Мостът към Терабития

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 12:24 pm

Надявай се. :) Сигурно имаш да си наваксваш с безсмислени детски ТВ филми?

Афтърскул спешъл, който по никъв начин не оправдава и половината билет, който платихме. Ако ви падне на компа и ви се гледа училищно филмче, може - но по-добре спрете след 2/3 от него. Единственото хубаво нещо, както стана въпрос, е изпълнението на някои от децата (момичето и малкото сестриче на момчето).

А сега, за да съм точен и обективен както обикновено, ще ви кажа трите причини този филм да съществува:

1. Филмът е 1:1 по детска книжка. Която описва 1:1 детството на сина на автора (жена, естествено). Където той си намира приятелка, а после
Spoiler: show
тряяас! приятелката му я удря гръм на некъв плаж.
Ето ви цялата история. :( В реалността е абсурдно и тъжно - като самия живот. В книга е тъпо. Във филм още повече. :x
Да се върнем на причината. Синът на авторката, за когото, както стана ясно, се разказва в историята, е сценарист и продуцент на филма. Твърдо решен да го реализира. :roll:
Мога да посъветвам него и мамчето му, ако изпитват необходимост да споделят с околните житейските си проблеми, занапред да постъпват като другите хора с такава нужда - да списват блогове. :idea:

2. Повечето от хората са воайори. Изключително отвратително качество, според мен. Да не обяснявам защо, че ще опрем до риалити шоутата, за които избягвам да говоря.
Та тези хора явно нямат нищо против да гледат безсмисленото чуждо нещастие. :?

3. Най-важната причина. Иначе това нещо никога нямаше да види бял свят.

Как се правят $150 милиона от $15 мил.? Ето един въпрос, на който всеки филмов продуцент би искал да знае отговора.

Ето го и него:
- давате 10мил. за направата на качествен на вид трейлър с рендъм CGI фентъзи крийчърс
- твърдите в прав текст, че филмът е второто идване на Толкин или поне Луис (Нарния)
- другите пет отиват за заснемането на възможно най-евтината боза с деца-актьори, че са най-евтини
- вземате 2-3те минути фуутидж от трейлъра и го разпръсвате рендъм из бозата
Готово. :D Пускате трейлъра и филма и почвате да броите парите на жестоко излъганите хора. Никой няма да може да ви осъди за измама и гавра, макар че ще има пълно право за това.

8-)
Last edited by shayhiri on Fri Jul 06, 2007 12:33 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jul 06, 2007 12:33 pm

Който е толкова наивен, че да вярва на трейлъри, сам си е виновен. :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 12:40 pm

:) Много добре знаете, че всеки път много добре знам точно на какъв филм отивам и колко точно ще ми хареса. С изключение на филми с изненадващ финал (Илюзионистът :roll:), където се пазя от спойлъри. (Понякога поемам и рискове, де.) Отдавна ви казвах, че филмът няма нищо общо с фентъзи, а си е детска драмица.

Не очаквах обаче, че ще е безсмислена "драма". Проблемът за мен е там.

А проблемът на милионите излъгани хора (проверете по форумите) е точно в целенасочената, хладнокръвно калкулирана измама на разпространителите.

Която Дем демонстративно оправдава. :) Битият-бит, прее**ният...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 06, 2007 12:57 pm

Много добре знаете, че всеки път много добре знам точно на какъв филм отивам и колко точно ще ми хареса.
Е заради ей такива изказвания никога не мога да те взема насериозно, сори, бате.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 1:03 pm

:lol: Просто цитирах вас. Това, знаеш, е основното обвинение.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jul 06, 2007 1:11 pm

Като знаеше, че ще е тъп, защо отиде да го гледаш? ;)
А проблемът на милионите излъгани хора (проверете по форумите) е точно в целенасочената, хладнокръвно калкулирана измама на разпространителите.
Фентъзито продава повече, много ясно, че ще си сложат в трейлъра големи дози от него и ще базират на това рекламната кампания, нали трябва да привлекат зрителя. Да вярваш на трейлъри е точно толкова смислено колкото да си купиш прах за пране, защото в рекламата обещават, че изпира най-добре.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 06, 2007 1:16 pm

shayhiri wrote:А сега, за да съм точен и обективен както обикновено...
Вижда се кой е тук фентъзи авторът :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jul 06, 2007 1:21 pm

Филмът бтв не е тъп, доста е хубав и на мен лично много ми допадна :roll:. Приказните елементи можеха да са повече, но пък така са достатъчно с оглед на историята и това къде пада фокусът на сценария. Момиченцето играе зверски бтв и е невероятна :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 1:22 pm

Roland wrote:
shayhiri wrote:А сега, за да съм точен и обективен както обикновено...
Вижда се кой е тук фентъзи авторът :lol:
Рол ме призна! :D Йей!

Дем, казах, че е безсмислен. И че не съм го очаквал.
shayhiri wrote:Не очаквах обаче, че ще е безсмислена "драма". Проблемът за мен е там.
Тъпи са филми като ДОА и Ултравайълет, на които пък понякога ходя просто за да видя докъде могат да паднат. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 06, 2007 1:26 pm

DoA не е тъп...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 1:30 pm

Добре, де, извинявай - рядко пропускам да се заям по допирателната. :)

Всъщност мога да докажа, че е, но няма голям смисъл.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jul 06, 2007 1:39 pm

Филмът е всичко друго, но не и безсмислен. Може историята да не е ок, може да не е забавен, но не е безсмислен. Просто е по-дълбок от стандартната Нарния, която се очакваше.
Филмът е 1:1 по детска книжка. Която описва 1:1 детството на сина на автора (жена, естествено). Където той си намира приятелка, а после

Spoiler warning!
тряяас! приятелката му я удря гръм на некъв плаж.
Ето ви цялата история. В реалността е абсурдно и тъжно - като самия живот. В книга е тъпо. Във филм още повече.
Да се върнем на причината. Синът на авторката, за когото, както стана ясно, се разказва в историята, е сценарист и продуцент на филма. Твърдо решен да го реализира.
Мога да посъветвам него и мамчето му, ако изпитват необходимост да споделят с околните житейските си проблеми, занапред да постъпват като другите хора с такава нужда - да списват блогове.
Филмът вероятно е 1:1 по детска книжка, явно хубава детска книжка. Това, че описва детството на сина на авторката си го измисли току що, а това, че в него има елементи от реалния живот и детството на въпросния син е само плюс. В смисъл, ако смяташ, че за да е хубав един филм трябва непременно да включва в себе си Битката с Тъмния господар, ти губиш ужасно много. Да не говорим, че точно това е типичното детско мислене, в което обвиняваш филма.
Няма никъв гръм и никъв плаж. Не и във филма. И после трябвало да ти вярваме... :lol:
Повечето от хората са воайори. Изключително отвратително качество, според мен. Да не обяснявам защо, че ще опрем до риалити шоутата, за които избягвам да говоря.
Та тези хора явно нямат нищо против да гледат безсмисленото чуждо нещастие.
От кои хора? От тези, които гледат филми за нещо различно от елфи, джуджета и спартанцци? Които пак са художествена измислица? И, чуждото нещастие не е безсмислено. Това, че ти не можеш да го съппреживяваш си е твой проблем, малко емпатия трябва.

Що се отнася до това с трейлъра - да, и аз бях излъгана. И не съм недоволна от това. Пък и сефте трейлърът да няма общо с филма, значи.

И не, Дем, не е казал, че филмът е безмислен по никакъв начин :lol:
Last edited by Morwen on Fri Jul 06, 2007 3:13 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 06, 2007 1:48 pm

Морв, всичко това по-горе сериозно ли? :shock:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 06, 2007 1:56 pm

shayhiri wrote::lol: Просто цитирах вас. Това, знаеш, е основното обвинение.
Аз не съм от тях, те са невероятно готини хора и аз ги обичам, но аз просто не съм един от тях. Не знам защо, но и те го признават. Така че ллекинко с генерализациите и стига псувал филма, като си бил достатъчно паранормален да знаеш, че е тъп.[/i]

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 06, 2007 1:57 pm

Така, както звучи, вероятно филмът е по-скоро доста добър :)
This is it. Ground zero.