Правописните грешки
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
докато е по форуми е едно, но майка ми всяка година се оплаква, че през нея минават 5-6 дипломни работи и е доста добре за авторите им. че не отнемат от оценката за правописни и прочие грешки...JaimeLannister wrote:Мен пък не ми пука особено.
Смея се понякога, ама не мисля, че са болка за умиране....
Когато аз предавах дипломна, имаше цели две дипломни работи, които нямаха забележка "твърде много правописни грешки". Моята беше едната, а другата беше на един колега, на когото приятелката му завършваше българска филология и се беше развихрила

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Може и да звучи клиширано, но това си е най-вече проблем на основното образование. Поне по моя преценка, не ти ли набият в главата правилата на българската граматика между 1-3 клас, почти няма шанс да ги научиш сам в горните класове. Всички си мразехме класната (точно 1-3 клас), защото ни съсипваше с домашни по български (подготвяше ОГРОМЕН списък с упражнения за ваканциите), но сега поне мога да оценя положителния ефект. Българската граматика е доста трудна (сравнявам с английската и немската, над тях имам поглед) и трябва да се упражнява сериозно, за да се научи. Още тогава (85-86 година) много начални учители не си даваха толкова зор за граматиката. Брат ми е на 18 години (доста по-малък от мен), и при него нещата в училище бяха още по-зле, а сега в повечето форуми пишат младежи на тия години.
Elves dig rocket launchers.
- Invisible Child
- E'lir
става дума за човек към средата на двайсетте някъде. Бройте ако ви се броиСкапана работа вече съм изнервен.Цял ден не мога да си намеря един скапан кашон в които да опаковам един монитор.Довечера трябва да пътувам от София за Бургас.Започвам сериозно да се изнервям а това не никак полезни за околните.Сега се оспокоявам в един Клуб но ако скоро не оредя нещо за проблейма ми някои може да си изпати от цялата работа(от доста време не съм се чуствал толкова грубиянски и злобено настроен).МАи ще се махам преди да си го е отнесъл мизернияят компютър.Надявам се утре да съм си на моита машина.......

You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know
Одивена съм и вазмутена.
Не е възможно просто! Макар в този случай набиващата се на очи липса на запетайки да ме стресна дори повече от невероятния и изпълнен с оригиналност правопис и пренебрежението към граматиката.
Не е възможно просто! Макар в този случай набиващата се на очи липса на запетайки да ме стресна дори повече от невероятния и изпълнен с оригиналност правопис и пренебрежението към граматиката.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Искаш да кажеш,
Не е вазможно просту! Макар в тозй случаи набиваштата се на учи либса на запетаики да ме стрестна дори пувече от невероядния и испълнен с уригиналност правопиз и пренабрежението към гръматиката.
:Р
Прочее, ако някой иска да ми каже, че навремето образованието е било по-добро... да хвърли едно оче тука.
Алексис, още ли вярваш в запетайките? :D
Не е вазможно просту! Макар в тозй случаи набиваштата се на учи либса на запетаики да ме стрестна дори пувече от невероядния и испълнен с уригиналност правопиз и пренабрежението към гръматиката.
:Р
Прочее, ако някой иска да ми каже, че навремето образованието е било по-добро... да хвърли едно оче тука.
Всяка седмица се налага да набирам средно по трийсет страници от... това. Авторката е една достолепна гражданка на възраст около седемдесет години, та може да я оправдаем като изкуфяла (?). Правописните грешки най-вероятно ще ги няма, но нищо на света не може да ме накара да се занимавам със запетайки :) уникално е.До старта и финала, т.е между тях върви бетонирана алея на здравето. По нея притичват граждани, от работа. Някои от тях ходят бързо, други бавно, с кучета и без тях. Активност проявяват по алеята и стари и млади, активни бивши спортисти, преболедували хора с намалена, двигателна активност. Те бягат и ходят за здраве и гълтат свеж въздух, макар, че близката ЖП линия, често изпуща пушеци.
Алексис, още ли вярваш в запетайките? :D
- JaimeLannister
- Forsaken
[spam]Нюзлетъра на отбора ми по ориентиране.
Всъщност, набирам го, защото ми плащат :Р И за да мога да развличам хората с произволни цитати. Изобщо, много добри неща произлизат от работата.
Няма да, се учудя ако, скоро започна да, пиша по-такъв подобен, начин :) [/spam]
Всъщност, набирам го, защото ми плащат :Р И за да мога да развличам хората с произволни цитати. Изобщо, много добри неща произлизат от работата.
Няма да, се учудя ако, скоро започна да, пиша по-такъв подобен, начин :) [/spam]
Бабата трябва да заеме малко от запетайките си на пича със 'скапаната работа'. Спешно! Това би довело до подобряване на правописа и на двамата.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Е сега, мен не можеш ме убеди по никой начин, че пиша правилно :Р а висна в IRC-то от тъмно до тъмно.
Много си краен.
Сетих се още едно - мифка.
И гениалните разсъждения по въпроса, (понеже от много мифки се замисля човек как е точно) че мифката не е мифка, а мивка, защото е женски умиВалник

Сетих се още едно - мифка.
И гениалните разсъждения по въпроса, (понеже от много мифки се замисля човек как е точно) че мифката не е мифка, а мивка, защото е женски умиВалник