The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- armageddon
- Forsaken
- Lubimetz13
- Mistborn
Позволете да изкажа мнение,макар и да съм newb.Повтаряно е хиляди пъти че Песен за Огън и Лед е фентъзи.Критиците от цял свят смятат така,книгите са влизали в конкурси за Фентъзи.А относно сексуалните сцени"който не били пристойни"или нещо такова,мисля да цитирам Вучков:Аман от тесногръди хора,те ще затрият България.Лично мое мнение е че Песен за Огън и Лед е най добрата книга,излизала някога.Прочетох Игра на Тронове когато бях на около 12,и оттогава не съм чел по добро фентъзи(а съм почитател на жанра и чета доста)Книгите на Мартин са точно образец за фентъзи жанра.Може би не се спъваш в гоблини и тролове,но има доста фантастични елементи,а и да не забравяме че поредицата не е свършила,така че ни очакват доста изненади.
- JaimeLannister
- Forsaken
Прочети повече книги в такъв случай..Лично мое мнение е че Песен за Огън и Лед е най добрата книга,излизала някога.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Трилогията на Бари Хюгарт за Господаря Ли. Обаче се намира само на старо и на кожодерски цени.Rayko wrote:Кажи ми една книга в жанр фентъзи,която е по добра от Песен за Огън и Лед,на момента ще си я поръчам.
(Впрочем НАЙ-СЕТНЕ намерих и втората

Четиритомната поредица за Патрулите от Сергей Лукяненко. Те по-лесно се намират, освен може би първата (не я видях на Панаира).
"Тъмната кула" ( 7 книги са ) на Стивън Кинг, "Neverwhere" на Нийл Геймън ( "Никога, никъде, никой " е българското заглавие ), "Malazan book of the fallen" на Стивън Ериксън, "Джонатан Стрейндж и мистър Норел" на Сузана Кларк.Rayko wrote:Кажи ми една книга в жанр фентъзи,която е по добра от Песен за Огън и Лед,на момента ще си я поръчам.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- RRSunknown
- Elder God
На мене лично Тъмната кула така и не ми хареса- с някаква упоритост прочетох първите 3 книги обаче не ми издържаха нервите за повече. Най- вероятно стила на Кинг не ми допада
Малазана си класика и определено бие Песента макар последната книга не ми хареса особенно. Прочети и Jack of Blades на Зелазни- на мене ми е една от любимите. Землемория също.

- Interpreter
- Forsaken
Jack of Shadows не е ли по-скоро?Прочети и Jack of Blades на Зелазни- на мене ми е една от любимите.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- RRSunknown
- Elder God
Да не говорим, че "жанрът фентъзи" вече е толкова разнообразен, че за "най-добро" да се говори е смешно. Некъв критик беше казал, че трябва да ги делим на Епик Фентъзи и Хард Фентъзи, като във второто влизат "интелигентните" неща тип Песента, Малазана и Принца на нищото.
А, ей ти брутално фентъзи ПОНЕ на нивото на Песента - The Prince of Nothing Trilogy на R. Scott Bakker.
А, ей ти брутално фентъзи ПОНЕ на нивото на Песента - The Prince of Nothing Trilogy на R. Scott Bakker.
And you can't dance with a devil on your back...