Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Крадецът на книги въобще не е фентъзи. Ама никак.
И въпреки това е една страхотна книга, която силно ме впечатли и макар че си падам впечатлителен - смело препоръчвам, стига да си наясно с това, че книгата няма нищо общо с фантастиката или фентъзито.
И въпреки това е една страхотна книга, която силно ме впечатли и макар че си падам впечатлителен - смело препоръчвам, стига да си наясно с това, че книгата няма нищо общо с фантастиката или фентъзито.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- JaimeLannister
- Forsaken
Та,най-накрая свърших цикъла с Мерлин.Малко ме издразни финала защото беше малко ръшнат като че ли и има ТОЛКОВА много неща които могат да се напишат.Не съм съгласен с хората които си мислят че цикъла с Мерлин е по слаб от Коруинсковият.Това е фентъзи предица при която аз поне не откривам очевидни минуси,а издаването е почти безупречено за 1700 страници точно 1 (поне толкова съм забелязал) печатна грешка.Сега се захващам със
Нещо зло се задава.
П.П.Има ли някакво продължение на романите за Амбър или книги развиващи се в същата вселена?
Нещо зло се задава.

П.П.Има ли някакво продължение на романите за Амбър или книги развиващи се в същата вселена?
- ninja_senso
- Scholar
Здравейте
Чета омнибусите на Бард - Орки на Стен Никълс, в момента. Засега са доста интересни. Успоредно с това също ми попаднаха няколко издания на SF Triler на Неохрон, които са сборници с разкази и/или откъси от романи на различна фантастична тематика. Има доста интересни неща в тях, които нямат еквивалент преведен друг път на български 

- JaimeLannister
- Forsaken
Започвам Никога, никъде, никой. Въпреки че имам доста непрочетени книги, вчера не се стърпях и си я купих. Нямам търпение да седна и да я изгълтам за една вечер. Освен това си купих и Чупливи неща, въпреки че съм я чел. Обичам Геймън. Дано да изкарат и другите негови неща на българския.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Почнах да чета Нещо зло се задава и вече съм на половината.В началото си виках "Добре де, използва красив език и описва момчешките дивотии добре ама голяма скука" и после изведнъж почват странните неща.Много ми хареса това със обърнатият наопаки Погребален марш.И наистина както пише в ревюто имаш едно такова чувство че всеки момент ще стане нещо ужасно.
Препрочитам Песен за Огън и Лед и не мога да повярвам колко добър писател е Джордж Мартин
Преглъщам дори грубия секс и бруталното насилие, заради всичко останало в света му. Всяка глава на книгите има значение, нищо не е излишно разтеглено, затова ги пише бавно, защото няма пълнеж. Неговата цел не е да създаде напълно реален свят за читателя, както например прави Джордан, той има друго наум и си го постига. Яд ме хваща, като си помисля, че тази година не успя да завърши петата книга 

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
- sovanesyan
- Smallfolk
(първи съзнателен пост) Отприщвам се и по-нечия препоръка започвам "Дзен и изкуството да поддържаш мотоциклет" и макар и да усещам как искам да я свърша за 1 нощ, ще се боря и си обещавам да я чета бавно.
По-препоръка от същия (от по-рано) и реших да се по-включа в този форум макар и да не съм пипвал форум от години. Казвам се Серж, не Сергей, и през малкото ми години съм прочел няколко книжки. Не знам дали ползвате goodreads, но аз го правя.
Поздрави и до скоро
По-препоръка от същия (от по-рано) и реших да се по-включа в този форум макар и да не съм пипвал форум от години. Казвам се Серж, не Сергей, и през малкото ми години съм прочел няколко книжки. Не знам дали ползвате goodreads, но аз го правя.
Поздрави и до скоро

- JaimeLannister
- Forsaken
Познавам един Серж, но той е Танкиян, дали нямаш нещо общо с него. Това беше шегичка, която върви повече за музикален форум, но нейсе.sovanesyan wrote:(първи съзнателен пост)
....Казвам се Серж, не Сергей, и през малкото ми години съм прочел няколко книжки. Не знам дали ползвате goodreads, но аз го правя.
Поздрави и до скоро
По темата - Крадецът на книги, от Маркъс Зюсак. Все едно чета поезия. Всъщност не чета поезия по принцип, но това е поетично четиво в най-добрия смисъл на думата.