Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Sep 09, 2010 2:23 am

Всъщност Warcraft 3 наистина има една много велика кампания. Всъщност дори кампанията на SC1 не може да се сравнява с тази на WC3. Нивото за мен е друго. Нещата при SC2 са доста полирани, но определено е далеч от Warcraft 3, която не мога да преброя колко пъти съм преигравал. Естествено SC2 има още какво да покаже със следващите игри, но ако продължат така да си фокусират мисиите около определена единица, то далеч няма да достигнат нивото на кампаниите на WC3.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 09, 2010 9:17 am

Живеем в 21 век - има бърз интернет и youtube. Всеки може да се увери сам какво представлява мисията на брутал :)
Няма ги точките са които говоря така че отстъпва на концептуално ниво.

Иначе всички останали Wc3 мисии бяха стандартни до към посредствени -> построй база-> изнеси / дотажийствай в дънжън краул. Има и нещо което много ме дразни - има разни опционални обжективи в кампанията които обаче не ти носят никаква ползва а понеже няма ачийвмънти няма смисъл и за точки да ги минаваш. За сметка на това те отклоняват от централната ти мисия и правят харда - по-хард, ако тръгнеш да ги минаваш. Остава удволетворението да кажеш че си ги минал но за едно надписче с поздравление (поне филмче или история да имаше нещо) не си струва да рискуваш основната цел.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Sep 09, 2010 9:53 am

Прав си, но от друга страна допълнителните ъбджективи даваха разни бонуси към мисията - разни артефакти примерно, но не всички разбира се.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 09, 2010 11:11 am

Всъщност дори кампанията на SC1 не може да се сравнява с тази на WC3
Ааааа ти не го написа това, нали.....Нямам думите за да коментирам, честно. Уоркрафт 3, чиято тотално боклучава история копира основните мотиви от Старкрафта и чиято всяка една дръглива мисия е да строиш бхаза и да изнасяш е по-добра от тази на първия Старкрафт, който има най-чката история в кампания ВЪОБЩЕ?

Освен това моля ви спрете с каквото и да било сравнение със Старкрафт 2, защото няма никакъв резон. Все едно сравнявате Лада и последен модел Порше. И двете возят, ама нали...СК2 наложи НОВ СТАНДАРТ за това каква може да е една кампания в РТС и колко точно яка може да е. Това са игри от различни епохи и буквално не подлежат на сравнение. Мисиите в СК2, в които строиш база и просто изнасяш се броят на пръстите на ветеран-стругар....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 09, 2010 11:33 am

Точно.
Аз понеже бях подочул някакви теореми че SC2 копирала WC мисии та реших да си си припомня дали е така и резултата е - еми не е така. Не са тъпи мисиите но дума за сравнение не може да става. Само последната изпъква но те е изключението което потвърждава правилото.

За историята обаче почвам да виждам как Близард са откраднали от самите себе си.
Spoiler: show
В SC2 се оказва че лошите зерги не са баш лоши, а са били контролирани от още по лоши (Дарк гласът = Саргерас) и след като са прокарали пътя сега се готвим за голяма инвазия (демони=хибриди). Кериган може да помогне но е пъзесната (Гром ениуей?) но се освождава. Набъчкорили са разни елементи от предишните игри и вече няма да се учудя ако се окаже че Дарк гласът е Саргерас а вселената на Старкрафт част от тази на Уоркрафт и всякакви манджи от сорта

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Sep 09, 2010 12:32 pm

Muad_Dib wrote:
Всъщност дори кампанията на SC1 не може да се сравнява с тази на WC3
Ааааа ти не го написа това, нали.....Нямам думите за да коментирам, честно. Уоркрафт 3, чиято тотално боклучава история копира основните мотиви от Старкрафта и чиято всяка една дръглива мисия е да строиш бхаза и да изнасяш е по-добра от тази на първия Старкрафт, който има най-чката история в кампания ВЪОБЩЕ?

Освен това моля ви спрете с каквото и да било сравнение със Старкрафт 2, защото няма никакъв резон. Все едно сравнявате Лада и последен модел Порше. И двете возят, ама нали...СК2 наложи НОВ СТАНДАРТ за това каква може да е една кампания в РТС и колко точно яка може да е. Това са игри от различни епохи и буквално не подлежат на сравнение. Мисиите в СК2, в които строиш база и просто изнасяш се броят на пръстите на ветеран-стругар....
Никъде не съм казал, че историята на WC3 е по-добра от тази на SC. Просто кампанията ми харесва повече. За мен лично няма една тъпа мисия.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 09, 2010 1:08 pm

Абе не че са тъпи мисиите - мен ме зарибяваха също, но като организация на кампанията, геймплей и възможности за преиграване WC3 кампанията стои като артефакт от древни времена сложен до SC2.
Сега съзнавам колко добра идея беше да се играе само с Терани цялата кампания. С многото раси половината мисии са абсолютни туториъли на отделните раси. Нямаше го решаващото вземане на единица която да е важна в конкретна мисия - обратното - чешеш с утвърдени тактики.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Sep 09, 2010 4:22 pm

SC + BW > WC3 > SC2 kampaniite za men. Poslednata me zaribi nai-malko, osnovno zaradi nenujnite timer-i i postoqnnoto useshtane, che vsichko v povedenieto na vraga e scriptirano. RPG misllite v WC3 upravlqvaha mnogo v po-golqmata si chast btw.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 09, 2010 4:37 pm

Аз трябва да си призная че не ги обичам тия Unit базирани мисии в нито една стратегия, мразя всякакви Доти.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 09, 2010 5:13 pm

Аз пък въобще не съм съгласен за таймерите. За мен бяха супер куул и доближават ламугите до светкавичността на мултито. В мулти никой няма да те чака бавничко да си стигнеш до батълкрузъри.

И се кефя много на 'нит базирани мисии, яд ме е, че в двойката имаше много малко такива, тайната мисия рути много в тоя ред на мисли.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Sep 09, 2010 6:26 pm

В сингъл на стратегия е разните мисии с таймер в 99 % от случаите са адски дразнещи, поне за мен. Ако исках да играя светкавично мулти, щях да го играя.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 09, 2010 6:33 pm

Прилагателните са хубаво нещо но "светкавично" е различна дума по значение от "за време".
На практика ако светкавично се опиташ да излезеш от базата си на повечето мисии на SC2 ще претърпиш пълен провал.
От друга страна времето ти ограничава възможноста за безопасно нагрухване и настъпване с танкове бавничко но сигурно.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Sep 09, 2010 7:47 pm

Аз преоткрих Фейбъл - Дъ Лост Чаптърс :mrgreen: Веднъж нещо майкрософтско да е забавно :lol: Сега смятам да преиграя само главните куестове като лош, за да видя как ореола и пеперудките стават на рога и опашка 8-)
Image

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Sep 11, 2010 2:13 am

А да това забравих да кажа.Аз го превъртях като добър и сега по превъртам като лош.Открих един глич-при един куест да върнеш едно дете ако разкопаваш градината но преди това сеймнеш можеш да събереш много сребърни ключове.Отворил съм повечето значими ковчежета и врати.Сега трябва само да бия Джак втори път със Аркон Армъра. :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Sep 12, 2010 6:17 pm

На половината на Scourge кампанията съм на Frozen Throne. Близард определено знаят как се прави най-правилния експанжън макар че лично на мен дотаджийкста структура на кампанията да не ми харесва толкова.