantia.
@alshu
В общи линии е предсказуемо, какво ще стане в последните 2 серии:
- Spoiler: show
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!