Malazan Book of the Fallen
Moderator: Moridin
SPOILERS!
Quick Ben също е Soletaken, а не е побъркан. Осерк и оня албинос, брат на Рейк, са Soletaken, всички Bonecasters също са такива, но изглеждат съвсем наред, Риландарас също е що-годе нормален и т.н. Така че явно не е съвсем точен изводът - Soletaken=луд.
Quick Ben също е Soletaken, а не е побъркан. Осерк и оня албинос, брат на Рейк, са Soletaken, всички Bonecasters също са такива, но изглеждат съвсем наред, Риландарас също е що-годе нормален и т.н. Така че явно не е съвсем точен изводът - Soletaken=луд.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
ВСЕ ТАКА СПОЙЛЕРИ ОТ НЕЙДЕ
Така, значи, Осерк, брат му на Рейк и останалите от тая линия са Соултейкъни не заради... ерм... соултейкънството, а от драконовата кръв, която им го дава в бонус. За Боункастърите съм съгласен, но и те, и драконоомешаните са много преди ритуала от Първата империя, който именно се смята за източник на въпросната лудост. За Риландарас ше си гледаш работата, пълно куку си е. Просто повечето Соултейкъни се смята, че се повреждат от типично пратчетовата концепция, че жуотното взима превес. Случаят и с немъртвите, и с драконите, е малко по-различен, щото едните са.... ерм... немъртви, а другите - разумни същества.
Така, значи, Осерк, брат му на Рейк и останалите от тая линия са Соултейкъни не заради... ерм... соултейкънството, а от драконовата кръв, която им го дава в бонус. За Боункастърите съм съгласен, но и те, и драконоомешаните са много преди ритуала от Първата империя, който именно се смята за източник на въпросната лудост. За Риландарас ше си гледаш работата, пълно куку си е. Просто повечето Соултейкъни се смята, че се повреждат от типично пратчетовата концепция, че жуотното взима превес. Случаят и с немъртвите, и с драконите, е малко по-различен, щото едните са.... ерм... немъртви, а другите - разумни същества.
And you can't dance with a devil on your back...
ОЩЕ СПОЙЛЕРИ!
Боункастърите и преди да са станали немъртви пак са си били Soletaken и не са били луди - виж Килава. Повечето соутейкъни може да са луди, и рискът си го има и бла-бла, но не е някаква закономерност. Виж жената на Искарал Пуст каква е нормална...Мда, като че ли не беше най-добрият възможен пример, а?
Боункастърите и преди да са станали немъртви пак са си били Soletaken и не са били луди - виж Килава. Повечето соутейкъни може да са луди, и рискът си го има и бла-бла, но не е някаква закономерност. Виж жената на Искарал Пуст каква е нормална...Мда, като че ли не беше най-добрият възможен пример, а?

Тази треска не е shapeshifting, така че аз не бих бил толкова сигурен, че простото ухапване би довело до превръщане в Soletaken.The fangs and claws of D'ivers and Soletaken bred a singularly virulent sickness, often culminating in hallucinations, bestial madness, then death. For many who survived, the madness remained, reappearing on a regular basis for one or two nights nine or ten times each year. It was a madness often characterized by murder.
ДА БЕ, СПОЙЛЕРИ ТАМ, И ВСИЧКО...
Е мн ясно, че не води баси, нали точно това и казах. Така смята простият човечец. Иначе лудостта е риск и т.н., а при тези, участвали в ритуала и при *всички* Дайвърси, доколкото разбирам - задължителна и неизбежна. А жената на Пуст владее!!
Е мн ясно, че не води баси, нали точно това и казах. Така смята простият човечец. Иначе лудостта е риск и т.н., а при тези, участвали в ритуала и при *всички* Дайвърси, доколкото разбирам - задължителна и неизбежна. А жената на Пуст владее!!
- Moridin
- Global Moderator
Първо братът на Трийч не е Дизембалакис, а точно Риландарас. Второ, не съм казал, че не е имало Соултейкъни, а че идеята на ритуала е била тия, които не са, да станат - точно квото казваш - защото уж са щели да се доближат до асцендването. Но лудостта според мен идва от времето на ритуала (тоя на Първата империя, не на Телан, нали) и са побъркани точно тия, които са се пръкнали тогава, а не всички. Соултейкънството си е ценно уменийце и верно всички Боункастъри примерно не са смахнати.
За кръвта на Тиам също не е така. Първо, има няколко цитата в МОИ, с мисли на Корлат, които показват, че Рейк има, а тя няма драконова кръв. Според мен всички Тисте Андии са соултейкъни в дракони не от драконовата кръв, а от прегръщането на Старвалд Демелайн. От друга страна и Скабандари се превръщаше в дракон...
Мат, що реши, че Куик Бен е соултейкън? В смисъл знам я тая теория, ма ни едно sound доказателство не съм видял.
За кръвта на Тиам също не е така. Първо, има няколко цитата в МОИ, с мисли на Корлат, които показват, че Рейк има, а тя няма драконова кръв. Според мен всички Тисте Андии са соултейкъни в дракони не от драконовата кръв, а от прегръщането на Старвалд Демелайн. От друга страна и Скабандари се превръщаше в дракон...
Мат, що реши, че Куик Бен е соултейкън? В смисъл знам я тая теория, ма ни едно sound доказателство не съм видял.
This is it. Ground zero.
Значи, верно, че за Куик няма никво доказателство изобщо уотсоевър. За Риландарас, кой да фак е тоя? Не е ли вълците? Щото аз категорично не помня някъде да е казано, че е брат на Трийч. Още повече, не съм съгласен, че само тези, които са станали с ритуала, са луди, но и всички, които изобщо са участвали в него, защото там са участвали и вече съществуващи соултейкъни, които да се превърнат в Дайвърсите.
За драконовата кръв категорично не е от Старвалд Демалайн, просто някои от децата на Мамка ти Dark са се пръкнали от родство с драконите. Може просто всички Тистета да са такива, но пък те... не са
Пак казвам, че ако всички бяха такива, просто щяха да се бият в драконовия си вид, а не само единици от тях да стават на дркаони от дъжд на вятър. Някак не е логично да можеш да изтребиш врага си от въздуха, а да не го праиш и да мреш по окопите, а? Пък и ти сам го каза - Скабандари няма къв да го дърви със Старвалд Демалайн.
За драконовата кръв категорично не е от Старвалд Демалайн, просто някои от децата на Мамка ти Dark са се пръкнали от родство с драконите. Може просто всички Тистета да са такива, но пък те... не са

Moridin wrote:За кръвта на Тиам също не е така. Първо, има няколко цитата в МОИ, с мисли на Корлат, които показват, че Рейк има, а тя няма драконова кръв. Според мен всички Тисте Андии са соултейкъни в дракони не от драконовата кръв, а от прегръщането на Старвалд Демелайн. От друга страна и Скабандари се превръщаше в дракон...
Ериксон в едно интервю в прав текст заявява, че Куик Бен е Soletaken. А като прочетеш пета книга, цялата драконова история ще ти стане доста по-ясна (отделен е въпроса, че аз вече и забравих повечето подробности:)).
EDIT: Риландарас е брат на Treach:
DG, Mappo to Ryllandaras:
'Long way from home, aren't we. Your brother Treach had it in mind that he killed you.
Last edited by Matrim on Tue Oct 26, 2004 10:17 pm, edited 1 time in total.
Аз я чета в момента и май наистина ще се изясни това-онова, а Ериксън мое да дудне квото си иска, но Куик Бен до момента НЕ Е Соултейкън и няма го повярвам, докато не се превърне в пингвин. Междувременно, бих видял въпросното интервю - да си подкрепиш все пак думите с нещо 

Форумът на malazanempire.com в момента се е бъгнал, но те уверявам, че въпросното интервю не си го измислям и имаше даже няколко теми в които се спекулираше на какво се превръща Куик Бен. Пък и като че ли и в книгите имаше някакви намеци за това?
- Moridin
- Global Moderator
Ми според оная тема твърде често му викаха Desert Snake, та може да е змийок.
Риландарас е точно тоя с вълците (преди чакали) и е братът на Трийч, докато Дизембалакис е живял доста преди това и бтв - по намеците в четвърта - точно той е бил първият Дайвърс (доста преди ритуала) - има някаква връзка с the hounds of darkness, ма още не мога да я осъзная.
Не съм казал, че само новите соултейкъни са полудели, а че тези, които са били там (вече соултейкъни, или пък още не), са полудели.
За Тистетата остава моментът, че някои (най-вероятно всички без Рейк и Силкас Руин :Р) нямат драконова кръв (Корлат), но пак се превръщат в дракони. Така че тая "категоричност" знаеш кво да правиш с нея :Р Що не се бият като дракони? Ми от расово честолюбие :Р
Риландарас е точно тоя с вълците (преди чакали) и е братът на Трийч, докато Дизембалакис е живял доста преди това и бтв - по намеците в четвърта - точно той е бил първият Дайвърс (доста преди ритуала) - има някаква връзка с the hounds of darkness, ма още не мога да я осъзная.
Не съм казал, че само новите соултейкъни са полудели, а че тези, които са били там (вече соултейкъни, или пък още не), са полудели.
За Тистетата остава моментът, че някои (най-вероятно всички без Рейк и Силкас Руин :Р) нямат драконова кръв (Корлат), но пак се превръщат в дракони. Така че тая "категоричност" знаеш кво да правиш с нея :Р Що не се бият като дракони? Ми от расово честолюбие :Р
This is it. Ground zero.
Ми НЕ, Мор, уви, но независимо в първа кво пише за драконовата кръв и неустановения пол на роднините на Корлат, в общи линии твърде явно си е показано, особено в пета книга, че там е било такова съешаване с оная драконица, че да ти почервенеят ушите.
За Десимбелакис и Риландарас съм напраил неква грешна връзка нейде в миналото. Но мисля, че няма връзка между него и Хрътките на мрака, просто някой направи сравнение. В смисъл, не си стигнал дотам, но ясно си се казва, че те са otherworldly force. А мое и да греша де, засега няма да разберем
За Десимбелакис и Риландарас съм напраил неква грешна връзка нейде в миналото. Но мисля, че няма връзка между него и Хрътките на мрака, просто някой направи сравнение. В смисъл, не си стигнал дотам, но ясно си се казва, че те са otherworldly force. А мое и да греша де, засега няма да разберем