Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.
В Канада също. Което не пречи в по-консервативните провинции (или щати) да има и големи градове (големи според това кво се счита за голямо в щата/провинцията), които са консервативни. Примерно, Калгари и Едмънтън, двата най-големи града в Албърта, са по-либерални от фермерското население дето живее извън тях, но ВЪПРЕКИ ТОВА на последните избори пак избраха масово консервативни кандидати. А в САЩ има БАЯ консервативни щати.
Last edited by Amelia on Sat Feb 20, 2016 1:54 am, edited 1 time in total.
И големите градове в тях пак са основно либерални. Илиной не е син, щото е син, а е син щото Чикаго е син. Тексас също е червен, щото е огромен и масово червен, но Хюстън, Далас и още няколко по-големи центъра са сини.
And you can't dance with a devil on your back...
Ок, сега не ми се търси статистика за селяндурските щати. Закво изобщо го коментираме това? Няма НИЩО общо с предишното ми мнение.
Има общо с нездравословната ти мания да ми обясняваш как нищо не разбирам, щото Х или У. По-конкретно как то всякакви живеели в големите градове, което, нали, добро утро.
Както и да е. Ето забавен линк с Бърни:
http://www.addictinginfo.org/2016/02/18 ... xes-video/
Както и да е. Ето забавен линк с Бърни:
http://www.addictinginfo.org/2016/02/18 ... xes-video/
Сори, Симеоне, когато ми докажеш, че си способен да погледнеш по-далече от носа си и да разгледаш даден проблем обективно и логично, може и да взема да ти повярвам, че нещо си разбрал. Дотогава, позицията "аз ги знам тея ралти, щото живея тука" просто не работи. Както не работи и за доста хора, дето цял живот са живели там. Което беше и поантата на предишния ми пост.
За щастие от години нямам нуждата да ти се доказвам, нали, но може би не е зле да отбележим, че последните ДОСТА на брой неща, за които сме спорили напоследък, нямат нищо общо с мен и живота ми, така че носът ми не е особен фактор. На мен ми се струва по-странно това тотално да игнорираш нечий личен опит, при положение, че ти лично нямаш такъв, но отдавна съм се отказал да те убеждавам, че способността да си логична не е гаранция, че си права.
Както и да е, Бърни ше ни оправи всички като спечели изборите и нахлуе в Уол Стрийт на бял кон начело на армия политически-ангажирани милениали.
Както и да е, Бърни ше ни оправи всички като спечели изборите и нахлуе в Уол Стрийт на бял кон начело на армия политически-ангажирани милениали.
Знам, че Хилари се кефи на Меркел, ама това видео е тооолкова копипейст, на онова от миналата година с баба Анджи, че единствената разлика е в езика и сакенцета, което ме кара да мисля, че е подставено лице момиченцето. А да и че немското бабе все пак все още е в position of power or sth.
Хилари: https://www.youtube.com/watch?v=axN-hs4slpY
Хилари: https://www.youtube.com/watch?v=axN-hs4slpY
- tigermaster
- Elder God
На това Силвър май му викаше "reductio ad absurdum". Наистина ли не осъзнаваш как се държиш?Roland wrote:Както и да е, Бърни ше ни оправи всички като спечели изборите и нахлуе в Уол Стрийт на бял кон начело на армия политически-ангажирани милениали.
Питам като напълно страничен наблюдел без каквото и да е мнение по отношение на президентските избори в САЩ.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Естествено, че осъзнавам. Въпросът е, че това Е много близко до манталитета на много хора в момента, и честно казано дори като се опитвам да се аргументирам тук, ефект много няма, така че малко все тая.
Ето още един пример колко ги е страх републиканците от Бърни и каква корпоративна курва е Хилари:
http://www.politicususa.com/2016/02/19/ ... evada.html
http://www.politicususa.com/2016/02/19/ ... evada.html
Поработи си над аргументите тогава. Досега статиите, които пусна в тая тема повечето гласяха нещо от сорта на: "Абе, да, на Бърни наистина не може да му се отрече, че вярва в това, което казва, че е доста постоянен в мненията си и в общи линии не е пускал пред всички някви очеизбождащи нагли лъжи, но..." и се почва с малцинствено-женския наратив, който Хилари се предполага да разбира по-добре от Бърни, щото явно наличието на вагина е необходимо и абсолютно условие да се бориш за човешки права тея дни и ако си мъж си обречен да не разбираш от тея работи, нищо че от младостта си насам се бориш за тях. Точно заради постоянния малцинствен наратив ти казвам, че не можеш да погледнеш по-далече от носа си. Ясно е, че малцинственият наратив ти е важен, част от доста презряно (все още) малцинство си все пак и се изживяваш като активист до някаква степен. Но наистина, късогледството ти е доста досадно и те дискредитира (а начинът, по който говориш на "ви" за българите е меко казано жалък).
Намери ми материали, които обръщат внимание и на други аспекти от президентските кампании. ПОТЪРСИ други материали. От това колко са подобни материалите, които пускаш е очевидно, че си се забил в някъв ограничен силно biased поток от информация. Сандърс не е перфектен - нужно ли е да играем the gender and minority cards ad nauseam (които ако Сандърс беше Тръмп, човек би могъл да вземе насериозно, ма той не е), все едно няма никакви други? И да, за милионен път, адресната регистрация в САЩ не те прави автоматично по-наясно с това кви са глобалните проблеми на тая шибана страна и какъв е ефектът им вътре и извън нея.
Намери ми материали, които обръщат внимание и на други аспекти от президентските кампании. ПОТЪРСИ други материали. От това колко са подобни материалите, които пускаш е очевидно, че си се забил в някъв ограничен силно biased поток от информация. Сандърс не е перфектен - нужно ли е да играем the gender and minority cards ad nauseam (които ако Сандърс беше Тръмп, човек би могъл да вземе насериозно, ма той не е), все едно няма никакви други? И да, за милионен път, адресната регистрация в САЩ не те прави автоматично по-наясно с това кви са глобалните проблеми на тая шибана страна и какъв е ефектът им вътре и извън нея.
Roland, аз не разбирам саркастичния ти коментар към последната статия, в която става въпрос за някви селски идиоти, правещи си бакалски сметки? Къв Бърни, кви корпоративни курви (не помня въобще някой в темата да я е наричал така), кви пет лева? Смисъл каква информация ни носи тази статия и коментарът ти към нея? Че Хилари има по-голям шанс от Бърни към този момент? Някой да го е оспорвал това тук?
Идеята е, мисля, че понеже липсват подобни републикански глупости за Сандърс (което твърдение трябва да се провери най-напред), то републиканците не го виждат като сериозна заплаха за тях. Ерго, той не е сериозен претендент и ако Хилъри загуби кандидатурата и републиканския кандидат се изправи срещу Сандърс във финала на президентските избори, то републиканците ще спечелят, щото Сандърс е някакъв льольо дето никой не го взима насериозно и никой няма да гласува за него.
Или. Хилъри не е корпоративна курва, щото истинските корпоративни курви се гаврят с нея, а от историята знаем, че корпоративна курва корпоративна курву око не вади.
Или. Хилъри не е корпоративна курва, щото истинските корпоративни курви се гаврят с нея, а от историята знаем, че корпоративна курва корпоративна курву око не вади.
Амелия - лесно е да си принципен и морален в малкия си либерален щат. Хората, които се занимават с политика за възрастни, трябва да играят играта. Толкова е просто.
Лиц, линкът иде да покаже, че републиканците толкова не искат Хилари и толкова искат Бърни, че агитират избирателите си да използват тоя луупхол, за да помогнат на Бърни, понеже са наясно, че на истинските избори ще го смелят.
Лиц, линкът иде да покаже, че републиканците толкова не искат Хилари и толкова искат Бърни, че агитират избирателите си да използват тоя луупхол, за да помогнат на Бърни, понеже са наясно, че на истинските избори ще го смелят.
Последният път като проверих, Сенатът на САЩ беше институция на федерално, а не щатско ниво.