Честит нов министър-председател ...
Moderator: Moridin
Хм, това беше доста забавно... Имам предвид избирането на премиер и неизбирането на правителство с един глас... При това за малко отсъствието на Анастасия Мозер да се окаже решаващо за гласуването. Да не говорим, че за правителство с много дейното участие на ДПС гласуваха точно от Атака... И без Азис пак е зрелище 

Last edited by Morwen on Thu Jul 28, 2005 3:55 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Roland of Gilead wrote:Точно тва ше ни се случи на предсрочните...
Най-вероятно си прав, но да се надяваме, че хората ще се вържат на слуховете, че няколко човека от Атака са подкрепили Станишев и най-накрая се усетят що за стока е тази политическа сила. Да, знам, че това е доста неоправдан оптимизъм, но надеждата крепи човека.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Хич никаква надежда няма, Мат. Според теб колко народ ще се сети за тримата дупетати от Атака, след като е гледал как останалите с Волен Сидеров начело плюят наред така обичаната от всички ни политическа класа? А от тези, които се сетят, на колко ще се замажат очите от твърдото "отлюспване" на тримата от парламентарната група? Рол е прав - при нови избори Атака ще получи много повече гласове. Според мен по-умереният електорат на БСП също ще се замисли дали да гласува за Атака, като се имат предвид колко отстъпки направиха на ДПС само и само да имат правителство.
Elves dig rocket launchers.
- Moridin
- Global Moderator
От предсрочни избори наистина само Атака печели, и само Доган не губи. На пръв поглед Костов също печели, защото вероятно ще погълне БНС и част от ОДС като места. Но това не е точно така, защото според мен вотът за НДСВ ще падне катастрофално (БСП се изложиха, но не колкото НДСВ в тоя месец след изборите), при което Костов пак остава задължително в малцинство. От друга страна, той изначално това си искаше, де, да е твърда опозиция тоя мандат, за да земе следващия.
Като цяло ситуацията след предстрочни избори я виждам така - или пак клизматични опити на БСП (може би само на БСП, макар че малко вероятно) за правителство, или Атака по някакъв начин във властта. Няма алтернатива.
Като цяло ситуацията след предстрочни избори я виждам така - или пак клизматични опити на БСП (може би само на БСП, макар че малко вероятно) за правителство, или Атака по някакъв начин във властта. Няма алтернатива.
This is it. Ground zero.
- armageddon
- Forsaken
Мат, какви слухове? Аз може и да съм (вече) скаран с математиката, но при елементарна сметка впредвид на изнесената информация се оказва че няма кой друг да е гласувал за Станишев премиер, освен тримата малоумници от Атака.
И да, едни предсрочни избори не са никаква алтернатива. Просто няма кой да иде да гласува in the first place. Дори и да вземат да минат изборите, БСП отива в 6та глуха заради сегашните се изцепки, НДСВ също, въпреки че може и да отчетат леко повишаване на вода след като не се навиха на коалиция с БСП и ДПС. Десните партии ... продължавам да не ги виждам, както и досега.
Оставащите алтернативи за настоящия парламент също не ги виждам. НДСВ + дещо има останали в парламента имат мнозинство, но със се Атака. Да не забравяме, че Костов е твърдо против нов мандат на оня дебил. Т.е единствената стабилна алтернатива остава коалиция НДСВ - БСП
И да, едни предсрочни избори не са никаква алтернатива. Просто няма кой да иде да гласува in the first place. Дори и да вземат да минат изборите, БСП отива в 6та глуха заради сегашните се изцепки, НДСВ също, въпреки че може и да отчетат леко повишаване на вода след като не се навиха на коалиция с БСП и ДПС. Десните партии ... продължавам да не ги виждам, както и досега.
Оставащите алтернативи за настоящия парламент също не ги виждам. НДСВ + дещо има останали в парламента имат мнозинство, но със се Атака. Да не забравяме, че Костов е твърдо против нов мандат на оня дебил. Т.е единствената стабилна алтернатива остава коалиция НДСВ - БСП
Ами в интерес на истината, в момента върви доста стабилен слух, че НДСВ ще гледат да направят коалиция с БСП и онуй на Софиянски ... дори и Герджиков намекна нещо подобно тази сутрин. От гледна точка на НДСВ, друг вариант освен с БСП на практика е безсмислен, или поне с нищо по-добър от този на правителство БСП-ДПС. Иначе май наистина нещата вървят към предсрочни избори, където както изглежда, Атака и Костов ще са печелившите. Само имайте предвид, че след като онуй на Софиянски едва ли ще влезе в парламента (поне в София не виждам някой пак да гласува за него), партиите вече ще са по-малко, който означава още места за разпределение, така че кой знае кой колко ще вземе.
Колкото до слуховете кой как е гласувал онзи ден, имам вътрешен източник, комуто вярвам, и който твърди, че при първото гласуване, точно онези трима от Атака са подкрепили Станишев. При второто гласуване (за структура на правителството), един от Атака се е уплашил и не е гласувал. При третото (за състав на кабинета, на същата бюлетина като второто), двама от ДПС са се объркали и не са отбелязали нищо. Така че сметката за гласовете излиза точно:
1) Станишев - БСП (82) + ДПС (34) + независим (1) + Атака (3) = 120
2) Структура - БСП (82) + ДПС (34) + независим (1) + Атака (2) = 119
3) Състав - БСП (82) + ДПС (32) + независим (1) + Атака (2) = 117
Не че нещо щеше да се промени, ако тия от ДПС бяха гласували както трябва де ...
Колкото до слуховете кой как е гласувал онзи ден, имам вътрешен източник, комуто вярвам, и който твърди, че при първото гласуване, точно онези трима от Атака са подкрепили Станишев. При второто гласуване (за структура на правителството), един от Атака се е уплашил и не е гласувал. При третото (за състав на кабинета, на същата бюлетина като второто), двама от ДПС са се объркали и не са отбелязали нищо. Така че сметката за гласовете излиза точно:
1) Станишев - БСП (82) + ДПС (34) + независим (1) + Атака (3) = 120
2) Структура - БСП (82) + ДПС (34) + независим (1) + Атака (2) = 119
3) Състав - БСП (82) + ДПС (32) + независим (1) + Атака (2) = 117
Не че нещо щеше да се промени, ако тия от ДПС бяха гласували както трябва де ...
This signature is not yet rated
Marfa, предвид мощната от страна на мускулатура конкуренция на Кобурга и Костов (не ми се изреждат всички мин. председатели назад до 90-та) и другите, Серго може наистина да е най-якият, поне физически. Сравнително млад, спортен, рокер, какво повече желае женското ти сърчице, за да трепне и да скочи в ръцете му.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving