Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Sat May 13, 2017 4:02 am

Мен много ме забаляват индийските ми приятелки - обсъждат някви боливудски звезди както баба ми обсъжда героите от любимите си турски сериали, както канадците обсъждат кралското семейство и както светът обсъжда Бранджелина. И въздишат по някви индийски стъдове, които на мен ми изглеждат като хванати от българската чалга сцена... Имаме някакви МНОГО различни критерии за мъжка привлекателност с тях. Правила съм опити да гледам боливудски филми и в общи линии нейде на 40-тата минута от 4-часовия филм вече съм чула поне 3 ужасни чалги и ми се иска да си изгреба мозъка с лъжица. Не съм успяла да догледам до края нито един боливудски филм до тоя момент и отдавна се отказах да се опитвам. Както казах - неква паралелна вселена е тая Индия за мен. С всички други раси и етноси, било то от Европа, Азия, Америките, Африка, Австралия и Нова Зеландия, се кефим на сходни неща, гледаме Марвел на кино и Нетфликс в къщи, гледаме аниме на Крънчирол, гледаме Кей- и Джей-дорами, гледаме маршъл артс филми, артси чекии от Европа и сдухарски драми от Латинска Америка, слушаме рап, поп, рок и фолк от навсякъде, ама индийските ми познати друго освен индийско не консумират. Изумителни са, некви.

Бтв, днес си мислех дали мога да се сетя за големи Холивудски блокбъстъри с малцинствени лица в главните роли и си спомних за ужасно прекрасния Life of Pi, който се справи съвсем прилично в боксофиса. И за парадоксалното явление на Fast and Furious филмите, които успяват едновременно да са пълна дупка и супер яки и където още от самото начало е пълно с малцинствени пичове и ритащи задника жени (включително не-бели такива). Осмият в момента изрива боксофиса и в САЩ, и в света - явно населението не е получило мемо-то за русите синеоки екшън герои.

След няколко дни ще ни пуснат Wonder Woman, след няколко месеца The Dark Tower с черния Роланд. А догодина ще гледаме Black Panther. Та аз ще ги следя с интерес, щото ми е интересно да видя дали мастодонтските машини за филми на DC и Marvel ще бъдат счупени от това, че няма да имаме бял мъж в главната роля. И ще свърши ли света. Трейлърът на The Dark Tower беше много смотан, между впрочем, така че очакванията ми към тоя филм се посмалиха доста.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 13, 2017 6:54 am

Вин дизел - бял
Джейсън стейтъм бял
Скалата - бял enough
Мишел Родригес - бяла по дефиницията на нормалния свят
Скот Истууд - бял
Шарлийз Терон - бяла
Кърт ръсел - бял
Елза патаки - бяла
Ким еванс - бяла
Лукаш Блек - бял
Кристифър не мога да му напиша името - бял
Натали Емануел - много приятен микс но с доста европейско.

Лудикрис - ок дивърсен, но гнусна физиономия независимо от цвета на кожата.
Тайриз Гибсън - ок черен и готин и дотам.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 13, 2017 10:38 am

Вин Дизел се самоидентифицира (а и изглежда) като POC. Скалата е всичко друго, но не и бял. Як, готин и преуспял =! бял, случва се и с други раси и етноси, представи си. Мишел Родригез е латина. Натали Емануел е очевидна POC и тя. Плюс двамата чернокожи, които си остават чернокожи независимо от качеството на физиономията им. В предишните филми имаха азиатец и еврейка (любимата ти Гал Гадот). Джордана Брюстър от предишните филми също може да се класифицира като латина. Това всичкото, по настоящите дефиниции се водят minorities в САЩ.

Но от така написания ти пост ми става ясно, че освен чернокожия с гадната мутра, останалите са достатъчно яки, че да ги считаме за бели. Ми, ок. :neutral:

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 13, 2017 11:34 am

Всичките от каста без негрите и еманюел ще минат за бели/местни в южна Европа. В европа това не значи англосаксонец. Майната му на самоопределението - не променя факта че покриват на външен вид чеклистата на Холивуд. Скалата и дизел са с цвят на бургаски гларус и европейски лица. А Емануел е просто зверски красива. Това важи и за момоа и той е като въглеводорода.

Латинска америка са си бели. Зашото и андалусците са бели . А Гал Гадот е

Her maternal grandparents were Holocaust survivors.[12][13] She is descended from Jewish families in Poland, Austria, Germany, and Czechoslovakia.

Европейските евреи не можеш да ти ги отличиш в 98% от случаите от поляците примерно.

Както и да се определят европейските гени са силни в целият каст.

Изобщо изпадаш в много хитър капан - дивър сме, ама европейското все още доминира - ако искаш дивърсити - да видим кога ще имаме черни актриси секссимвол която имат типичните негърски лица, устни и нос, а не еверопейското лице боядисано в различна оцветка на кафявото. Или корейка и китайка преди да са минали задължителната пластична хирургия на челюстта. Аборигенна австралийка. Е те такива.

Тя и чарлийз терон е южноафриканка. Защо не я спомена като обясняваше колко е дивърс каста?

Изобщо да мислиш кой е бял е добър начин да полудееш. И ще бъде използвано и в бъдеше за някакво псевдодивърсити.
Last edited by The Dragon on Sat May 13, 2017 11:58 am, edited 1 time in total.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat May 13, 2017 11:55 am

Нионго си е секссимвол и модна икона. ^^

Иначе на мен принципно не ми що потомци на испанските/португалските колонизаторски лайна са POC, а тези на холандците/англичаните/французите са бели?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 13, 2017 12:08 pm

Litz wrote:
Sat May 13, 2017 11:55 am
Нионго си е секссимвол и модна икона. ^^

Иначе на мен принципно не ми що потомци на испанските/португалските колонизаторски лайна са POC, а тези на холандците/англичаните/французите са бели?
Because WASP.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat May 13, 2017 12:18 pm

Французите не са уасп, нито холандците. Вито руснаците примерно.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat May 13, 2017 1:29 pm

какво, да му мамицата тъпа, е уасп в тоя контекст, явно е, че не е животното или групата

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat May 13, 2017 1:37 pm

WASP = White Anglo-Saxon Protestant. Тоест белите религиозни расисти на САЩ както и подобните им, които дори да не са такива, го отнасят по допирателната.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 13, 2017 1:47 pm

Като цяло да търсиш смисъл и логика в раслвите неща е сложно. Единствения напин който дава що годе смислен резултат е - популации с които дадена популация се чувства досатъчно близо биологически и културно.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 13, 2017 2:50 pm

Европейско лице:
Image

:yay:

Дълбоко не ме ебе кое за какво ще мине в контекста на южна Европа, въпреки, че поне Скалата бая трябва да се понапъне, за да мине за европеец - дали южен, дали северен. Последният път като проверих, Холивуд беше в САЩ и съответно расовите и етнически напрежения в него са тези от САЩ. Дискриминационните политики също. Когато южна Европа почне да изкарва на регюлър бейзис мултимилионни филми, дето се гледат по целия свят, създават културна хегемония и пренебрегват системно цели групи от хора, обещавам, ще се занимая и с нейния контекст. Същото важи и за филмовите индустрии на Франция и Холандия и колониите им. Като стана дума за холандски колонии, Шарлиз Терон е бял потомък на бели колонизатори в общество, в което расите дотолкова не са се смесили и са толкова диспропорционални откъм привилегии, че е станало нарицателно с апартейда си. Та, мисля, спокойно можем да си я пишем при белите и да не се кахърим, че не сме я нацелили правилно.

Терминът "латино" си е северно-американски термин, по простата причина, че Северна Америка е мястото, където изведнъж се оказва, че да изглеждаш по тоя начин и да носиш такова име не е оферта, особено напоследък откакто оранжевият скротум обеща да строи некви стени там. Латино, както може да се сетите от името, се ползва за хората от Латинска Америка, които въпреки европейския си произход, изглеждат различно от стандартния южно-европеец, щото са се омесили с коренното население. Т.е., имаме нов фенотип. Което не би развълнувало никого, ако хората с тоя фенотип не бяха системно ебани в гъза в родината на Холивуд и в самия Холивуд. Щото в 21ви век в понятието за раса се включва и това колко си ебан от обществото, в което живееш. Т.е. нещата са се променили доста от преди 20 години, когато ни учеха в НПМГто за расите дето били негроидна, монголоидна и индоевропейска, пък смеските им били мулат, метис и самбо. Тея думи и дефиниции не се ползват вече (поне не по тоя начин) в развития свят, щото на научната общност й се вижда все по-идиотско да прави подобни разделения на базата на рандъм фенотипни белези като примерно цвят на кожата или формата на носа. Биолозите са наясно, че от генетична гледна точка, разделението на раси е малоумно - генетично двама чернокожи може да са много по-различни от бял и чернокож. Така че приказки за "черни актриси секссимвол която имат типичните негърски лица, устни и нос, а не еверопейското лице боядисано в различна оцветка на кафявото. Или корейка и китайка преди да са минали задължителната пластична хирургия на челюстта. Аборигенна австралийка. Е те такива." просто вече са фактологически неизрядни. Земете си ъпдейтнете инфото. Реалните разделения между хората са социално обусловени, щото рандъмляците със социално доминантния (по исторически причини) фенотип са решили, че рандъмляците с другия фенотип са им нещо по-низши. Рандъмляците, за съжаление, не знаят биология, особено в тая част на света, та затова и е толкова трудно да им обясниш неща като еволюцията или това, че да плякаш бели актьори в роли на хавайци не е окей, щото означава, че за пореден път ебеш в гъза онея с "низшия" фенотип.

Та таквиз ми ти работи. Това как красотата на хубавците, които обсъждаме по няква причина се приписва на някви там европейски гени (?!), за разлика от гените на аборигенните австралийки наистина не ми се разисква, щото е твърде тъпо за разискване. Фор риъл. Смесените раси често изглеждат доста добре и са по-здрави и жизнеспособни - в биологията му се вика хетерозисен ефект на това.

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat May 13, 2017 4:25 pm

Е то принципно е безумно да делим хората на раси, нали, ма го правим. Това, че между двама чернокожи може да има повече разлики от колкото между чернокож и бял го бях писала и аз преди много страници.

Латино е лейбъл, който масово хората от Южна Америка не понасят. Мразят и това, че само гражданите на САЩ са наречени американци, а те не, въпреки че и те живеят на континент наречен Южна Америка. С Южна Америка изпадаме в дисонанса Педро Паскал да е PoC в един момент и да е бял в друг. Както и бялата Пенелопе Крус да играе сестра на небялата Салма Хайек?

Да зарежем киното, по тая логика Меси е цветнокож, а Роналдо не е??? Имаме и момента как точно ще лейбълваме чернокожите колумбийци и китайските костариканци?

П.П. думата негър ме побърква. А тука хората масово си я плякат.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 13, 2017 4:42 pm

А междувременно Джимон Хонсу играе рицар на Кръглата маса в новия филм за крал Артур...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat May 13, 2017 4:47 pm

tigermaster wrote:
Sat May 13, 2017 4:42 pm
А междувременно Джимон Хонсу играе рицар на Кръглата маса в новия филм за крал Артур...
http://channel.nationalgeographic.com/v ... l-britain/

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat May 13, 2017 5:01 pm

Ключовата дума е рицар