Мдам... филмът искрено ме изненада. Очаквах да ми хареса, очаквах да ми хареса много, но... наистина не очаквах да ми хареса чак *толкова* много. Единственото нещо, което май малко не ми харесва около него, е, че в момента, в който излязох, единствените реплики, които ми се въртяха из главата като неща, с които да го помня с години (както беше "Why do we fall, sir? So we can better learn to pick ourselves up!" от предишния), бяха... реплики... на... Джокера
Иначе хм. Не ми се събуждат стари спорове, но просто ми се иска да кажа, че във сцената с корабите и аз като Симеон видях нещо ново и, според мен, важно за филма.
- Spoiler: show
- Да, вярно е, че има стотици филми, в които лошите искат да гръмнат цял кораб, ама в последния момент нещо не им се получава - само че в 85% от случаите нещото, което не им се получава, е добрият, който скача с нож между зъбите и избива двайсет автоматчика и двама картечари, а още 14% от случаите нещото, което не им се получава, е някой от лошите, който Изведнъж Вижда Светлината. "The Dark Knight" за мен е филм от последния процент, че да не кажа и по-малко от процент - филм, в който причината е нещо друго, нещо ново, нещо различно. И, да, за мен това беше много силен момент във филма.
Освен това според мен Симеон е прав, че идеята за това, че можеш да събудиш звяра у всеки, беше много по-добре показана със самия Харви Дент и наистина нямаше смисъл да бъде повтаряна, ако може да бъде показано нещо друго и също толкова силно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.